Gosiu co to znaczy "zastraszająco dużo pąków" - czyżbyś była niezadowolona z tego powodu?
Inne Oxalisy rosną mi bez problemu, ten mam pierwszy raz, więc "chucham, dmucham i czaję sie jak czajnik"
Biały grudnik zaczyna szaleć
U storczyków też zaczął się ruch - u 6 zobaczyłam pędziki kwiatowe
Sliczny grudnik i brawa dla storczykow beda super kwitly
moje tez maja duzo pakow -mam wielki sentyment do nich-to byl pierwszy kwiat w Anglii jaki dostalam-teraz juz mam ich ponad 10
Witaj Basiu-trafiłam do ciebie przez przypadek i miałam przejrzeć parę stron ale to co oglądam powaliło mnie na kolana przetrzepałam hurtem od 1 do 36 masz cudną oranżerię a kwiatuchy !!!!!-przecież tu jest wszystko czego dusza zapragnie-cuda.W zimowe mroźne,ciemne i wietrzne dni duchem i oczami będę w twoim ogrodzie zimowym-jeśli pozwolisz Świntuszek super-nie szkodzi że zza płotu.Nie masz czasem na zbyciu nasionek Jatropy Śmiejesz się że w twoim domu jeszcze trochę pustawo -ja widzę tylko rośliny i więcej mi do szczęścia nie potrzeba-wołami by mnie z pomiędzy nich nikt nie wyciągnął pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w hodowli
Śmieć nawet w szczerozłotej misie zawsze będzie śmieciem,a róża nawet w wyszczerbionym wazonie zawsze pozostanie różą -pozdrawiam Wiola Kaktusy i liściaste-Wiola Działka
Witaj Wioletto cieszę się, że Ci się u mnie podoba, wpadaj kiedy tylko chcesz - zapraszam
Jak tak dalej pójdzie, to na meble już zabraknie miejsca
Jatropha kwitnie bez przerwy, ale nie próbowałam dotąd zbierać z niej nasion - teraz spróbuję
Filigranowa tak, to jeszcze trochę potrwa, więc może i śnieg już będzie
Dziękuje za miłe zaproszenie -z tymi nasionkami jest problem tego rodzaju że jak dojrzeją to z impetem torebka nasienna pęka i trzeba je zbierać po całym pokoju.Miałam kiedyś Jatrophę -ponad 10lat temu -nawet nie pamiętam czemu zniknęła z mojego parapetu- i zostały mi po niej nasionka.Wsiałam niedawno ale niestety zgniły-pewnie były za stare. Będę na pewno częstym gościem wśród twoich kwiatków.Twoje zacienienie stwarza super klimat-gratuluję efektu końcowego ale i chylę czoło-w końcu stworzenie całości i pielęgnacja kwiatów pochłania mnóstwo czasu
Śmieć nawet w szczerozłotej misie zawsze będzie śmieciem,a róża nawet w wyszczerbionym wazonie zawsze pozostanie różą -pozdrawiam Wiola Kaktusy i liściaste-Wiola Działka
Niby proste a na to nie wpadłam- -co dwie głowy to nie jedna