Oto moje Storczyki
-
Orchideomaniak
- 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Orchideomaniak
- 500p

- platynka80
- 500p

- Od: 8 cze 2008, o 22:32
-
Orchideomaniak
- 500p

orion pisze:Masz w pracy storczyki?
Odp. niestey nie mam zdjęć bo nie mam mozliwości ich zrobien
Niestety nie mam zdjęć bo nie mam możliwości ich zrobienia ,na forum jedynie uzupełniam wiedzę i cieszę oko.
ja w swoje kolekcji mam 7phal. w tym purpurowe, kremowe w różowe paski z różowym środkiem, białego phal.w wersji mini, z karmelowym środkiem, jasnoróżowego z bordowym środkiem phal. z małymi mocno różowymi kwiatami, phal. brzoskwiniowo-różowego z środkiem pomarańczowo-różowym onidium żółte z brązową kreską i dwie Cambrie; kremowo-bordową i bordową z żółtymi kreseczkami o małych kwiatach.i to na tyle niestety bez zdjęć,
część kwitnie np.
cambria co dostałam ja rok temu z okazji narodzin syna-1 kwitnięcie w domu, część ma nowe przyrosty.
najbardziej mnie zastanawia ten mini phal. biały bo on był kupiony z wełnowcem i wypuścił listka, nowe korzenie napowietrzne nie robiłam nic z pędem ale on jakoś dziwnie się zachowuje bo ma czarne końce np. na zalążkach pąka.pęd ten jest zielony więc ja nie wiem co mam robić pozdrawiam
ja w swoje kolekcji mam 7phal. w tym purpurowe, kremowe w różowe paski z różowym środkiem, białego phal.w wersji mini, z karmelowym środkiem, jasnoróżowego z bordowym środkiem phal. z małymi mocno różowymi kwiatami, phal. brzoskwiniowo-różowego z środkiem pomarańczowo-różowym onidium żółte z brązową kreską i dwie Cambrie; kremowo-bordową i bordową z żółtymi kreseczkami o małych kwiatach.i to na tyle niestety bez zdjęć,
część kwitnie np.
cambria co dostałam ja rok temu z okazji narodzin syna-1 kwitnięcie w domu, część ma nowe przyrosty.
najbardziej mnie zastanawia ten mini phal. biały bo on był kupiony z wełnowcem i wypuścił listka, nowe korzenie napowietrzne nie robiłam nic z pędem ale on jakoś dziwnie się zachowuje bo ma czarne końce np. na zalążkach pąka.pęd ten jest zielony więc ja nie wiem co mam robić pozdrawiam
martuś
-
Orchideomaniak
- 500p

Re: Odp. niestey nie mam zdjęć bo nie mam mozliwości ich zro
Marto nie wiem co w tym przypadku poradzić. Miejmy nadzieję że wszystko z nim w porządku. Z opisu widzę że ciekawa kolekcja jest w twoim posiadaniu. życzę powodzenia w uprawie.marta83 pisze:Niestety nie mam zdjęć bo nie mam możliwości ich zrobienia ,na forum jedynie uzupełniam wiedzę i cieszę oko.
część kwitnie np.
Pozdrawiam
Dawid
-
Orchideomaniak
- 500p

Ciekawe pytaniedewuka pisze:Sabotek bardzo interesujący i 2 kwiaty do tego.
A ludisia to w jakim podłożu powinna siedzieć. Jak to fachowo określić, czy to torf?
-
Orchideomaniak
- 500p

- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 mar 2008, o 11:44
Wspaniale to wygląda. Nawet nie przypuszczałam, że mogą rosnąć na rabatce. W naszym klimacie to chyba nie możliwe. A szkoda.
Ja swoje Cymbidium niestety zakatowałam. Resztki stoją w filiżance z żelowymi kulkami. Coś jakby wypuszczało, znaczy nowe psb, ale mam wątpliwości, czy coś jeszcze z niego będzie.
Ja swoje Cymbidium niestety zakatowałam. Resztki stoją w filiżance z żelowymi kulkami. Coś jakby wypuszczało, znaczy nowe psb, ale mam wątpliwości, czy coś jeszcze z niego będzie.
-
Orchideomaniak
- 500p

-
Orchideomaniak
- 500p