Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Post »

A teraz dla wszystkich moich miłych gości kilka migawek z zielonych pokoi.

Na początek dla Tereni agapant. Przypomnienie lata...

Obrazek

I trochę listopadowego klimatu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz idę sprawdzić, jak posuwa się śledztwo w fascynującym kryminale napisanym na podstawie scenariusza duńskiego serialu "The Killing".

Do następnego spotkania - Jagoda

PS. Zlatan znowu strzelił ładnego gola ;:138.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Jagódko - ale dałaś po oczach słoneczną, agapantową letnią fotką ;:3 Aż mi się cieplutko na ;:167 zrobiło!
Napisałaś:" Imponują mi jeże, bo się nie dają..."
A mnie się przypomniało jak w lipcu Belzebub zdybał jeża przy kompostowniku a ja zdążyłam pobiec do domu po aparat i zrobić zdjęcia.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jaguś...nie ruszam się z chaty i czekam na śliczniaka ;:65 Dam znac jak przyjedzie :wit
A odnośnie jeży...strasznie sie ucieszyłam jak odkryłam jesienia,że mam rodzinke jeży....teraz juz sie zakamuflowały i kuuuurka ;:223 nie pyknęłam im fotki...ale mam je u siebie.. ;:173 były 3 urocze sliczne maluchy jeżunie...przychodziły pochrupać karmy dla kociaków i jajeczko wtrząchnąc :uszy Uprzedziłam sąsiadów aby sprawdzali gałezie zanim spalą..żeby mi kolcaków nie puścili z dymem ;:108
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko ;:196 bardzo współczuję Tobie i Wicusiowi. ;:168 Może poszukaj innego weterynarza ?
Też często, kiedy przejeżdżam przez Gdańsk widzę już (to wiosną) albo jeszcze (jesienią) kwitnące rośliny, które u mnie odpowiednio jeszcze lub już nie kwitną. To efekt ciepła, które daje czy wytwarza miasto. To tylko takie jak Gdańsk. A jakie gorąco powstaje w większych światowych miastach. :?: ;:224
Piękna fotka z letniego tarasu. ;:138 Agapant ;:333
Sporo masz tych kuleczek ;:138 , brakuje mi jeszcze czerwonych i pomarańczowych. :uszy
Miłego dnia i ;:3
:wit
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Odpieram zarzut,jakobym nie wychwyciła wszystkiego,co działo się u Ciebie.Zaręczam,że zarejestrowałam to.A pytań narodziło się mnóstwo m.in na temat Pieknotki,ale to już chyba poczeka na nowy sezon,na bieżąco ;:108 Albo zimą,na spokojnie :roll:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

JagiS pisze:Od kiedy jestem uczestnikiem forum, uważam, że Polska jest stanowczo za duża. [/b]
Oooo, właśnie!!!! Też tak uważam. Po co nam te kilometry kwadratowe nieatrakcyjnych, nudnych terenów?
;:150 Wniosek formalny:

Stwórzmy Królewską Republikę Ogrodów!
Będzie zamieszkana tylko przez ogrodników - uczestników tego Forum. Jej obszar będzie skoncentrowany w jednej krainie o powierzchni tak dużej jak powierzchnia naszych ogrodów / działek / siedlisk / włości, itp. + 20% rezerwy na obszarnicze zamiary co poniektórych. Każdy wtedy będzie miał bardzo blisko do swoich ulubionych przyjaciół.
Naszą Królewską Republikę Ogrodów zlokalizujemy ....... gdzie........?
Na Kaszubach oczywiście!!!

