Zielony Świat Moniki cz. 7

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 7

Post »

Super...hibiskus się rozkrzewi bardzo ładnie.

Ale u ciebie pięknie kwitnąco ...oby multiflorcia utrzymała pąki;). :wit
Awatar użytkownika
Violka33
200p
200p
Od: 18 lut 2013, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wspaniałe fiołeczki,Nerysek też fajny.Hibiskus będzie niezłym krzaczkiem, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło hihi(z tym zgubionym czubeczkiem;))
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monika, w przyszłym sezonie muszę jakoś osłonić dół balkonu ze względu na hoje, które tam wystawiam. W tym roku prażyły się na takiej patelni ( a lato dało popalić upałami) i chociaż nic im nie było, to jednak muszę tam zrobić trochę cienia.
Jednak ta miejscówka jest już zajęta ... na fuksje miejsca nie starczy ;:131
Ale jeżeli chodzi o balkon, muszę pomyśleć o mamie :wink: ...ona ma miejsca dużo i do tego znajdzie się sporo cienistych zakątków :D

Fiołeczki cuda!!!!
Mnie najbardziej urzekł ten falbaniasty...straszny słodziak ;:167
Trzymam kciuki za smoczątka!

Pozdrówki niedzielne :wit
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2013, o 14:40

Post »

Hibiskus będzie na pewno bardzo ładny.
Balkon u Szymka Zapraszam :D
Szymon
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witam kochani w piękną słoneczną niedzielę :wit

Niedługo wybieram się na działeczkę sprawdzić co i jak bo dawno na niej nie byłam przez to zapalenie oskrzeli to może popołudniu będą foteczki działkowe ;:138

Iwonko - oj cieszę się z każdego kwiatuszka o tej porze roku ;:138 śliczny prawda? Ale ja jestem nieobiektywna ;:306
Haniu - te falbanki na Ancient Lace też mnie zachwycają ;:167 Misterna robota ;:108
Patrycjo - troszkę się martwiłam że hibek zasuszył czubeczek ale szybko się zadomowił i zaczął puszczać nowe listki - będzie śliczny krzaczek ;:215 Smoczki na multiflorze sprawdzam co godzinę czy wszystko w porządku ;:306
Violka - witam serdecznie ;:196 dziękuję za miłe słowa ;:168 koniecznie muszę odwiedzić Twój wątek bo kocham fiołeczki ;:108
Basiu - no racja, jak masz możliwość to zasłoń dół balkonu bo szkoda żeby roślinki poparzyło jak znowu będzie takie upalne lato ;:108 A jak masz słonecznie to pelargonie na balustrady nadają się rewelacyjnie, no a jak mamusia ma cień to możesz u niej zaszaleć ;:108 Na pewno będzie ci wdzięczna :uszy Moja mamcia miała dwa kwiatki domowe a teraz przez mnie ma troszkę więcej ;:306 Dziękuję za odwiedziny i miłej niedzieli ;:196 PS A jak tam przemyślenia w wiadomym temacie ;:224

Miłego dzionka :wit
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11

Post »

U Ciebie na balkonie pięknie było i pięknie będzie-to jest pewne ;:108
Teraz pooglądamy sobie Twoje cuda domowe :tan A na smoczki i ja czekam ;:138
Fiołeczki cud malina..Ehh ;:167 Tak się u Was naoglądałam,że ostatnio w sklepie już prawie jeden wylądował w koszyku :oops:
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Ależ kwiecia u Ciebie. ;:oj
Nic tylko gratulować. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Moniu śliczne smoczki się zapowiadają a hibek rośnie jak szalony ;:138
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Moniś, moja mama ma swoich kwiatów od groma bo ona od zawsze jest też z tych roślinno-szurniętych :lol:
Ale że ma metraż parapetowy większy od mojego to czasem wpycham jej to co u mnie zawadza a żal mi się całkowicie tego pozbyć ;:224
Pamiętam jak na początku mojej przygody z hojami, prosiła mnie o sadzoneczki...potem jak ją zawaliłam donicami z dorosłymi okazami, tak do tej pory następnym hojom mówi stanowcze NIE :lol:
Moniczko w tamtej sprawie to jeszcze nie wiem :oops: ... jakoś nie mogę się zebrać w sobie...
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Bianka16
100p
100p
Od: 27 wrz 2013, o 19:57

