Jesień maluje wiejski ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień maluje wiejski ogród

Post »

Witaj Marysiu... I znowu cudne Fiołki... :D
U mnie nie pada, ale zimno się robi... Już tylko okrywanie w ogrodzie zostało, choć sadzenia mam jeszcze trochę... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Madziu ja też nie bardzo dbam o nazwy i szlachetność, może to i wada ale chyba już się nie zmienię :oops:
Reniu ;:196 dzisiaj to było znowu cały dzień brzydko mimo, że nie lało to to bure niebo ;:219
Ja spędziłam trochę czasu w marketach a resztę w aucie po powrocie do domu zaraz zrobiło się ciemno - jak ja nie lubię takiego czasu :wink:
Alicjo to do Ciebie dzisiaj słonko poszło, to dobrze że wykorzystałaś słoneczny dzień :lol: Mnie by się jeszcze przydało parę takich dni ;:218
Dorotko dzisiaj tylko przemknęłam dwa razy do kurek i trochę jestem przerażona jak tak zimno i brzydko będzie to jak ja pookrywam tyle roślin , tyle nowych róż. Przydałoby się parę dni, bo najpierw róże a potem parę razy trzeba przejść żeby znaleźć wszystkie zmarzluchy :lol: a tu jeszcze czeka mnie sadzenie :oops:
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, wsadzisz wszystko w jedno miejsce, byle przezimowało, a na wiosnę w docelowe... Co nie da rady, to znowu przyjdzie... Będzie dobrze... :wink:
Mnie też czeka jeszcze sadzenie, a zimno się robi... Ale pocieszam się, że dam radę... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu czytam, że jeszcze dużo pracy na ogrodzie przed Tobą, przede mną też, ciągle na zwolnieniu i po lekarzach chodzę, ale już chyba koniec na razie, to może znajdę w końcu chwilę na okrywanie roślin, pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu, a róże i hortensje to kiedy trzeba okrywać? Też powinnam, ale nie chcę za wcześnie... a co jeszcze bedziesz sadzić? Może chociaż miesiąc przerwy między sezonami sobie zrobisz? :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...przyłączam się do pytania Pati...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko damy, damy! wielu innych rzeczy nie zrobimy a ogródek obrobimy i roślin nie zmarnujemy ;:168
Iwonko zdrówka przede wszystkim, bo jeszcze się przyda i na wiosnę :lol: stosuj się do zaleceń i nie forsuj się proszę ;:168
Pati Misiu właściwie hortensje to najważniejsze przed wiosną, żeby kwiaty nie omarzły (ogrodowe) a róże to jak już będzie mrozik przez parę dni albo w ok. zera to myślę że wtedy. Na razie to one puszczają przyrosty ;:oj Pati te patyczki (chyba od Ciebie :?: ) to mi gałązki rosną i listeczki :shock: Podsumowując parę dni minusowej temperatury i brak prognoz że idzie ocieplenie i do kopczykowania i opatulania wrażliwców. To jest moje zdanie :wink:

Pati pytałaś co będę sadzić ? Dorotka patrz wyżej uszczęśliwia mnie swoimi roślinkami :lol:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Maryś spokojnie zdążysz ocieplić, do 26 grudnia stałej zimy nie widać a najniższa temp ma być na poziomie -5*C a nie zapowiada się żeby było całą dobę poniżej zera. A wcześniej lepiej nie obkładać żeby się nie przegrzały.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No więc się stosuję i sobie plotę, plotę, plotę..... ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale masz rację! tylko żeby nie sypnęło śniegiem, bo wtedy okrywanie też jest utrudnione. Ja się tylko martwię ,że o jakimś maleństwie zapomnę ;:131

Iwonko a ja dalej nie chociaż przyglądałam się dzisiaj dereniowi ;:306
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Marysiu zazdroszczę widoków na góry , aja tak je kocham..Piękne wschody i zachody słońca pokazujesz.A roślinki cieszą nasze oko każdym chociażby najmniejszym kwiatkiem ,zwłaszcza o tej porze roku.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, skoro masz podstawy to upleć coś, ja się teraz nad karmnikiem zastanawiam, ale muszę u Wiesia się mu dobrze przyjrzeć ;:108
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jak dobrze, że Michał napisał o braku regularnej zimy do grudnia. Choć nie powiem, że na święta nie chciałabym śniegu. Może podamy sobie ręce Marysiu? W weekend planuję spore sadzenie róż i końcówkę cebulowych.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Joasiu ja też kocham góry, bo moje korzenie sięgają do Beskidu Żywieckiego, stamtąd pochodziła moja babcia, tam mnie w dzieciństwie woziła i zaszczepiła miłość do tych gór. Tatry podziwiam ale są dla mnie za wysokie :D
Iwonko mam tylko mam też lenia albo robię tyle różnych rzeczy a tu trzeba się skupić ale obiecuję coś zrobię ;:215
Marzenko Michał wyrocznie no cóż, a jak mu się nie sprawdzi ;:306 Obrazek ja nie jestem aż tak zachłanna na ogród - nie muszę mieć najwięcej i najpiękniejszego ważne, że go mam ;:108

Byłam dzisiaj na zakupach i w LM jest już końcówka roślin , jakoś wcześniej nie przyszło mi do głowy żeby tam jechać, wczoraj kupiłam sobie taki śliczny tatarak i wpadła mi w oko taka jeżówka ale kupiłam ją dopiero dzisiaj, Chyba to jest Echinacea paradoxa ale głowy nie dam może ktoś pomoże :lol: Roślina ogromna w dobrej kondycji za 8 zł ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »