Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

Jeżeli chcesz przyjechać to zapraszam, kijki przy okazji. Na zimę nie potrzebuję. A jak nie, to niech już zostaną ;:306 Może się jeszcze kiedyś nadarzy okazja...
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

To super. Przyjedziesz to go wykopię. On jest taki marnawy jeszcze ale to chyba nawet dobrze, bo wielkiego bez siekiery i piły nie ruszysz.

A mnie marcinki wnerwiają. :evil: U mnie wszystkie mają mączniaka. ;:145 A tak pięknie by mogło być. ;:218
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jola, w taki razie dziękuję za kijki ;:196 Okazja będzie za rok, na Drugim Sabacie w Zakolu ;:108

Ewa, no właśnie się zastanawiałam jak Ty chcesz go ukopać :shock: Jakby nie było on ma kilka metrów średnicy i wysokości :roll: A Ty masz u siebie sadzonkę, która chcesz oddać? Czy chcesz dzielić swoją?

Marcinki kupione w tym roku wszystkie maja mączniaka a te, które w ogrodzie już zimowały nie mają. Liczę na to, ze za rok wszystkie będą zdrową obwódką ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Madziu ja już miałam je wykopać w tym roku , ale nie lubię nic wyrzucać ,oczywiście że możemy się spotkać, będziesz mogła wiosna zobaczyć mój ogród , a jak nie to Ci z M zawieziemy .
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madzia, Ty myślałaś o tym olbrzymie na łące??? :;230
Ja swojego chcę Ci oddać. Na dzień dzisiejszy ma może 1,5 m. .... wykopię go beż problemu. U Ciebie będzie miał dość miejsca i szybko nadrobi, u mnie się biedak dusi. :roll:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Geniu, to jesteśmy umówione :wit

Ewa, dokładnie o tym łąkowym myślałam :lol: To ten TTwój chętnie przyjmę ;:108 będzie miał dużo miejsca i być może nawet kiedyś urośnie taki ogromny jak ten, który rośnie u Ciebie na łące.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten co na łące rośnie to jedynie traktorem. ;:306
To kiedy będziesz??? ;:209
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Ewa :lol: ten weekend spędzam we własnym ogrodzie. Ale faktycznie trzeba się spotkać, bo przecież mam dla ciebie hibiskusy od Kasi Robaczka. Na razie je zadołowalam, ale po historii ze znikajacymi liliami, trochę boję się przechowywania cudzych roślin ;:oj Za duża odpowiedzialność :wink:
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Ale masz fajnie ;:224 tyle nowych roślinek - zazdroszczę (pozytywnie oczywiście).
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Madziu, super rośliny dostałaś i fajnie, że uporałaś się z ich posadzeniem. Wydaje mi się, że lilakowo-ziołowa rabata to będzie orgia dla zmysłów ;:209
Słońce dziś piękne, a zatem życzę fantastycznego dnia!
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Madziu, marcinki jakby co do wykopania u mnie na działeczce. :roll:Wiosną się przypomnij, mam sporo. :uszy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ty to masz jeszcze gdzie sadzić. Tyle terenu :roll: Tylko pozazdrościć.
Ja biegałam z obłędem w oczach z irysami od Geni po całym ogrodzie.
W końcu miejsce znalazałm, ale chyba musze znowu przesadzić.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu one nigdy Ci nie zakwitną ,irysy nie lubią być co chwilkę przesadzane , będziesz miała tylko liście
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Iwonka, Mnie tez te prezenty bardzo ucieszyły :D Dziękuję za odwiedziny. ja mam taki armagedon czasowy ostatnio, że nawet nie mam czasu pisać na FO. Od jutra się poprawię :D

Aguniu,
ciesze się, że popierasz pomysł z pachnącą ziołową rabatą pod oknami sypialni ;:215 Cały tydzień był słoneczny i przepiękny a weekend zapowiadają niestety paskudny. Ale ja nie wierze w taka zła pogodę i nastawiam się na intensywne prace w ogrodzie oraz obowiązkowe kawki na ławeczce, wygrzewając się w słońcu ;:108 Tobie też życzę :uszy

Iguś, super. Zwłaszcza, ze roślinki z Twojej działeczki radzą sobie u mnie znakomicie, na co mam setki dowodów ;:196 Widzę po wpisach, że chyba dobrze Wam na tych koloniach? :wink:

Margo, wbrew pozorom, ja też muszę się za każdym razem bardzo nagłowić, zanim znajdę miejsce nas nieplanowane nasadzenia. Pierwotnie irysy miały być posadzone gdzie indziej, ale ostatecznie posadizłam w okolicach Wzgórza Motyli. Kwitnące będą cieszyły oko kolorami a później ich liście wypełnią luki pomiędzy krzakami tawuł.

Geniu, irysyudało mi się posadzić mam nadzieję w ich ostateczne miejsce :D

Gonię własny ogon kochani i dlatego nie nadążam z wpisami u Was :oops: Czytam, wiem co słychać, ale czasu na wpisy niestety brak.
Tydzień piękny, cudowny i słoneczny spędziłam w fabryce a popołudniami w przychodniach, no masakra normalnie. Czekam na weekend jak na zbawienie a tymczasem synoptycy, te kłamczuchy straszą niepogodą. Ale ja i tak odreaguję tydzień w ogrodzie ;:108

Zamówiłam kolejne Thuje Smaragd na uzupełnienie żywopłotu w miejscu, gdzie teraz są płotki drewniane przy tarasie. Dumałam, dumałam, czym to miejsce uzupełnić i jednak ostatecznie wygrała zielona ściana, która przy okazji zakrywania, także wycisza a w przypadku sąsiada oddalonego od mojego tarasu o zaledwie kilka metrów to równie ważne. Może lepiej wyglądałby tam grab lub inne liściaste, ale decyzja zapadła, że jednak w tym wypadku mur, to mur... bo za nim beton ;:108
W środę przyjeżdżają Ci przemili panowie, którzy byli ostatnio i biorą się do pracy.
Mam tylko dylemat co zrobić z Rhododendronem, który rośnie na "trasie" żywopłotu. Przesadzić teraz, czy czekać do wiosny? Szukałam w necie informacji na ten temat i nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi. Owszem na FO jest bardzo wiele informacji, jak sadzić, w czym, w jaką stronę, w jakie podloże itp., ale kiedy jest lepsza pora na te czynności, niestety nie. Jak myślicie, kiedy lepiej go przesadzać?
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu rododendron, wielka bryłą ziemi przekop w inne miejsce , ja w zeszłym roku wszystkie azalie i rododendrony przesadzałam pod koniec września i zobacz jak kwitły, tylko podlewaj obficie aż do mrozów .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”