Kaktusowe szaleństwo - _LeNa_

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p
Od: 24 maja 2012, o 19:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kaktusowe szaleństwo - _LeNa_

Post »

Henryku dziękuję za miłe słowa :D Masz rację, każdy egzemplarz ma inne zalety. Zresztą każdy kaktusiarz ma inny gust, to co jeden uważa za zaletę, inny może postrzegać jako wadę i na odwrót. W kestii gymnocalycium jesteśmy zgodni - kwiat jest bardzo dekoracyjny - wart uwagi ;:108

Lucynko trochę ręka mi drżala jak to pisałam.. Już sobie wyobrażałam te pomidory lecące w moją stronę.. :;230 Ale jak widzę, wszyscy przepadają za łysymi, co mnie oczywiście niezmiernie cieszy ;:183 A tak poza tym, witam u mnie ;:7

Czereśnio (wybacz, nie znam Twego imienia) witam i Ciebie :D Dziękuję za pochwały mojej nowej ekipy - rosną w oczach od tych miłych, pochlebnych słów :lol: A może to ja rosnę.. ;:170 Zapraszam częściej.

Zuziu bardzo dziękuję za pozytywną prognozę ;:168 Napisz proszę w jakiej temperaturze ją zimujesz?
Pozdrawiam i zapraszam - Magda
Kaktusowe szaleństwo..
Moje nadwyżki.. Wiankowo..
emerald
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lut 2012, o 13:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystkie zimowałam w temp. ok 12 stopni. Trzymałam je dalej od otwartego okna, temp. mogła się trochę zmieniać.
Znacz tę stronę? Wszystko o matukankach http://forum.naszekaktusy.pl/index.php?topic=644.0
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Zuziu dziękuję za wiadomość, a także za ciekawą lekturę ;:108 Kiedyś widziałam tę stronkę, ale nie zagłębiłam się w temat, a później stronka gdzieś mi umknęła i pozostałam uboga o informacje w niej zawarte ;:131 Teraz sobie poczytam ;:37 Jeszcze raz dzięki :D
Kaktusowe szaleństwo..
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

_LeNa_ pisze:Lucynko trochę ręka mi drżala jak to pisałam.. Już sobie wyobrażałam te pomidory lecące w moją stronę.. :;230 Ale jak widzę, wszyscy przepadają za łysymi, co mnie oczywiście niezmiernie cieszy ;:183 A tak poza tym, witam u mnie ;:7
A to ja tu pierwszy raz? :shock: No to faux pas, nie ma co... Ale to dlatego, że czytam i czytam od dawna i już się zasiedziałam, jak u siebie :D

I skoro jak u siebie, to i od siebie: porzuć gymnole, powiadam Ci! Lofofory, to jest to! ;:173

A tak przy okazji to moją matukankę listopad zastał z niewykwitniętym pąkiem.. :(
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Madziu na pewno pokarzę w moim wątku kaktusiki od syna ;:108 co prawda wszystkie są NN, bo nie znam się na kłujakach ;:185
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Wrzucaj - postaramy się zidentyfikować :D
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:7 Magdo :) Czyżby kwiatuszek się tworzył na Schlumbergera, :roll: jeśli to kwiatuszek to trzymam kciuki
OOO ile Paczków ma Crassula ovatano to czekamy, kiedy zakwitnie ;:65
hoja kerri, jaka fajniutka listeczek w kształcie serduszka ;:oj i ;:138 dla młodziutkiego pędzika Niech zdrowo Ci rośnie
Gymnocalycium mihanovichii fajniutki ma kwiatuszek :wink:
Gymnocalycium denudatum cv. Jan Suba ładniutki :)
Thelocactus macdowellii jakie przepiękne białe kolce ma ;:77
Matucana madisoniorum ciekawa taka cala łysiutka :wink:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Lucynko i tak ma być, czuj się jak u siebie :D My w końcu jak jedna wielka rodzina ;:4
Co do matukanki.. Ubolewam, trzeba było ją z deczka podgonić ;:303 Kwiatucha obejrzałabym z wielką przyjemnością :)
Zaś w kwestii osierocenia gymnoli.. Byłoby mi naprawdę łyso porzucić najliczniejszą u mnie gromadkę ;:131
Ale żeby nie było.. Jak już o łysinkach mowa.. ;:306 Pod stertą tekstu coś for you.. 8-)

Madziu nie zastanawiaj się. Bardzo chętnie zobaczymy Twój kłujący zbiorek ;:108 Ja co dzień kukam do Ciebie w poszukiwaniu kaktusów.. ;:65

Natalko takie podejście do sprawy bardzo lubię :D

Paulinko dziękuję za wszystkie miłe słowa skierowane ku moim roślinom ;:196 Na kwiatuszki grubosza trzeba jeszcze poczekać, podobnie jest z grudnikami - cierpliwość ponad wszystko ;:170

A dziś.. Kochani ta doniczka wcale nie jest duża.. To lofka jest taka malutka ;:224

[[nazwa-zakazana]] williamsii.

Obrazek

Obrazek
Kaktusowe szaleństwo..
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

Świetny "łysol" :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Masz duuuużo miejsca. Tak dużą doniczkę roślina ta zarośnie dopiero za wiele lat. Ale jest ładna, perspektywiczna więc dlaczego nie? ;:204
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Natalko dzięki, też mi się podoba :D na razie egzemplarz dość osamotniony, ale coś czuję, że w niedalekiej przyszłości (po namowach Lucynki) dokupię mu kolejne łysawe towarzystwo ;:108

Henryku na wiosnę zarządzam eksmisję :lol: Nie ma innej opcji. Sama się sobie dziwię, czemu akurat taka wielka doniczka dla takiego kurdupelka ;:24 Toż to przecież marnotrastwo miejsca :shock: Ale kiedyś miałam go naprawdę sporo, teraz zaś zaczęły się nie lada kombinacje, gdzie to wszystko poupychać itd. Chyba trzeba będzie podumać o kwadraciakach.. ;:224
Kaktusowe szaleństwo..
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

Będzie miał towarzystwo ;:138
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31

Post »

Prześliczna kuleczka! I będzie coraz śliczniejsza!! :D
_LeNa_ pisze:Sama się sobie dziwię, czemu akurat taka wielka doniczka dla takiego kurdupelka ;:24
Bo korzonek się musi zmieścić ;)
A im głębsza doniczka, tym niestety szersza. Mnie najbardziej podpasowały kwadraciki wielkości 5x5x8, ewentualnie te ciut większe.
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

Madziu jutro wrzucę fotki obiecuję ;:108 a łysolek śliczny ;:196
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Natalko też się cieszę :D Mój portfel chyba nie bardzo ;:131

Lucynko właśnie tego argumentu mi brakowało :wink: Toż to najrozsądniejsze wytłumaczenie rozmiaru doniczki :lol: A tak poważnie.. Korzonek rzeczywiście był spory i ciężko było go schować, a ta doniczka najlepiej się do tego nadawała :)

Madziu nie ma pośpiechu :wink: Lubię do Ciebie zaglądać, bo zawszę jakimś kwiatuchem nacieszę oczy ;:108
Za akcję-reanimację ;:180 Ładny grubosz wpadł Ci w łapki - u Ciebie na pewno odżyje ;:63
Kaktusowe szaleństwo..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”