Agnieszko bo tych wątków jest tak dużo, że człowiek nie jest w stanie ogarnąć. Wiesz, a ja szybko z ciekawości poszłam pooglądać Twoje włości. Miałam dobre chęci, zaczęłam od obecnego, po czym chciałam sprawdzić jak wyglądał Twój ogród na początku. Jak zobaczyłam 8 części to stwierdziłam, że muszę mieć więcej czasu. Także w niedługim czasie ja Ciebie odwiedzę.
Chryzantema z ostatniego zdjęcia przezimowała zeszłoroczną zimę.
Reniu ja sama byłam zaskoczona, waliło tak bardzo, że świeciłam światło na podwórku, aby sprawdzić co to.
Reniu dzisiaj przyszła nadzieja na chryzantemy, dzień tak piękny, słoneczny, a nóż zdążą pokazać swoją urodę przed opadami śniegu.
Renatko w imieniu chryzantem dziękuję.
Krysiu nasze tereny tak mają, pogoda zwariowana na całego. Temperatura w jeden dzień wysoka, a na drugi niska.
Ja zapisałam ten przepis, jabłka mam wprawdzie już nie papierówki, ale spróbuję na takich.
Krysiu nie wiem czy znasz wątek Romaszki
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=406
polecam przepis na wypasiony ryż z jabłkami. Rewelacja

wypróbowałam najpierw sama na sobie. A wczoraj robiłam dzieciom ze świetlicy. Po raz pierwszy wynosiłyśmy puste talerze, zajadały od najmłodszej 2 latki do najstarszej 18, miło było patrzeć.
W przyszłym roku to późniejszym chryzantemom zrobię mały tunelik, na noc będą okrywane, takie plany czas pokaże czy się uda.
Marysiu ja jak zobaczyłam biało od gradu sama rozdziawiłam gębę

zaskoczenie totalne.
Dziś do mnie powróciła piękna jesień. skorzystałam z tego i powiązałam trawy, juki i trytomy. Jutro może rankiem zdążymy obsypać róże.