Post »

Fiołki rozbroiły mnie całkowicie, są prześliczne.
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Playful Spectrum -cukiereczek :) ,Nerysa muszę pochwalić,zawsze chwalę bo bardzo mi się podoba.
Hibek czubka nie ma ale ile listków przybyło... ;:333
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Moniko ale wyczułam chwile na spacer u Ciebie - przechodni prezent w postaci lampionu i mnie by się przydał ... chyba wici puszcze bo niedługo mam urodziny... :;230 Lubie takie niewyszukane ozdoby.
No i wspominkowe fuksje ... śliczne i bardzo zazdroszczę Ci możliwości zimowania w dobrych warunkach bo z moich odmian kilka nauczyło się juz zimować w gruncie ale wiesz ... sadzonki na wszelki wypadek capię ...
A w domu ... stoją na strychu a jak przychodzi mróz to do ciemnej i zimnej piwnicy.
Najgorzej nie wiem co z drzewkiem 150 cm zrobić - nie chce mi się przynosić go z działki.
Całe 2 lata pracy i przecież góra nie może się przemrozić .
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Monia, cudowne balkonowe foty ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witajcie kochani w wolny poniedziałek ;:138

Hm, w sumie byłoby lepiej gdybym nie zapomniała wyłączyć budzika i nie miała pobudki w dzień wolny od pracy przed 6-tą rano, ale nie ma co narzekać jak się ma siostrę sklerozę ;:306

Madziu Alenko- oj już nie mogę się doczekać kolejnego sezonu działkowo-balkonowego, ale zima przyda się na planowanie i naładowanie akumulatorów na cały sezon :uszy Fiołeczki cię kręcą? To może podeślę ci jakieś listki na wiosnę?
Grażynko - dziękuję, cieszę się że coś kwitnie w te ponure dni ;:108
Madziu - smoczki podglądam za każdym razem jak wchodzę do pokoju, mam nadzieję że nie odpadną z tego nadmiaru zainteresowania ;:224
Basiu - rodzice wpadli do nas wczoraj z krótką wizytą i mama dokleiła mi się do parapetów z tekstem - a ten ci się już nie podoba fiołek co? To kiedy mi go dasz ? ;:306 Teraz stwierdziła że przydałaby się jej jakaś hoja do kuchni na nową półeczkę :;230 A tamto-tamto - to może na wiosnę co ;:224
Bianka - witam serdecznie nowego gościa ;:196 i dziękuję bardzo za miłe słowa ;:168
Kasiu - fajnie że znowu z nami jesteś ;:168 kwiatuszki dziękują za uznanie ;:196
Krysiu - no fuksa mam z tym miejscem do zimowania bo bez niego byłby straszny problem ;:108 Kochana szkoda tych Twoich drzewek fuksjowych - musiałaś się trochę napracować żeby tak ładnie je uformować ;:108 Nie masz innego wyjścia jak je zabrać do domu ;:170
Tesiu - ano fajne tylko jeszcze zostało kilka miesięcy do takich widoczków na żywo ;:219

Na działeczce wszystko w porządku, niedawno posadzone roślinki ładnie się zakorzeniły, dach szczelny, woda z pompy spuszczona, rzeczy zabrane do piwnicy ;:108
Jeszcze tylko w przyszłym tygodniu pojadę posadzić cebule lilii ;:167 , no i potem zrobić kopczyki roślinkom i czekamy na wiosnę ;:138

Kwitną prymulki, spóźniona jeżówka i ciemiernik zaczął szaleć :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Hej Mońka!
Wpadam z popołudniową herbatką :D i podczytuję co u Ciebie nowego :D Jak świętujesz?
Kwiatuszki cudaśne ;:167
U mnie ciemnice egipskie i chyba zaraz będzie padać :D
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”