Jesień maluje wiejski ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień maluje wiejski ogród

Post »

Marysiu znakiem tego warzywnik się przesunął ;:oj i powiększa się część ozdobna dobrze myślę :?:
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie Marysiu warzywnik tam gdzie był za siatką, jedynie przed siatką planuję kurnik z większym wybiegiem. Muszę stamtąd przenieść maliny i pod nie jest już skopany kawałek. Reszta zostaje jak była, a jeszcze dzierżawcy opuścili swój kawałek to tam będę jarzynki siać (musi być bób i groszek). Na rośliny jedynie poszerzam obecne grządki - już i tak w tym roku cały trawnik przed tunelem obsadzony roślinami ;:306.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Ale masz dobrze z tym panem co kopie warzywnik :D
Marzenie.... samemu można się zarobić...
My kupimy glebogryzarkę na wiosnę, ręcznie do końca życia nie przerobimy tej ziemi. ;:185
Marzę o tym aby jeszcze tej jesieni przygotować nowy kawałek na te roślinki co Ty Marysiu :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko mam glebogryzarkę i do tej pory posługiwałam się nią na wiosnę, ale wiesz to nie jest całkiem dobre wyjście z sytuacji nawet pan kopiący potwierdził. Bo po niej trzeba wybrać chwasty trwałe, a nie przekopuje wystarczająco głęboko. Potem nie mam czasu na odchwaszczanie i kwiatów i jarzyn jest tego pewnie z dziesięć arów i coś robi się kosztem czegoś. Wśród jarzyn chwasty odrastają piorunem a jarzyny nie rosną. Dlatego postanowiłam jeszcze raz powalczyć ! Jak przyniesie to lepszy efekt to dobrze a jak nie to..... i tak pewnie tak łatwo broni nie złożę ;:306
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu zazdraszam pomocnika do kopania miejsca pod warzywnik. Ja sobie warzywnik odpuszczam jeszcze z rok. Potem pewnie pomyślę o nim znów. W tym roku w ogóle nic nie siałam, bo pielić to już naprawdę nie mam kiedy.
Wiosna u Ciebie na całego ;:138 . DOłączam do oczekujących na zdjęcie werbeny gotowej do zbioru nasion. Mam swoje od Ciebie i chcę z nich pobrać nasionka
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu to jednak idziesz troszkę w kierunku lasu ;:113 w połowie posesji przydałaby się letnia kuchnia ;:306 po co biegać po kawkę do domu i nogi nadwyrężać ;:65 teraz to już nie zobaczę ale wiosną jak tylko zdrowie pozwoli będę się rozkoszować pięknymi widokami i kwitnącymi narcyzami ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Maseczko zdrowiej i ino siedź i rób piękne zdjęcia. ;:108 A pracowity sąsiad niech kopie bez ustanku.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Śliczne portreciki swoim jesiennym kwiatkom zrobiłaś. Sama nie wiem, który najpiękniejszy.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Masko, ścięłam werbenę wyhodowaną w Hortulusie, wysypywały się już z niej nasionka. Natomiast werbena z mojego siewu jest jeszcze fioletowa i trochę pewnie na nią poczekam. Pięknie pokazałaś park na Wyspie, mam takie 'muzyczne' skojarzenia, że niby parki też łagodzą obyczaje ;:3 Pomocnik do warzywnika to świetny pomysł, ale niełatwo kogoś takiego znaleźć. Dużo zdrowia Ci życzę :)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu - przypomniałaś mi lewkonie...Gdy byłam dzieckiem, jej rozsadę można było kupić na ryneczku. Sama nigdy jej nie siałam, ale poszukam nasion w przyszłym roku.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Marysiu, od kilku lat coraz mniej sprzedaje się rozsady lewkonii na rynku, dlatego wyhodowałam ją sama, mimo że nie mam szklarni. Nie było to takie trudne, jak myślałam :wit
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Wstawisz zdjęcia nowego warzywnika?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marzenko ja też cieszę się że udało się go do tej pracy skłonić. Dzisiaj przyszło do rozliczeń - oj działo się ;:306

Maryniu wszystko się zmieniło kawkę wypijemy na tarasie, a w połowie jest miejsce zajęte przez różanki. Kuchnię letnią jeszcze można będzie zrobić jak gruz pójdzie pod kurnik na wiosnę koło kącika św.Fiakriusza. Póki co to kurnik, potem chcę jeszcze nad kominkiem nadbudować wędzarnię i to może być początek kuchni. Kawę można ugotować w czajniku na stole, a prąd podciągniemy kablem - tylko przyjedź na tą kawę :lol:

Marysiu Mot tak mi brakuje tej Twojej motyczki :lol: jak będę siedzieć to zdjęciów nie będzie :? Sąsiad jest dobry kopie ale ile się nanarzeka! a ja to wszystko znoszę tylko niech zrobi ;:333

Izuniu bardzo Cię dziękuję, tak rzadko bywasz na FO :D

Irminko widziałaś jak moja wygląda uważam, że jeszcze nie jest gotowa. Skoro jednak ma przetrwać zimę to może być i później ścięta. Byłaś w parku ;:130 Ja też bardzo lubię takie miejsca, w Krakowie jest ich kilka i zawsze lubiłam je odwiedzać i siadać choć na chwilę. Zawsze brałam do starych parków dzieci, bo tam panuje inna atmosfera niż na skwerkach koło domu.
Osobę do pracy, rzetelną która coś zrobi tak jak dla siebie jest trudno znaleźć, więc staram się go niczym nie zrazić.
Dziękuję za życzenia ;:168

Marysiu u mnie są rozsady, lewkonii również. Ale te sprzedające często wciskają coś na czym się nie znają, ostatnio tak kupiłam komarzycę jako heliotrop. i tak jak pisze Irminka trzeba wyhodować samemu , bo wcale nie jest trudno. Tylko pewnie wszystko zależy od nasion ;:333 Ja wyhodowałam na parapecie.

Michale wstawię, ale jeszcze nie teraz bo wszystko jest w trakcie prac. Z pierwszej części wybrane są chwasty (góry chwastów) które muszę wywieźć, Kolejna jest skopana i w trakcie wybierania. Trzecia część nie do końca skopana. Na pierwszej przesadzę maliny, które rosną koło szczepionych drzewek, bo tu będzie kurnik, a na kolejnych dwóch będą warzywa. Maliny chyba posadzę na włókninie ;:218 Przydałoby się jeszcze tydzień pogody.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś a właśnie wstaw zdjęcie nowego warzywnika...
dobrze że kopacza pomógł...mój biedak w szpitalu i długo nie wyjdzie... :(
codziennie bywam tu ...chyba czujesz... ;:167
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Tak jak już pisałam na Wyspie zaczynam drżeć o Twój kręgosłup, jak wiosną zaczniesz te warzywne hektary obsadzać, pielić i pikować... no i pamiętaj, żeby zatrzymać się na końcu działki, a nie za Krakowem :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”