Wiejsko-miejski kogel-mogel

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejsko-miejski kogel-mogel

Post »

constancja pisze:a mój tata
:D

Na wiosnę byłam w przedszkolu na zawodowej pogadance. Klaruję dzieciom to i owo. W pewnym momencie jeden chłopiec wyskakuje z ręką podniesioną do góry i krzyczy:
-a mój tata potrafi wypić całą szklankę coca-coli!

(no i lawina poleciała,bo następni się już tylko przekrzykiwali co ich tata ...,a leciało to mniej więcej tak)

-a mój tata z colą to drinki pije. itp

i nagle śliczny blond-aniołeczek po mojej prawicy,stuka mnie w ramię i świdrując mnie swoimi niebieskimi ślepkami mówi:

-a mój tata pije dużo piwa!

:D
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

A moja córka..... ;:306
A moja córka w przedszkolu na pytanie:
- "Jak pomagacie rodzicom w domu?"
- Ja zawsze myję mamusi kieliszki. ;:oj
To "zawsze" znaczyło 2 razy w roku jak robiłam porządek w szkle...... a ona miała takie drobne paluszki. ;:306
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Takich scenek w szkole jest na kopy! Małe dzieci niepytane chcą opowiadać o WSZYSTKIM, co się dzieje w domu i wciąż próbują, ale na szczęście można szybko odwrócić ich uwagę.
Mam w tym roku zajęcia w 3 małych grupkach w ramach projektu unijnego i co ja się nagimnastykuję, żeby całe zajęcia nie upływały na zwierzeniach, typu:
-a mój tata, to jak się zdenerwuje, to od razu mnie leje...
-a moja mama to nie mogła mnie urodzić i ja dlatego nie chcę mieć dzieci, brrr!
-a moja ciocia, to miała chłopaka, ale potem z nim zerwała i teraz ma innego chłopaka...
-a ja miałam brata ale nie mam, bo ja jestem adoptowana...
-a wie pani, że żony zdradzają mężów, bo mój tata mówi, że moja mama...

Wszystkie teksty autentyczne. W miejscach wielokropków nastąpiło przekierowanie uwagi na toczące się zajęcia.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moja dwuletnia bratanica na widok regału z piwem rześko zakrzyczała, oczywiście cały sklep słyszał: "Ooooo, ulubione papu Tatusia" ;:131 Dzieci już tak mają ...
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

;:191

Ja się z takimi historiami na co dzień nie spotykam,więc bawią mnie pysznie!

Korzystam z urlopu i robię porządki w ogrodzie. Fajnie mieć dużo czasu i nie latać na wariata.
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

terlica pisze:Iwonko świetne to drzewko, u mnie będzie też na wygwizdowie ,ale za to w pełnym słoneczku :)
Ciekawe jaki tu będzie haczyk,wydaje się idealne,rozmiarowo. Tylko nie wiem kiedy dam radę je wsadzić. Ile gniją korzenie 5-6 letnich brzóz?

Aśka wytniemy wszystkie,sztuk 4.

Ależ ja głupia jestem ;:223
Wycinamy? ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

