Moja przestrzeń - koza

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ula, jak wrócisz to pierwsza się dowiesz, że moja rozplenica amerykańska wypuszcza kłosy :lol: to i Twoja też zakwitnie. Już myślałam, że te nasiona które rozsyłałam jakoś trzeba było specjalnie czarować by trawa zakwitła. :wink:
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochane Dziewczyny!!!!! Wróciłam!!!!! Wyjechałam w sobotę po nawałnicy..... U mnie wszystko w porządku !!!! Trąba niespełna 30 km ode mnie przeszła...... U mnie wiało że hej !!!!! Ale to tylko było wianie :D :D :D :D :D
Nie spałam dwie noce z czwartku na piątek i w tę najgorszą piątkowo-sobotnią ale bardziej można winić za to co sekundowe błyski ..wrrrrrrrr. Wiatr zerwał się sobotnim porankiem (4-ta - 4.30) , a wtedy to już M. sprawdzał co się dzieje, bo ja w końcu usnęłam

:oops:
Wyspałam się w Mysłowicach w (sobota-niedziela) że aż wstyd. Nie powiem nawet ile godzin spałam !!!! Tylko tyle : dziecinnieję a właściwie niemowlęcy wiek snu osiągnęłam :oops:

Przed chwilka wróciłam na ranczo. Jutro więc więcej jak to u mnie teraz wygląda.
Krysieńko !!!!! U mnie też rozplenica zakwitła !!!! Hurrrra !!!
Buziaki i pozdrowionka Wasza koza śle ;:97 ;:167 ;:167
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to spadł mi kamień z serca. A już się bałam, że coś nie tak. A jak zniosły to dziewczynki - moje w burzę przesiedziały do rana pod kanapą.
Dobrze Ulka że wróciłaś i nic się nie stało. :wink: :P
Teraz czekam tylko na foteczki.
Uściski ślę i ;:79
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

ja tez czekam na foteczki :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Witaj Ulko całe szczęście, że Tobie nic się nie stało ,chodzi mi o trąbę powietrzną a ze spaniem to tak już jest ,jak byłam na urlopie to wstawałam wcześnie rano a teraz jak pracuję to wstać nie mogę :P ale jak przejdę na zasłużoną emeryturkę to będę spać ,bo będę pewna że pieniążki będą pod poduszką :P
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09

Post »

Och Uleczko a to sobie pohasałam po Twoich włościach, a to sobie oczka napasłam. Jam też koza a może raczej Koza co już Ci kiedyś mówiłam więc chyba prawidłowe jest stwierdzenie "napasłam". Poczytałam sobie o Twoich błędach ale twoje "osiągnięcia" w tej dziedzinie są znikome w porównaniu z moimi. Jednak sama sobie tłumaczę, że tak musi być co roku. Coś jest piękniejsze coś marniejsze. Nie można wymagać zbyt wiele. I tak odrywając się od rozmyślań a właściwie zmieniając ich temat to sobie myślę, że kiedy zbierzesz już wszystkie nasionka z tej mnogości roślin jednorocznych całą zimę spędzisz w poczuciu zadowolenia i takiej sytości... Ja przynajmniej tak mam. Nasionka opisane w kopertach ( będą) a ja sobie będę planować gdzie i co. A najbardziej zazdroszczę ( w dobrym tego słowa znaczeniu) tego pięknego słonecznika. Ja mam doświadczenia z dwóch ubiegłych lat raczej nie nastrajające pesymistycznie. Raz kupiłam nasionka niskiego ozdobnego i wyrosły zwykłe jadalne. A w następnym roku miał być Bordowy a wyrósł.... zwykły jadalny... żółty oczywiście. W tym roku zdobyłam nasionka niskiego i jest nawet ładny. A bordowego jak nie było tak nie ma...
Pięknie jest u Ciebie Uleńko, zbierz nasionka serdeńko....
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Witaj Urszulko :!:
ile u Ciebie pięknych kwiatów kwitnie, a kwitnąca
rozplenica śliczna, moja leniwa nic nie wypuszcza
muszę jej nagadać

Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gosiu!!!!! Cieszę się, że wpadłaś !!!! Nasionka już zaczęłam zbierać i ładuje do kopert opisanych :lol: Słonecznik czerwony też znajdzie się w nich. Możesz liczyć na jego nasionka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Danusiu!!!! Dzięki za odwiedziny ;:2 Cieszę się, że moje kwiatki Ci się podobają ale......kwitnącej rozplenicy jeszcze fotek nie było. Zaraz będą :lol:
Bogusiu!!!!! Na moje szczęście Tam Wysoko Ktoś czuwał ;:167 Z tym spaniem na emeryturce jest tak jak na urlopie !!!!! Trudno mi było wstawać rankiem do pracy, a teraz na luzie cieszę się wschodami słonka ;:80
Lisko!!!! Sie robi ;:87
Grażynko!!!!! Dzięki za troskę ;:97 A dziewczynki tamtej pamiętnej nocy tak się zakamuflowały , że już zaczęłam wmawiać M , iż je wypuścił na zewnątrz :oops: Borok musioł przyrzeczenia składać , że na pewno są w domu. Rankiem wyszły z wnętrza wersalki :lol:
No a teraz postaram się jakieś fotki wrzucić :

Zaczyna kwitnąć rozplenica. W pierwszym dniu tylko biało owłosiony czubek był widoczny. Nie wiem czy ten puch biały utrzymałby się dłużej gdyby nie wiało tak mocno. Dzisiejszym rankiem tak wyglądała :

Obrazek Obrazek

Moja NN zaczyna zakwitać a ja ciągle nie wiem z kim mam do czynienia ;:145 ;:88
Obrazek

Przed domem zrobił się tłok :lol: , a róże ciągle cieszą oczy :

Obrazek Obrazek

Tykwy rosną i rosną :lol: i rozkwita wiecznik :
Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie ;:11
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Cieszę się Ulko, że i Ciebie trąba ominęła!
Wspaniale się juz prezentuje Twoje ranczo. Ja też się cieszę kwiatostanami rozplenicy :D Świetna roslinka! A co jest na ostatnim zdjęciu? Śliczna! Czy to może do suchych bukietów?
Zazdroszczę Ci troszkę tykw. U mnie jest jedna i jakaś mała, a tak liczyłam na duzy dzban ;) :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Pokazałaś zdjęcia roślin, z których tylko różę znam hihihihih

ciekawe
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09

Post »

Możesz liczyć na jego nasionka Laughing
kózko kochana naprawdę? Będę wdzięczna po grób. Nie ma to jak nasionka z pewnego żródła.
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Ula, ładny ten NN, na zdjęciu wygląda jak lekko zmutowany słonecznik. Ten puszek na rozplenicy, w miarę dojrzewania kłosu. zanika. Jak chcesz zebrać nasionka z rozplenicy to nie śpiesz się ze ścinaniem kwiatostanu. Na zewnątrz kłosu będą widoczne małe ciemne kulki, trochę większe jak w szarłacie. Trzymaj na roślinie jak najdłużej ale nie dopuść do wysypania nasion bo czytałam gdzieś, że się wysiewa. Chyba, że spróbujesz tego samego sposobu co z dzwonkiem irlandzkim/ja spróbuję/.
Iza tykwa potrzebuje dużo wody i nawozu. Wiesz jak w tym gąszczu liści trudno zauważyć owoc :lol: , dopiero jak się jesienią wyrzuca całą roślinę to okazuje się, że tych dzbanków wcale nie jest tak mało /Ula przepraszam, że u Ciebie odpowiadam Izie, potraktuj to jak rewanż za Twoje zdjęcie w moim wątku ;:1 /
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Krysiu, ja mam owoce, tylko małe. Źle się wyraziłam :D Nawozu ma dość, mam nadzieję, że wody też. Ale choruje :(

Sorry Ulko za wtręt ;:168
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Obrazek

Ten NN to może być jeżówka purpurowa

Obrazek
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izuś - Chatte !!!!! Dzięki za troskę . Dziś usłyszałam w TVN , że w sobotę może być "powtórka z rozrywki" ;:145 Oby NIE!!!!!! Cieszmy się razem naszymi rozplenicami !!! Ten kwiatek to wiecznik, doskonały na suche bukiety !!!! Zawsze miałam tylko suchołuski czyli nieśmiertelniki , a w tym roku zamiast nich kupiłam wiecznika i jestem zadowolona :lol: Prezentuje się wg mnie ładniej :lol: Polecam !!! Skoro tykwy Ci rosną - nie martw się. Jeszcze dzbanek zdąży odpowiednie rozmiary osiągnąć (w końcu dwie wróżki czuwają !!!!) ;:15 ;:15
Izuś - Liska !!!! Co Ty mi za ciemnotę wciskasz ?????? :D Znasz duuuuużo więcej !!! ;:106
Gosiu!!! Nie wiem czy dobrym źródłem jestem . To się dopiero okaże
:lol: ale słoneczniki czerwone masz pewne :D :D :D
Krysiu !!!! Dzięki za wskazówki !!!!! Postaram się !!!! Część może wysiać się sama ale trochę muszę nasionek zebrać. Gdyby mi sie nie udało - na Błoniach mam "przechlapane" ;:112 A z Twoich rad dla innych udzielanych u mnie mogę się tylko cieszyć !!!! Wszak przy okazji i ja dowiem się czegoś nowego ;:167
Tajga!!!!! Jak miło, że wpadłaś do mnie i rozszyfrowałaś moje NN !!!! Zrobiłam duże powiększenie Twojej jeżówki ze szczególnym uwzględnieniem łodygi (bo jest charakterystyczna) i mam prawie na 100 % jeżówkę purpurową. Dzięki wielkie !!! ;:114

Pozdrawiam Wszystkich i kozie buziaki przesyłam ;:97 ;:12
Ulka buziaki przesyła
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”