Doniczkowce Hani

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Doniczkowce Hani

Post »

:wit Śliczne trzykrotki kiedyś miałam ich duża a teraz patrze że mam tylko jednego malucha a to takie wdzięczne kwiatuchy ;:108
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Tylko troszke, Brendii. ;:224 Wnuczka 6 lat i synek 2 lata. Ale za to jaki ubaw, kiedy maly ze szwagrem rozmawia!
W kazdym badz razie w temacie roslin, to wolalabym odwalic okres zlobkowy, posadzic w doniczki, rozparcelowac na miejscowki i juz nie ruszac. Zwlaszcza ze wiekszosc roslin nie przepada za przeprowadzkami.

Haniu, taka h. fungii jak wrzucilam fote, to kwestia 10 funtow, podobnie Twister czy Caroline, ktore ostatnio kupilam. Podchowane. Za 10 funtow moge miec kilka zaszczepkow, a jak zrobie hurtowy zakup, to koszty przesylki sie rozloza i mam cale morze frajdy. 20 funtow to kolo 100zl, niech 25zl, polknie poczta (za nieduza przesylke), zostaje 75 na czysta rozkosz w stanie swiezo cietym. A jak sobie sama ukorzenie i wyprowadze od takiego szczyla, to mam naprawde duzo zabawy. Wole tak!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
obaran
200p
200p
Od: 4 maja 2013, o 07:41

Post »

Ta z paseczkami śliczna ;:172 Moja teściowa ma chyba cosik takiego - wisi u niej z regału :wink: Chyba się do niej uśmiechnę przy najbliższej okazji ;:306
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Agnieszko, uśmiech w relacjach z teściową to podstawa ;:108
Zawsze możesz uśmiechnąć się do mnie :lol: i cosik się dla Ciebie znajdzie :heja (tylko po zimowaniu nie będzie takie ładne fioletowe niestety :| )
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kinga, ta bordowa "trzykrotka" to setkrezja purpurowa (Setcreasea purpurea) :)
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję Basiu ;:196 a ta fioletowa w srebrne paseczki :?: Wie ktoś :?:
Pozdrowienia Hania
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

Tradescantia, ale od kwiatów zależy, jaka dalej :D
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystki moich Gości
Crazydaisy zaglądaj kiedy tylko masz ochotę ;:108 Miałam nadzieję, że może to wielkie ;:163 to razem a potem doczytałam, że mieszkasz w UK i teraz wiem, że nic z tego ;:185
Krysiu ;:196
Brendii te dwie fioletowe panny to mam właśnie dlatego, że nie są zielone :tan Wiem, że jest jeszcze odmiana jasno zielono-biało-różowa i marzy mi się ;:224
Madusiu ;:196 Ja fioletowej mam zawsze dużo, przypomnij się na wiosnę to coś ciachnę i Ci wyślę ;:108
Piasku Pustyni ;:196
Pozdrowienia Hania
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Świetne trzykrotki :)
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p
Od: 2 wrz 2013, o 14:04

Post »

Hej Haniu, jednak nie będzie to hoja Retusa, ale podobno jakiś sukulent - mogłabyś rzucić okiem? :D Bardzo proszę ;:168
Trzymam go w wodzie....czy dla sukulenta (jeśli okaże się, że to on) to nie będzie zabójstwo? :(

Obrazek
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

Odpowiem, bo to pilne, a może Hania może doda coś od siebie - to jest Euphorbia tirucalli. Jest to sukulent i jak najszybciej go trzeba wyciągnąć z wody, bo zgnije. Osuszyć, po kilku dniach do suchego podłoża i bardzo skąpo podlewać - jak sukulenty zimą, to tak w skrócie. Mam nawet bardzo duże drzewko z tego, mam kilka mniejszych, wdzięczny sukulent, ale jak najdalej go z wody.
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dumbledore no właśnie chciałam Ci pisać, że przed chwilą (byłam w ogrodniczym) taką roślinkę (i to już całkiem pokaźne drzewno, bardzo ładne ;:108 ) widziałam w dziale sukulentów. Ale spece mnie ubiegli ;:130
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

A coś na oczy mi weszło te 49zł, ale pewnie nie dopuściłam do siebie myśli, że to za kangurka akurat ;:224 Dla mnie to także astronomiczna kwota ;:222 Zazwyczaj kupowałam roślinki za 1-5zł i potem hodowałam hodowałam... ;:224 49 to nie wydałam na żadnego kwiatka, ba! najdroższy chyba był storczyk jakiś za ok 20zł ;:306 oczywiście z wyprzedaży jakiejś ;:224

Ta trzykrotka w paski to tzw "zebrina" :uszy

crazydaisy pisze: Nie lubie dlugo sie w pieluchach bawic. (Powiedziala ta, co ma 25 lat roznicy miedzy najstarszym, a najmlodszym dzieckiem. ;:306 )

No co Ty ;:oj ale czad ;:215 A tak sobie myślałam co z moim rozumieniem nie tak, bo czytam co piszesz i tu 2-latek a tu za starą babę się masz.. i sobie myślę, coś ze mną albo nią nie halo ;:223 ;:306 A tu nie stara ale młoda mamuśka ;:224 ;:215
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Dobrze rozumiesz - Karol ma 21 miesiecy, a najstarszy 27 lat. No, mloda mamuska, tylko ciut przeterminowana. ;:306 Nie zmienia to faktu, ze szczesliwa z racji wywalczonego ciezko malucha. Bylo pytac zamiast w swoj rozum watpic. :P
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p
Od: 2 wrz 2013, o 14:04

Post »

piasek pustyni pisze:Odpowiem, bo to pilne, a może Hania może doda coś od siebie - to jest Euphorbia tirucalli. Jest to sukulent i jak najszybciej go trzeba wyciągnąć z wody, bo zgnije. Osuszyć, po kilku dniach do suchego podłoża i bardzo skąpo podlewać - jak sukulenty zimą, to tak w skrócie. Mam nawet bardzo duże drzewko z tego, mam kilka mniejszych, wdzięczny sukulent, ale jak najdalej go z wody.
O dziękuję!!! Już go wyjęłam z wody i osuszyłam ściereczką....dostałam go razem z hoyami, więc myślałam, że to szczepka hoi Retusy (tak wygooglowałam)...leżał w wodzie 6 dni...czy jest szansa, że coś z niego będzie?
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”