Za pozwoleniem Jagi, otwieram dyskusję nad wnioskiem :twisted: :twisted:

P.S. Dziękuję Miriam, że uznała mój dorobek ogrodniczy za wart uwiecznienia w odrębnym wątku.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Jagódko :wit :wit
Dziękuję za zaproszenie - na pewno będę częstym gościem , dziękuje też za piękne zdjęcie agapantu ;:215 I za rady ;:196
Dobrze że do Ciebie trafiłam - ktoś mi wcześniej powiedział że agapant może zimować w ciemnej piwnicy i właśnie swojego tam wstawiłam ;:223
Po przeczytaniu Twojej odpowiedzi popędziłam po niego i też teraz stoi w kuchni na oknie , choć jest tam ciasno , muszę jeszcze zrobić miejsce drugiemu ;:7
Pozdrawiam serdecznie i idę pozwiedzać Twoje Królestwo ;:65
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Jagódko,martwię się Wickiem....podejdź do innego wetka ,co dwie głowy to nie jedna...
długo to się ciągnie,za długo...

Myślałam,że agapant wyszedł,a tu taka niespodzianka :D
Gdzie mieszkasz?
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Witaj Jagódko

dziady proszalne dobre określenie :;230 :;230 :;230 jedno jest pewne obydwa do odchudzenia tyłki im się zrobiły jak kwadratowe stoły , leniwe jakieś, Stefan też dostaje powagi i tak nie szaleje jak kiedyś.
Na dwór tylko jak wypuszczam dostaje jakiegoś motorku w dupce...

W ogrodzie widzę różyczki kwitną...i pięne kolorowe liście. Okres Święta Zmarłych też dla mnie był czasem zadumy - nad przemijającym czasem i tym co minęło co nie wróci i co można wykorzystać aby nie myśleć - minęło i nie wróci.....

Co do wetka - zmień może , poleciłabym Ci z czystym sercem wetka z powołania Pana Sujkowskiego ale on jest z Gdyni - wszystkie beznadzieje przypadki leczy ze skutkiem, dzięki niemu mój pies chory na padaczke przezył jeszcze 3 lata.

Trzymaj się cieplutko....

Obrazek
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagi a co Ty piszesz ,że nie ma poprawy z Wickiem...chodzi o to gojenie sie rany :roll: Może spróbuj ten balsam Szostakowskiego ;:333
Zasmuciłam sie tym twoim kociastym, trzymajcie się ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana dojechał ;:138 dojechał do mnie kawał agapanta ;:172 Dzięki ogromniaste ;:196
Powiedz co mam posłać w podzięce ;:173
No i instruktaż poproszę, przyciać mu korzenie i do ciasnej doniczki tak ...tzn takiej akuratnej :wink: :?:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Jagusiu Bardzo współczuję problemów z Wickiem, tutaj mam bardzo dobrego weterynarza, chłopak ma chyba 31 lat a podejście do zwierząt jak rzadko kto, moje koty i Gadzior jedynie jego się nie bały. Tak sobie myślę, że skoro rana się nie goi to może by podać mu jakies witaminy na szybsze gojenie? To już by trzeba lekarza spytać. Pozdrawiam serdecznie z nadzieją, że Wicek wyzdrowieje a Ibra wróci z ....skądś :wink: Ile Wicek ma lat?
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Bardzo mi szkoda Wicusia :cry: , nie chcę siać czarnowidztwa ;:185 , ale mój pies miał taką niegojącą się ranę, która okazała się nowotworem złośliwym - może trzeba zrobić badanie histopatologiczne wycinka?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagódko mam GO przyszedł, cały i zdrowy. Dziękuję za Twoje poświęcenie wysyłkowe, bo ja poczytałam ile przeszłaś z PP to żal mi się Ciebie zrobiło ;:4 Obiecuję, że będę się nim troskliwie opiekować ;:333
Pisz coś o Wicku - proszę ;:180
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witajcie w listopadową ciemną noc :wit.
Jest tak, jak lubię, mży, dżdży, jest niezbyt zimno, pachnie więdnącymi liśćmi...
Byłby to fajny dzień, bo odwiedziła nas Amba ;:180, ale niestety musiałam podjechać do swojej starej firmy złożyć wniosek na bony świąteczne i wracać z Gdańska przyszło mi w godzinie największego szczytu :shock:. Siłą rzeczy przypomniałam sobie, jaka to była gehenna przez tyle lat...

Ambo, jeszcze nie pora wspominać to nadzwyczajne lato. Ta fotka była specjalnie dla Tereni, którą zainteresował kwitnący agapant. Na razie będę się zachwycać niezwykłą urodą listopada ;:306.

Barabello, jak prawdziwa dama - lubisz koraliki ;:306. Dzięki za uznanie.

Keetee, jak Ci zazdroszczę rodziny jeży... Mój chyba w tym roku nie będzie zimował pod moją tują, bo zakopał się w selerach Filozofa ;:218. A ja sama parę lat temu o mały włos nie wrzuciłam do ogniska jeża zakopanego w stercie pachruści ;:209. Słusznie ostrzegasz sąsiadów. A zdjęć nie mam, bo jeże łażą o zmroku, niestety, i zdjęcia nie wychodzą...

Krysiu, dzięki za empatię ;:180. Po niedzieli pojadę na konsultację do innego weterynarza. Na razie Wicek dostaje antybiotyk.
Kulek pomarańczowych nie mam, nie lubię tego koloru, a czerwone zaraz będą, choć tego kolory też nie lubię ;:306.

Miriam
, ja wiem, że ciężko znaleźć tak pilnego czytelnika, jak Ty. Ale w natłoku informacji coś może umknąć... ;:224, niemniej zarzut wycofuję.
Załóż sobie kajecik z pytaniami i faktycznie zimą możemy wszystkie kwestie obgadać.

Lisico, burzycielko spokoju ogrodników ;:306.
Ja sama kiedyś wnioskowałam, żeby łódzkie przysunąć do pomorskiego. Domyślasz się więc, że ja i wielu miłośników naszych boskich Kaszub byłoby za ;:215. Ale obawiam się protestu górali, Ślązaków, mieszkańców stepów i żyznej Lubelszczyzny... i wielu innych krain naszego pięknego kraju;:209.

Teresko, agapanta możesz przechowywać w piwnicy. Moje są za ciężkie, żeby je tam taszczyć. W ciemnym pomieszczeniu agapanty tracą liście i później kwitną. Nic gorszego im nie grozi.

Asiu, sama mam świadomość, że choroba Wicka trwa za długo ;:174. Skonsultuję go z innym wetem.
Mieszkam w Pruszczu Gdańskim. Adres i telefon na PW.

Agnieszko, faktycznie Stefanek coraz bardziej przypomina prosiaczka, choć i taki grubiutki jest śliczny, pewnie za dobrze go karmisz ;:306. To przynajmniej nie żałuj mu ruchu, niech lata. Moja Ibrakadabra gania, jak diabeł po sośnie i figurę ma jak modelka.

Keetee, fajnie, że przesyłka dotarła. Zrób tak, jak piszesz. Korzeni skracać nie musisz, ale donica niezbyt duża, niech mu będzie trochę ciasno.
Najlepszym podziękowaniem jest Twoja radość.

Michałku, dzięki za troskę i zainteresowanie Wickiem. Myślę, że on dostaje to, co trzeba. A dlaczego toto się nie goi? Jednak ja wierzę w końcowy sukces. To takie słodkie i piękne stworzenie... A ma już 12 lat.

Baasik, bardzo proszę mi tu nie wywoływać wilka z lasu ;:302 . Musi być dobrze!!!

Marysiu kochana ;:167. Nie chciałam robić z siebie ofiary, chciałam po prostu pokazać, jakim reliktem słusznie minionej przeszłości jest moja placówka Poczty Polskiej ;:306.
Cieszę się, że go masz, ze szybko dotarł i że Cię cieszy ;:333.
A biuletyn o stanie zdrowia Wicka będzie podawany na bieżąco...

A teraz dla Krysi i Barabelli czerwone korale, których cis w tym roku naprodukował wyjątkowo dużo. A to się kosy ucieszą...

Obrazek

Piękna trawa, a tak głupio posadzona, że nijak nie można zrobić jej dobrego zdjęcia.

Obrazek

Dla niektórych, co go lubią Baden - Baden

.Obrazek

A w jadalni ciągle tylko jabłka i jabłka ;:219.

Obrazek

Jak to dobrze, że nie grożą nam żadne strzały z Aurory ;:oj

Spokojnej nocy - Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”