Meksyk, Afryka, Madagaskar i inne, czyli moje sucholuby

Zablokowany
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Meksyk, Afryka, Madagaskar i inne, czyli moje sucholuby

Post »

Tym bardziej dziękuję, Kochana ;:168
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Zanudzisz? Toż istny kalejdoskop roślin jest ;:138 Same cuda ;:167
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Znów u Ciebie rośliny piękne i ciekawe. Też nie znam na nich się zbytnio ale co ładne to przecież widać. I skomentować wypada, oczywiście super pozytywnie. :)

Brawo! ;:138
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
nolina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2010, o 21:37

Post »

Żanetko ładne masz roślinki ;:215
Crassula sarcoculis-nie powiedziała bym ,że to crassula ;:oj
A Senecio articulatus 'Variegata': wygląda jak warzywo ;:306 ,ale podoba mi się bardzo.
W oko mi wpadły Crassula streyii i Crassula tecta śliczne :D
Awatar użytkownika
przemek_pc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2013, o 16:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

przemek_pc pisze:(...) A już same rośliny osiągają ceny naprawdę spore - widziałem nawet takie za 200-300 PLN (średnio jednak 30-60 PLN), no i przy roślinach przesyłka odpowiednio droższa - jakieś 25 PLN (...)
A co Żanetko powiesz na TAKI RARYTAS: http://www.ebay.pl/itm/1-PIANTA-Rhytido ... 4859d4111c :;230

;:202 Cena zwala z nóg... Bez komentarza.

Poza tym Twoje roślinki ładne, aczkolwiek zupełnie nie w moim typie :wink:
Pozdrawiam,
Przemek

Mój wątek: cz.1 cz.2
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

przemek_pc pisze: A co Żanetko powiesz na TAKI RARYTAS: http://www.ebay.pl/itm/1-PIANTA-Rhytido ... 4859d4111c :;230
Ja nie wiem, co powie Żaneta, ale jak dla mnie - mniam! ;:oj (przy czym nie mówię o cenie naturalnie ;) )
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
mataan
500p
500p
Od: 26 sie 2013, o 19:45

Post »

Rośliny jak zwykle konkretne i niebanalne ;:108 Moje typy: Crassula streyii (nawet nie wiedziałem o jej istnieniu; bardzo ciekawa) i oczywiście Crassula sacrocaulis - może nie jakaś tam nadzwyczajna, ale moim zdaniem świetna roślina :wink:
Mateusz
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fraszka_1 pisze:Toż istny kalejdoskop roślin jest ;:138 Same cuda ;:167
Serdecznie dziękuję - to oczywiście w imieniu roślinek i swoim ;:167
hen_s pisze:Znów u Ciebie rośliny piękne i ciekawe. Też nie znam na nich się zbytnio ale co ładne to przecież widać. I skomentować wypada, oczywiście super pozytywnie. :) Brawo! ;:138
Jak zawsze Henryku - bardzo dziękuję. Naprawdę się cieszę, gdy podoba się Wam to, co siedzi u mnie w domku. I mówię to naprawdę szczerze, bo przecież cały czas uważam, że gdzie mi tam do Waszych szlachetnych roślinek - ja po prostu tę "sałatę" lubię za jej prezencję.
nolina pisze:Żanetko ładne masz roślinki ;:215
- dziękuję również!
nolina pisze:Crassula sarcoculis-nie powiedziała bym ,że to crassula ;:oj
To tak jak ja - ona tutaj i tak wygląda na bardzo wysuszoną. Teraz dostała trochę wilgoci, i lekko odżyła. Zobaczymy, co z niej wyrośnie ;:224
nolina pisze:A Senecio articulatus 'Variegata': wygląda jak warzywo ;:306 ,ale podoba mi się bardzo.
W oko mi wpadły Crassula streyii i Crassula tecta śliczne :D
Crassula streyii w ogóle niepodobna do "gruboszów" i dlatego tak mnie ujęła. W rzeczywistości jest jeszcze fajniejsza. I dziękuję za ich zauważenie!
przemek_pc pisze: A co Żanetko powiesz na TAKI RARYTAS: http://www.ebay.pl/itm/1-PIANTA-Rhytido ... 4859d4111c :;230 ;:202 Cena zwala z nóg... Bez komentarza.
I zwaliła mnie z nóg. Naprawdę - za jedną roślinę...ale cóż, to rarytas, bo nawet nie miałam pojęcia o takim okazie. Cena europejska. Muszę Ci jednak powiedzieć, że na wiosnę coś wymyślimy wspólnie z nasionami, albo ze sprzedawcami. Może ktoś do nas dołączy, to zamówienie zrobimy szersze. Miałam gdzie ofertę nasion, dość przystępną, tylko muszę poszukać, może tam się będzie opłacało również.
przemek_pc pisze: Poza tym roślinki ładne, aczkolwiek zupełnie nie w moim typie :wink:
A to wiem. Może spodobają Ci się pachypodia, ale te pokażę "inną razą" ;:306
mataan pisze:Rośliny jak zwykle konkretne i niebanalne ;:108 Moje typy: Crassula streyii (nawet nie wiedziałem o jej istnieniu; bardzo ciekawa) i oczywiście Crassula sacrocaulis - może nie jakaś tam nadzwyczajna, ale moim zdaniem świetna roślina :wink:
Mateuszu - również dziękuję - Twoja C. sarcocaulis w o wiele lepszym stanie, wiedziałam, że ją zauważysz :D ma jednak szansę stanąć na nogi i wyglądać jak człowiek, jak przeżyje zimę, bo zdaje się, że ma trochę inne wymagania niż pozostałe gruboszowate.
Nieustannie, tradycyjnie - dzięki za wizyty :D
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
olgierdyna
200p
200p
Od: 26 sie 2013, o 10:31

