Kaktusowe szaleństwo - _LeNa_

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kaktusowe szaleństwo - _LeNa_

Post »

Madziu masz ciekawą kolekcję kaktusów a te kwitnące są przecudnej urody ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Milenaa
200p
200p
Od: 9 lis 2013, o 18:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Magdo ! :wink:

Bardzo podoba mi się Twoja hoja kerri,jest całkiem inna kształtem liści niż inne hoje,to mi się w niej podoba chyba najbardziej i nie każdy ja również posiada ;:303 u mnie nie moge jej nigdzie dostać i wiem że nie jest też tanią rośliną ;:167

Pozdrawiam :D
" Możesz być dziś nikim dla całego świata, pamiętaj dla niewielu jesteś całym światem "
Moje wątki :Rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p
Od: 24 maja 2012, o 19:19

Post »

Renatko witam Cię u mnie ;:7 Cieszę się, że zajrzałaś i pozostawiłaś po sobie tak miły ślad :D Dziękuję i zapraszam częściej ;:65

Mileno witam i Ciebie w mych skromnych progach ;:128 Popraw mnie jeśli nie trafiłam z imieniem ;:124 Sugerowałam się Twoim nickiem. A H. kerrii i mnie bardzo się podoba :tan Powiem szczerze, że moją kupiłam za naprawdę "małe" pieniądze ;:224 Ostatnio w pewnym wątku rzuciła mi sie w oczy H. kerrii albomarginata - to jest dopiero cudeńko ;:167 Nie sądzisz :?:

Dziś trochę skromniutko.. Niby nic wielkiego, a jednak coś jeszcze w kolekcji się dzieje ;:224

Zdjęcia nie takie jakbym chciała, bo przy sztucznym świetle, ale niestety słoneczka mamy teraz jak na lekarstwo ;:131

Mammillaria vetula ssp. gracilis - mała diablica z różkami ;:306 Nie zniechęca jej pogoda, myslę że na dniach pączuszki zamienią się w kwiatuszki :)

Obrazek

Schlumbergera - ćwiczy moją cierpliwość.. ;:204 :lol:

Obrazek

Crassula ovata - pokazała dziś jeden kwiatek :tan Reszta gałązek w pąkach. Już się nie mogę doczekać tej chwili, kiedy to drzewko będzie w całości obsypane kwieciem :D

Obrazek
Pozdrawiam i zapraszam - Magda
Kaktusowe szaleństwo..
Moje nadwyżki.. Wiankowo..
Awatar użytkownika
mataan
500p
500p
Od: 26 sie 2013, o 19:45

Post »

Mammilaria - nie moja bajka, ale gratuluję pączków. Widocznie w ogóle nie myśli o spaniu :) Schlumbergera - jednak nie masz "grudnika", tylko (jak to określiła nolina) "listopadnika", bo ten pąk nie wytrzyma do grudnia :wink: Crassula - to jest to! Zazdroszczę, podziwiam i składam gratulacje :lol: Jak dla mnie widok bardzo przyjemny ;:333 Mam nadzieję, że i ja doczekam się kiedyś takiego "święta".
Mateusz
emerald
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lut 2012, o 13:40

Post »

Bravo dla Crassula ovata ;:138
Awatar użytkownika
Martada
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2013, o 19:34

Post »

_LeNa_ pisze:
Mammillaria vetula ssp. gracilis - mała diablica z różkami ;:306 Nie zniechęca jej pogoda, myslę że na dniach pączuszki zamienią się w kwiatuszki :)

Obrazek

Będzie nam uprzyjemniać ponure jesienne dni :uszy
Gratulacje ;:136 bo to znaczy, że jej u Ciebie dobrze.
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Mateuszu wiem, że mammillarki są poza kręgiem Twych zainteresowań :) Ja z kolei staram się ich nie nabywać, bo nie jestem w stanie zapewnić im odpowiednich warunków (wyciągają mi się itp.). Powiem szczerze, że na tej eksperymentowałam na początku mej przygody kaktusowej - sama ją ukorzeniłam i pewnie w niedalekiej przyszłości zobaczę jej malutkie, niepozorne kwiatuszki :wink:

Co do grudnika/listopadownika.. No cóż, ten pąk jest najbardziej zaawansowany.. Pozostałe nie wiem czy nawet w grudniu zdecydują się na pokazanie "mordek" :lol:
A z grubosza jestem bardzo zadowolona :tan W tym roku kwiatów będzie mniej, ale i tak kwitnienie to uważam za sukces ;:108 Dziękuję Ci za miłe, pokrzepiające słowo i życzę podobnych doznań wzrokowych :D

Zuziu dziękuję :D

Marto witam Cię u mnie ;:7 Dziękuję za wizytę i dobre słowo. Co racja, to racja.. Miło (jeszcze) w tym jesienno-zimowym okresie oglądać kwiatuszki na kaktusach :)
Kaktusowe szaleństwo..
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

I ja przyłączam się do braw za pączki i kwiaty (brzmi to jak prezent na dzień kobiet ;:306 )
Grubosz zaskakuje, a mamilarka bardzo wdzięczna i ma fajny kształt.
Ogólnie - duże brawa, bo to oznacza, że roślinkom dobrze u Ciebie :D
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Rafal44
500p
500p
Od: 15 kwie 2013, o 21:44

Post »

Też mam Mammillaria vetula ssp. gracilis kwity może zbyt urodziwe nie są ale są u mojej nie ma :( i nigdy nie było tak więc gratulacje :D
Pozdrawiam Rafał
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Żanetko kształt tej mammillarki chyba najbardziej mnie drażni.. ;:218 Może tak to zobrazuję.. Jest dość szczupła w pasie, ale górę ma bardzo rozbudowaną ;:306 I dlatego ciągle mi się przewraca z jednej strony na drugą. Z podpórki też nic sobie nie robi.. Idzie w stronę światła :lol: ;:170 Co by nie było.. Dziękuję za pochlebną opinię :tan

Rafale na pewno i u Ciebie kwiatuszki się pojawią :D Zresztą jak nie ta mammillarka, to inna zaszczyci Cię kwitnieniem. Twoja kolekcja całkiem spora, a co najważniejsze bogata w piękne rośliny, które są chętne do kwitnienia ;:108 Nie to, co moje uparciuchy :roll:
Kaktusowe szaleństwo..
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Jakie fajne kaktusy i sukulenty ;:oj a mammilaria ma wcale fajny kształt, ja mam echinopsisa, który mi tak rośnie i nie może utrzymać się w pionie :wink:
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Natalko cieszę się, że się podobają :D Moja też ani myśli ustać w pionie, ciągle mi "tańcuje" po doniczce ;:306
Kaktusowe szaleństwo..
x-Cz-a

Post »

Ciekawi mnie, że kwitnie teraz ;:173 ;:138
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Czereśnio w domu znajduje się jeszcze wiekowy okaz mojej Mamy ;:224 Kwitnie rok w rok niezawodnie, ale tylko w zimie :D
Kaktusowe szaleństwo..
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »