Ogródkowy bloog

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródkowy bloog

Post »

W takim razie pięknie chorujesz. Myślę, że z powodzeniem w przyszłym sezonie możesz kasować za wejście do swojego ogródka. A trawnikiem się nie przejmuj, mniej do grabienia i koszenia, a jest przynajmniej na co popatrzeć.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Aniu Ja z rewizytą również będę do Ciebie zaglądać :D
Piękna rabata liliowcowo-żurawkowa :)
Przepięknie będzie jak Ci te wszystkie liliowce zakwitną ;:173
Tygrysiówka pawia piękna
Ja w tym roku zachorowałam na chorobę Liliowcową :roll:
Może wiesz, kiedy najlepiej jest sadzić liliowce wiosna czy jesienią, bo u Mnie najwięcej liliowców w sprzedaży jest wiosną
Przepiękną kolekcję liliowców posiadasz ;:oj ;:77
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Twoja kolejna rabatka zapowiada się cudownie ;:138
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu!
Grabienie trawnika to moje utrapienie przy tychmoich drzewach owocowych. Zaczynam we wrześniu a kończę pod koniec października. Wczoraj wywiozłam ostanie 15 worów, tak że pe parę metrów zabranych nie robi żadnej różnicy.
wolałabym ten czas poświęcić roślinkom. Jeszcze trochę a zobaczysz że też zaczniesz podbierać trawnik. Niech tylko zakwitną Ci pierwsze liliowce. Jeśli masz ochotę zacząć swoją liliowcową przygodę od liliowców botanicznych to chętnie Ci wyślę. Będziesz miała wiosną pierwsze kwitnące liliowce.Mam do nich wielki sentyment gdyż od nich zaczęło się moje choróbsko.

Aniu!
Tyle czekania na kwitnienie ;:145 Twoja liliowcowa kolekcja do pozazdroszczenia!

Witaj Paulinko!
Sadziłam liliowce i wiosną i jesienią. Wiosną jest zawsze większy wybór roślinek. Nie tylko liliowców. Wydaje mi sie jednak,że jesienny termin sadzenia jest lepszy. Rośliny zdąża się dobrze ukorzenić i wiosną są gotowe do kwitnienia nie tracąc energii na ukorzenianie.Wszystko też zależy od wielkości sadzonych kłączy. Mam sporo maluchów, które jeszcze nie kwitły.
Hemeromania to najprzyjemniejsza z chorób jakie miałam więc Tobie też życzę miłego chorowania.
Witaj w klubie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj ;:oj ;:oj liliowce ;:oj :wit
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękna rabatka. :wit ;:138
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Czy mam ochotę na liliowce? Oczywiście, że mam ochotę i to ogromną.
Właśnie jesteśmy u mojej mamy, pomogliśmy w jesiennych porządkach na ogrodzie, tutaj drzew sporo i trawnika też, było pracy dla każdego. ;:108 A na koniec palenie liści i ziemniaczki z ogniska. Pyszota
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aniu , jak zaczynałem z liliowcami , tylko do botanicznych miałem dostęp. A ''Pirat'' był dla mnie rarytasem ;:224 ;:224 I to on zainfekował mnie. Teraz wybór , że głowa puchnie , i jak tu nie złapać bakcyla ;:oj
Jesienne sadzenie też uważam za lepsze , na piaszczystej glebie lepiej się sprawdza. Tylko , że najpóżniej do końca września , szczególnie odmiany wrażliwsze mogą nie ''zadomowić się''. ;:108
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Aniu!
Pogoda na szczęście sprzyja jesiennym porządkom. Też staram się wykorzystać każdą wolną chwilę na prace w ogródku .Niestety ta gratisowa godzina, którą dostaliśmy wczoraj skróciła troszkę dzień.Tak szybko robi się ciemno:(
Botanicznie wyślę Ci wczesną wiosną. Jak widzisz, każdy hemeromaniak od nich zaczynał. Tade'k to znawca i kolekcjoner.
Moja liliowcowa ścieżynka to taka malutka namiastka liliowcowej alejki Tadka.

Witaj Tadku!

Cieszę się,że wpadłeś do mnie. U mnie jako pierwszy liliowiec po botanicznych zakwitł taki czerwony pirat zamiast Fransa Halsa. Mimo to sprawił mi wiele radości.
Pamiętam o Pardonku.Musisz zaczekać do wiosny. :D
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aniu , jaki tam ze mnie znawca. Mam nieco doświadczenia w liliowcach , od lat mi towarzyszą. Były chwile sukcesu , ale i porażki. Ale nigdy z nich nie zrezygnuję , coby się nie działo. Choć w sumie nie są to tak bardzo trudne rośliny , nawet te nowe odmiany. Jedynie mrozu się boją. Jednak ,gdy pogoda jest sprzyjająca i gleba w miarę żyzna , potrafią ''cieszyć oko'' . Nie ma pośpiechu , z Pardonkiem i dłużej poczekam. ;:333 ;:108
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Zaznaczam wątek :D

:wit Bejka
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Aniu znalazłam u e-babci Twoje pytanie o zimowanie chryzantem. Miałam ten sam dylemat ;:131 , pomogła mi Alina727. Napisała : "chryzantemom jak zacznie ziemia zamarzać otul nóżki ale główki nie obcinaj to Ci nie przemarznie". Tak mam zamiar zrobić.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Anna55 pisze:Aniu!
Witaj Paulinko!
Sadziłam liliowce i wiosną i jesienią. Wiosną jest zawsze większy wybór roślinek. Nie tylko liliowców. Wydaje mi sie jednak,że jesienny termin sadzenia jest lepszy. Rośliny zdąża się dobrze ukorzenić i wiosną są gotowe do kwitnienia nie tracąc energii na ukorzenianie.Wszystko też zależy od wielkości sadzonych kłączy. Mam sporo maluchów, które jeszcze nie kwitły.
Hemeromania to najprzyjemniejsza z chorób jakie miałam więc Tobie też życzę miłego chorowania.
Witaj w klubie.
Dziękuje Aniu za odpowiedz ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Aniu trawę masz pewną, napisz kiedy przyjedziesz teraz czy na wiosnę.Mam jeszcze sporo roboty, oby zima mnie nie zastała. ;:185
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Mariolko!
Dzięki! W samą porę mi odpowiedziałaś gdyż miałam zamiar w najbliższym czasie czyli jutro obciąć jej te zbrązowiałe przekwitnięte kwiaty. Kwiaty zostały tylko po bokach.Zrobię tak jak radzisz i może się uda. Sprzedawca zapewniał,że zimuje w gruncie.Uda się to dobrze...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”