Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aga ;:196 ale pięknie Ci kwitną chryzantemy! ;:138 te kolory - rudy jest boski ;:224
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo podobają mi się Twoje chryzantemy. Ja sobie kupię w sklepie ;:306 Jakoś serca do nich nie mam.
Ciasto nadapetyczne! ;:173 Chętnie bym przegryzła w ogrodku, a muszę siedzieć w pracy ;:223
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

reniusia20 pisze:Aga ;:196 ale pięknie Ci kwitną chryzantemy! ;:138 te kolory - rudy jest boski ;:224
:wit Agnieszko
to prawda pięknie Ci kwitną chryzantemki,,,zwłaszcza te 2 piersze mnie urzekły,,ta ruda i żółta.Czy może znasz ich odniamy ???
Moje 2 już tez rokwitły,,,ale to sierpniowe nabytki,,,na wiosne jeszcze sobie ich dokupię ;:108 ;:14
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu mam nadzieję, ze to nasze pochorobowe osłabienie będzie szybko mijało ;:196
Co do chryzantemek......nie mam pojęcia jak odróżnić zimujące od tych sezonowych..... wydaje mi się, że może to zweryfikować tylko zima...... wysadzić na rabatę i wiosną okaże się czy jest zimująca 8-) Te wielkie piękne kępy, kupowane w donicach to przeważnie są jednoroczne, ale warto spróbować, bo zdarza sie, ze są silniejsze odmiany, które radzą sobie z naszymi zimami . Ja swoje wysadzę....zobaczymy....

Marzenko za wieloma roślinkami ciągnie się stereotyp, ze cmentarne..... ja jednak nic sobie z tego nie robię, bo uważam, że na cmentarzu można postawić każdą roślinę, każdy kwiat..... i tak samo może on rosnąć w ogródku :D Chryzantemy uwielbiam i chciałabym mieć więcej odmian. W przyszłym sezonie koniecznie muszę dosadzić :D Zdobią niesamowicie w czasie, kiedy już mało co kwitnie :D ..... pamiętam zeszłoroczny śnieg, leżący na kolorowych kwiatach i owocach..... okropne to było :roll: Dobrze, że teraz mamy cudowną cieplutką i kolorową jesień :D

Jadziu ciesze się, że podoba Ci się :D

Agatko szarlotka to prawdziwa pychotka ...... ale rymuję od rana :;230
Kubeczki moje ulubione....to znaczy kubeczek, bo przy wielkim zaangażowaniu mojego eMa, z zakupionych 2, został tylko jeden :;230
Jesień faktycznie kolorowa jest i cudna....i taka cieplutka.... ;:167

Grażynko witaj kochana ;:196
Tak się cieszę, że już jesteś, brakowało Cię na Forum.....

Jadziu i mi bardzo podobają się wrzośce..... niestety na razie nie będę sadziła, bo miejsca nie mam, muszą mi wystarczyć wrzosy.... Moje też przepadły tej pamiętnej, paskudnej zimy...

Grażynko to naprawdę szkoda, że chryzantemki nie zimują u Ciebie, ale za to pewnie marcinki zdobią Twój jesienny ogródek . To również piękne kwiatuszki i tyle dają radości, kiedy wokół już szaro.....
U mnie piaski, ziemia leciutka i pewnie to służy chryzantemom....

Mufeczko witaj :wit
U mnie na szczęście chryzantemki nieźle sobie radzą, z czego naprawdę niesamowicie się cieszę, bo uwielbiam te kwiaty....

Ewuniu powiem Ci, że ja do wiosny to dopiero zaczynam tęsknić jakoś tak w połowie stycznia 8-) :lol:
To cudnie, że wrzośce upodobały sobie Twój ogródek, to śliczne roślinki, bardzo żałuję, ze u mnie źle się czują.....

Reniu mam nadzieję, że uda mi się przezimować tę rudą chryzantemkę. Mi też bardzo się podoba a nie mam żadnej o zbliżonym kolorku....