MaGorzatka pisze:Za moich studenckich czasów w Parku Jordana w Krakowie rosły glediczje wielkie jak baobaby. Uważaj więc!
A za moich na Placu Inwalidów w parku i dzięki temu mam u siebie glediczję, wyhodowaną z nasionka ;:138 Jednak bardzo wolno rośnie bo wsadzona na wygwizdowie, podobnie jak żółtolistna Sunburst i czerwona Rubylace, choć czerwona w tym roku podgoniła a żółtą zeżarły mrówki :evil: ale jeszcze żyje.
Ewo czytam tak o brzozach u Ciebie , rzeczywiście to prawda, że ma płytko korzenie, to pijak i wykończy wszystko, no może nie wszystko bo floksy i orliki pod brzozą w ogródku z kwiatkami rosną, z jednej strony brzoza jest zdominowana przez platana, który trochę szybciej od niej rośnie, ale ma to też dobre strony bo chwasty też niebardzo dają radę pod brzozą :D Mam jeszcze 2 brzozy przy kompoście - mają darmowy nawóz, jedna w warzywniku - jak jej obciąłem płytkie korzenie rok temu to przestałą rosnąć tylko przybrała formę silnie płaczącą. Reszta brzóz rośnie jako wiatrochron (chyba 12 sztuka) a pozostałe 9 to odmiany kolorowolistne albo o postrzępionych liściach, ale nie wytnę ;:306 Zajrzyj za kilka lat do mnie jak się będę żalić, że mi wszystko wykańczają ale mam skrzywienie do dużych drzew i cieszę się jak szybko rosną, najwyżej zrezygnuję z kwiatków :D
Jeśli mogę doradzić to polecałbym bardziej glediczję Sunburst niż surmię bo jeśli też masz wygwizdów to surmia jest bardziej krucha, ma ogromne liście przez co bardziej narażona na wyłamywanie. Co nie znaczy, że surmii nie polecam, bo też jest wyjątkowo ładna. A nie myślałaś o grujeczniku? Też ciekawe drzewko a jesienią pachnie piernikiem.
Przez FO nie tylko na różankę zachorujesz, w tym roku a właściwie dopiero jesienią zachorowałem na żurawki i już mam rabatę z całkiem pokaźną ilością tych stworzeń. Za rok zamierzam zachorować na jeżówki. Aaa i jeszcze dzięki darom z forum mam pełno dalii ;:138 Tu się można tylko pozytywnie zarażać. Choć różami się nie dałem zarazić a próbowano ;:306
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

terlica pisze:Renatko a bo nas różyczka opanowała! :D

A Ty chyba oglądałaś ostatnio "Rok w ogrodzie" ,bo mnie mama o kiścień też męczyła-podobno w ostatnim odcinku było właśnie o tym.
A wawrzynek wariat,jak widzę :)
No niestety z TV to ja żyje na bakier ;:185
Ale co zajrzę do Marysi ( mar33) to zawsze znajdę coś co chciała bym mieć :oops:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu - ja nie mam wcale tv i to już chyba z 5 lat, ale te programy można oglądać w necie na kompie :)
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Małgosiu ja mam za mały transfer czy coś tam chłopaki obejrzą po meczu
to później tak zamula że fotki na forum nie mogę obejrzeć ;:306
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

Dzień dobry choć zimny :wink:

Warszawska Nike i Haendel,który już chyba sił nie ma,żeby się odpowiednio wybarwić

Obrazek Obrazek

Friesia od MaGorzatki

Obrazek Obrazek

Krokusy jesienne (miały być różne kolory :evil: ) oraz kalina -bez liści,ale kwitnąca!

Obrazek Obrazek

tak wyglądają jeszcze moje ogrodówki

Obrazek

a tak bratki,które niczego się nie boją!

Obrazek

moja ulubiona różyczka oraz róża-MaGorzatka!

Obrazek Obrazek

widok spod brzóz

Obrazek

i na rabatę różaną nr 1

Obrazek

tyle porannych zdjęć,a teraz szmatę w dłoń i do sprzątania po nieskończonym jeszcze remoncie! ;:300
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ewo :wit U ciebie też jest pięknie,,jesienne fotki bardzo udane ;:63
Różyczki kochane nie poddają się i dzielnie kwitną ;:108 Powojnik jeszcze Ci kwitnie,,,cudna odmiana miałam ochotę na nią,,,ale nie trafiłam jej wiec kupiłam z różowości powojnik Ville de Lyon ;:173
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Różyczki u mnie też jeszcze pokryte kwiatami ale podobnie jak u Ciebie Haendel nie maja już siły na rozwinięcie kwiatów.Bratki też muszą być w moim ogrodzie,to postanowienie na następny sezon.Hortensje choć lekko przebarwione wyglądają bardzo ładnie a różanecznik ;:oj
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ewka hej :wit łączę się w bólu ;:196 u mnie też nie kończący się remont ;:164 roślinki widzę szaleją u mnie żagwin zakwitł...czyżby zimy w tym roku nie było....marzenia ściętej głowy ;:145
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

anym pisze:czyżby zimy w tym roku nie było....marzenia ściętej głowy
Ja juz nie mogę doczekać się zimy a Ty masz takie marzenie? :shock: Dobrze ,ze jest nierealne, ;:224 bo w końcu ten śnieżek upragniony spadnie.....Z dzieciakami będę lepić bałwana ,jeździć na sankach i itd. Tak na pierwszy rzut niech spadnie pół metra..... ;:224
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”