Post »

Żaneto piękne crassule pokazałaś, nie mogę się napatrzyć ;:oj
Pozdrawiam
Kinga

Zielono mi- Zapraszam
Awatar użytkownika
mataan
500p
500p

Post »

piasek pustyni pisze: Twoja C. sarcocaulis w o wiele lepszym stanie
- niestety nie :? Trzymała się bardzo dobrze do tej pory, a dziś zauważyłem, że liście jej zmarniały. Muszę trochę poszperać w sieci i poczytać więcej na jej temat, bo nie chciałbym jej stracić...
Mateusz
Awatar użytkownika
marta_lara
500p
500p
Od: 12 mar 2012, o 22:28

Post »

No no pięknie u Ciebie Żanetko!! Ponownie ;:138
Euphorbia pseudoglobosa bardzo fajne, ląduje na liście chciejstw... Aeonia mam wrażenie że mamy takie same - czyżby ten sam dostawca ;:136
piasek pustyni pisze:
przemek_pc pisze: A co Żanetko powiesz na TAKI RARYTAS: http://www.ebay.pl/itm/1-PIANTA-Rhytido ... 4859d4111c :;230 ;:202 Cena zwala z nóg... Bez komentarza.
I zwaliła mnie z nóg. Naprawdę - za jedną roślinę...ale cóż, to rarytas, bo nawet nie miałam pojęcia o takim okazie. Cena europejska. Muszę Ci jednak powiedzieć, że na wiosnę coś wymyślimy wspólnie z nasionami, albo ze sprzedawcami. Może ktoś do nas dołączy, to zamówienie zrobimy szersze. Miałam gdzie ofertę nasion, dość przystępną, tylko muszę poszukać, może tam się będzie opłacało również.
Ja się dołączam, bardzo chętnie ;:108 Szybciej ta wiosna niech będzie, szybciej ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

onectica pisze:
przemek_pc pisze: A co Żanetko powiesz na TAKI RARYTAS: http://www.ebay.pl/itm/1-PIANTA-Rhytido ... 4859d4111c :;230
Ja nie wiem, co powie Żaneta, ale jak dla mnie - mniam! ;:oj (przy czym nie mówię o cenie naturalnie ;) )
Mniam...zgadza się. I też nie mówię o cenie ;:202
olgierdyna pisze:Żaneto piękne crassule pokazałaś, nie mogę się napatrzyć ;:oj
Dziękuję w imieniu roślinek. I swoim również ;:180
mataan pisze: Trzymała się bardzo dobrze do tej pory, a dziś zauważyłem, że liście jej zmarniały. Muszę trochę poszperać w sieci i poczytać więcej na jej temat, bo nie chciałbym jej stracić...
To czeka Cię to samo - podlej ją. Od razu odżyła, jak dostała wody. Nie pora na to, ale niektóre sukulenty nie przeżyją bez odrobiny podlania przez zimę. Ja podlałam ją skromnie, ale dwa razy (w odstępie tygodniowym). Zupełnie inna roślina. Oby Tobie się udało ;:333
marta_lara pisze:No no pięknie u Ciebie Żanetko!! Ponownie ;:138
Euphorbia pseudoglobosa bardzo fajne, ląduje na liście chciejstw... Aeonia mam wrażenie że mamy takie same - czyżby ten sam dostawca ;:136
Jeśli chodzi o to pokazane tutaj Aeonium variegata, to pewnie tak, bo tylko jedna osoba to ma i to kilka sztuk, więc pewnie jak najbardziej. Natomiast A. holochrysum to już z zupełnie innej bajki, więc zależy o które pytasz :D
marta_lara pisze:
piasek pustyni pisze: na wiosnę coś wymyślimy wspólnie z nasionami, albo ze sprzedawcami. Może ktoś do nas dołączy, to zamówienie zrobimy szersze. Miałam gdzie ofertę nasion, dość przystępną, tylko muszę poszukać, może tam się będzie opłacało również.
Ja się dołączam, bardzo chętnie ;:108 Szybciej ta wiosna niech będzie, szybciej ;:65 ;:65
No to mamy kolejną chętną, a do wiosny pewnie jeszcze ktoś się dołączy. Oby. Byłoby super! ;:215
I oczywiście jak zawsze dzięki za tak miłe komentarze!
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
mataan
500p
500p

Post »

Ja również dołączyłbym z chęcią do wiosennej akcji "nasiona stapeliowatych" ;:108 Ceny rzeczywiście są czasami przerażające, więc wspólne zakupy chyba wszystkim zainterersowanym wyszłyby na dobre :wink:
Mateusz
Awatar użytkownika
czarny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2009, o 21:15

Post »

No siejcie, siejcie. Ze smrodami ten problem, że wszędzie tylko klony, nawet wśród najpopularniejszych. I potem nawet jak sprowadzisz klasyczną stapelię z 3 źródeł to nie popylisz. Choć się nie dołączę (acz kiedyś siałem cośtam ze stapelii, hoodii, piaranthusów i cośtam jeszcze od Winberga), to inicjatywę popieram ;)
Moje wątki: najstarszy, stary, nowy
Albumy: Mediolobivia, Aylostera
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale jak się zbierzemy do kupy, to takiego doświadczalnego i grupowego"eksperymenta" jeszcze tu nie było, poza tym zawsze warto próbować. Kiedyś trzeba zacząć siać, nawet dla samej satysfakcji. Ech, uległa istota jestem, to pod Waszym wpływem w ogóle myślę o wysiewie, wcześniej nawet nie chciałam o tym słyszeć... :? A w kwestii pylenia na pewno, przynajmniej ja - jak już do tego dojdzie oczywiście - będę Ciebie męczyć o porady ;:224
Spis moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”