Super, niech zdrowo rosną
Bezcierniowy Meksyk i reszta - turpis
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Bezcierniowy Meksyk i reszta - turpis
Lubie takie gratisy
- banditoo

- Od: 23 lis 2008, o 01:33
takie widoki to ja lubię , nadal nie wiem czemu u mnie nie ma jeszcze wysianych caputów 
- czarny

- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Co do ogrodu w Krakowie, to jeśli chodzi o kaktusy, to jak we wszystkich ogrodach/palmiarniach tak średniawo to wygląda. Natomiast mięsożery tam i passiflory rosnące obok nich naprawdę ekstra.
A sieweczki pierwsza klasa. Ja aż tak o swoje chyba nie dbam - zawsze coś zostawiam naturalnej selekcji ;)
A sieweczki pierwsza klasa. Ja aż tak o swoje chyba nie dbam - zawsze coś zostawiam naturalnej selekcji ;)
To mój pierwszy wysiew. Nie mogę sobie pozwolić na dobór naturalny, zwłaszcza, że już widzę po niektórych astrakach, że większość nie jest tym, czym miała być.
Poza tym, uważam, że 'modo Fleisher' to najlepszy sposób wysiewu. Dużo pracy i przygotowań, ale potem kilka miesięcy spokoju.
Tymczasem Kohres się reorganizuje. Może wrzucą jakieś nowe, dobrze opisane astraki do oferty. Słoiki już czekają.
Tymczasem Kohres się reorganizuje. Może wrzucą jakieś nowe, dobrze opisane astraki do oferty. Słoiki już czekają.
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Masz we mnie wierną fankę swoich eksperymentów, wiesz o tym. Więc (nie zaczyna się zdania od "więc", ale co tam...
) czekam na kolejne relacje 
Właśnie dostałem do rąk przedpremierowego, nowego Wiedźmina... To jest dopiero eksperyment, który może się skończyć fatalnie. 
- czarny

Czyli Wiedźmak odebrany z paczkomatu po północy, hehe. Dla mnie też pozycja obowiązkowa, ze względu na młodzieńcze czasy, acz poczekam, aż się rynek nasyci i książkę z drugiego obiegu kupi się za góra 2 dychy, bo teraz to typowy skok na kasę na fali popularności gier ;)
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No i chyba coś w tym było, wsiąkłeś, jak widzę na dobre... Wrócisz w ogóle?turpis pisze:Właśnie dostałem do rąk przedpremierowego, nowego Wiedźmina... To jest dopiero eksperyment, który może się skończyć fatalnie.
Miałam to kupić mojemu młodemu na Mikołaja, ale już teraz się boję
Rok akademicki ruszył pełną parą, a że jestem na finiszu, a kaktusy zimują, nie ma za bardzo o czym pisać. ;) A co do Wiedźmina - skok na kasę, nieudolna stylistyka, ochłap sagi, nie polecam. 
Za jakieś dwa tygodnie zerknę na oferty nasion i może w grudniu coś się u mnie ruszy.
Za jakieś dwa tygodnie zerknę na oferty nasion i może w grudniu coś się u mnie ruszy.
Troszkę się pospieszyłem z deklaracją zimowego zawieszenia. Kupiłem tą roślinę w sklepie ogrodniczym (sic!). W tej chwili jest już wybita z zawilgłego torfu - korzeni ma niewiele, ale są zdrowe. Jak to przezimować, czy przygotować do zimowania?

Po lewej - mój dotychczasowy największy okaz...
Zgadniecie gdzie i za ile dostałem coś takiego?

Po lewej - mój dotychczasowy największy okaz...
Zgadniecie gdzie i za ile dostałem coś takiego?
-
leszek2

- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Są ładne i na pewno miałeś fuksa,kupiłeś za grosze,ja nie raz też mam taką okazję,no i jak nie skorzystać
z takiego podarunku
z takiego podarunku
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- czarny

Pewnie 10-15 złociszy, czasem spore, ciekawe rośliny tej wielkości widziałem w marketach, choć akurat nie astraki. Ja tam bym zimował normalnie, choć trochę czasu bym potrzymał na parapecie, aby bryła wyschła na wiór i trochę się odwodnił.
- mCm86

- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Obstawiam, że to kaktus z Carrefour'a albo biedry wyrwany za jakieś 12zł albo nieco więcej
Spory okaz!
- blabla
- -Moderator Forum-.

- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mam prośbę, by nasza dyskusja nie zamieniła się w reklamę wszelkiej maści hipermarketów i dyskontów. Plizzzzz...
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
Żaden hipermarket, normalny ogrodniczy. Jest taki jeden na śląsku, gdzie mają często przynajmniej jedną paletę ciekawostek. Ten akurat stał samotnie i wyceniony był na kilkanaście złotych. Mam teraz zgryz gdzie go upchnąć i w jakich warunkach trzymać - to jest główny problem.