Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

Piękna ta Praga ;:173 moje dziecko miało okazję jechać tam na wycieczkę szkolną ale zrezygnowała :roll: Ty lecisz do domu a mój M też wraca aż z Włoch.. :wink: podobno już w Wiedniu jest....
miłego lądowania :wit
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu już jestem, widziałam jak machałaś! ;:196
EwkoEs oj, miasto piękne faktycznie, zaraz coś wrzucę z popołudniowego spaceru
Dario szybkiego i bezpiecznego powrotu dla Twojego M. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu napotkałam polski akcent ale nieco się zafrasowałam czytając ,że nasz narodowy kompozytor bydlił w Pradze...

Obrazek

To zdjęcie zrobiłam z dwóch powodów: po pierwsze widać wyraźnie, jaki przybytek w miejscu przeładowanym turystami jest najważniejszy (rozmiar obwieszczenia imponujący) a poza tym zawsze uważałam, że Czechy dostępu do morza nie mają, a tu marynarze i do tego jacyś tacy egzotyczni...

Obrazek

A tu, jako ciekawostka, finezja haseł wyborczych, chyba wybory parlamentarne wkrótce. Język co prawda obcy ale wszyscy zrozumieją ;:306

Obrazek

Obrazek

A na koniec jedyny zadbany skwerek jaki zdołałam znaleźć

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Piękne zdjęcia i piękna Praga.
Pomyślałam sobie, żeby właśnie M. zabrać w jakąś podróż romantyczną właśnie do Pragi.
Przez Czechy jechałam jedynie do Włoch i to, co pamiętam, to właśnie ogromne ilości śmieci. Tak, jakby tam nikt nie sprzątał. Co prawda to kilka lat temu, ale widzę, że nic się nie zmieniło. Austria była czyściutka, a w Włoszech kolejne tony śmieci.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zuziu dziękuję za zdjęcia pięknej Pragi, bo już parę lat mnie tam nie było, a poza tym każde oko patrzy inaczej. Miałaś śliczną pogodę i mimo służbowego wypełnienia udało Ci się zobaczyć Pragę słoneczną. Nam krakusom Praga jest szczególnie bliska bo niby konkurent to ukochany :lol:
A teraz codzienność i co wieś?
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Asiu myślę, że Praga to dobry pomysł na romantyczny pobyt, musicie tylko uwzględnić turystyczne tłumy, ale oni są obecni w zasadzie na trasie: Stare Miasto, Most Karola, Mala Strana, Hradczany. A jak się zboczy z tego traktu, można spokojnie pospacerować, mnóstwo kawiarenek, piwiarni etc. Obecnie kurs EUR to 24 korony za 1 EUR
Marysiu to była moja pierwsza wizyta w Pradze i rozczarowana nie jestem. Wiedeń np. nie zrobił na mnie jakiegoś szczególnego wrażenia. Wojna nie zniszczyła praskich zabytków i właśnie poczułam takie podobieństwo z grodem Kraka :) A teraz wiocha na ten i przyszły weekend ;:138
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu dojechał szczęśliwie tylko ja nie wyspana bo musiałam go po nocy odbierać :wink: mówicie, że Praga to jak Kraków, mój M wczoraj to samo powiedział o Wenecji jedynie, że różni ich to, że miasto w wodzie stoi :wink:
Moja córa niech żałuje :wink: bo po fotkach widać, że tam pięknie :)
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to będziesz dwa weekendy wiejską kobietą szczęśliwą! a ja byłam w Pradze w latach siedemdziesiątych i potem po 30 latach - to byłą podróż sentymentalna. W Wenecji tez byłam niestety za krótko bo jeden dzień. I nie widzę podobieństwa do Krakowa. Za to uwielbiam film Pociąg do Wenecji :lol:
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Ja w Wenecji też jeden dzień byłam, ale jakoś szczególnie mnie nie zauroczyła. Rzym tak, Padwa, Asyż, ale Wenecja nie. Może dlatego, że wody nie lubię i się boję.
Zuziu, skoro jedziesz na wieś, to będzie co poczytać w drugim wątku:).
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Marysiu. Asiu Moja top lista miast to: Piza, Dubrovnik, St.Petersburg, Tibilisi, Ryga, Praga i Paryż :), ale także Przemyśl, Kraków,Zakopane i Frombork. No i Lanckorona, choć to wieś. W Wenecji byłam także jeden dzień i nie było czasu nasiąknąć atmosferą.
Dario Dobra żona tym się chlubi, że wstaje, choć nie lubi :) Dziecko wyślij przy pierwszej sposobności, podróże kształcą :)
Jeśli Opatrzność pozwoli, to przekształcam się dziś w kobietę prowincjonalną i gdzie Rzym, gdzie Krym - zapominam :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Życzę zatem dobrej pogody, bo pracy na wsi zawsze dużo , wiem z autopsji, bom wieśniara ;:108
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu następna to Berlin i na pewno ją tam wyślę..no i w planach na wiosnę ma Francję.. :wink:
to miłego wypoczynku ;:196
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Praga prześliczna, bywam tam prawie co rok i zawsze mnie czymś zaskakuje :)
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Piękne zdjęcia Pragi . Rozjeżdżają się ostatnio forumki po świecie.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zuzanno-bydleni to mieszkanie,nic złego!Barok praski wybujały i piękny.
Z listą się zgadzam,dodałabym jeszcze Cieszyn po obu stronach granicy i Lwów.Lanckorona prawa miejskie miała od czasu panowania króla Kazimierza Wielkiego do międzywojnia.Jeszcze dziś świadczy o tym rynek z pięknymi podcieniowymi drewnianymi i drewniano-murowanymi domami.
Życzę miłych wiejskich weekendów,pogoda ogrodniczo sprzyjająca,ale nie wiadomo jak długo.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Dziewczynki, cieszę się, że zdjęcia się spodobały. EwkoEs domyśliłam się, że nikt nie chciał obrazić naszego kompozytora, poza tym język czeski potrafi nieco zaskoczyć :) Gdyby nie odległość, moja wiocha byłaby w okolicach Lanckorony :)

W ogrodzie jesień na całego, na razie ostatnia róża usiłuje zakwitnąć, biorąc pod uwagę bardzo dodatnie temperatury, może jeszcze ma szansę...

Obrazek

Naleweczki pracują na piecu :)

Obrazek

Marcinki w pełni kwitnienia

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”