Miłeczko ja chryzantemy uwielbiam..... te z 2 pierwszych fotek to kupione tej jesieni, na razie rosną sobie w skrzyniach na tarasie, ale przesadzę je do ogródka i mam nadzieję, ze uda im się przezimować....
Na ciasto bardzo zapraszam, dziś znów cieplutko i pięknie.... tak, ze pobyt na tarasie to prawdziwa przyjemność :D

Aniu te dwie chryzantemki, to kupione w tym roku, rosną sobie w skrzyniach na tarasie, spróbuję je przezimować w ogródku, ale nie mam pojęcia, czy się uda..... bardzo bym chciała bo i mi bardzo się podobają ....
Ja też bardzo bym chciała dosadzić nowe odmiany wiosną..... mam sporo krzaczków, ale w kilku tylko odmianach....

Kolejne jesienne migawki.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko całkiem sporą kolekcje masz chryzantem ,ta mi się bardzo podoba

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu ta chryzantemka to najprawdopodobniej jednoroczna, kupiona jest w tym roku, mieszka sobie na tarasie w donicy. Posadzę ją do ogródka, i mam cichutką nadzieję, że przezimuje...... chociaż to jest niestety problematyczne....zobaczymy..... jeśli się uda, to wiosną sadzoneczka pojedzie do Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Na stol misy nie moge postawic, bo na stole stoja donice z chabaziami, ktore przyszykowalam do przechowania w gospodarczym a ktore maja nasypana swieza ziemie ... a ta swieza ziemia strasznie paszczakom smakuje i ciagle brody maja w niej wybabrane. Dobra kompostowa - mniam :;230
Ja z nimi kiedys ze smiechu umre, jak bonie dydy wyniosa mnie nogami do przodu ;:306
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jesień z tyloma kolorami ;:138
Mam nadzieję że przed nami jeszcze wiele słonecznych chwil ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Agusiu czytam w prognozach, że jeszcze ta jesień trochę potrwa, i dobrze, bo jest piękna, ale oby nie za długo, bo wiosenne rośliny nam wylecą i wiosną będzie smutno ;:108
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Berberysy chyba nowe co ? Też mi się bardzo podobają pomimo że roznoszą choroby . Nie wiem ile już ich mam u siebie , na razie sprawdzam które są wysokie a które niskie bo z opisami to w moich centrach są na bakier :evil: Nic jak dotąd się nie zgadza ale nie wyobrażam sobie jesieni bez nich i bez astrów oraz chryzantem . Następną fascynacją w tym roku są trawy , od przyszłego roku będę miała co pokazywać :oops: :twisted:
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Aguś, przepiękne, nostalgiczne i klimatyczne fotki ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko aż mnie ścisnęło w dołku jak zobaczyłam te chryzantemy na 74 str. - tak mnie ścisnęło, że ciasto mi się nie zmieściło ;:63
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Ja właśnie miałam sobie kupić rudą ale nie była aż tak piękna jak twoja! :tan ale jednak kupiłam inną różową ;:306 haaahaa. Marcinki pięknie kwitną ;:224 muszę je wprowadzić do swojego ogrodu ;:108
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Aguniu witaj wieczorową porą ;:196
Twój ogród w jesiennej szacie wygląda fantastycznie! Jak moje przedmówczynie stwierdziły kolory chryzantem są obłędne... dla mnie te kwiaty to obowiązkowe pozycje w jesiennym ogrodzie. Ja posiadam na razie jedynie różowe, z których nie do końca jestem zadowolona bo każdego roku usychają mi całe łodygi a kwiatuszki na takich badylach nie prezentują się za ciekawie... Cudne są te Twoje zdjęcia, nawet kilka ściągnęłam sobie na pulpit.. mam nadzieję, ze się nie obrazisz ;:196 i wprowadzają mnie w dobry nastrój bo wiem, ze są Twoje :D
Kochana miłego wieczorku!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Złocień arktyczny wpadł mi w oko. Muszę poszukać. Bardzo fajny zadarniacz.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”