Aprilkowy las cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.4

Post »

Ooooo taaaaak.. :;230 Iwonka dobrze napisała ;:224 Na każdej fotce widać tylko rudą czuprynę, buziaka wcale.... 8-) :lol:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aprilku, bardzo się cieszę, ze wreszcie udało nam się spotkać! Od razu wyczułam w Tobie pokrewne stworzenie ;:196
Dziękuję za wszystko, zwłaszcza nocne pogaduchy ;:209
Indigoletta posadzona? M obłaskawiony? :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Jola, poczytałam o wspaniałych planach. Trzymam kciuki ;:215 Jestem pełna uznania dla pracy, jaką musisz wykonać, aby pozyskać miejsce pod róże ;:180
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wiedziała, że będziesz zadowolona. Może teraz kiedy już zdobyłas się na samotną podróż w przyszłym sezonie bedziemy spotykały się częściej?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jola, rajzowniczko, teraz będziesz rozrywana i zapraszana do innych forumek, mnie też odwiedzisz, prawda ;:108 ?
Szykuj się na sadzenie kolejnych róż, bo już w tym tygodniu wysyłam :wit
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Jolu miło było Cię poznać na naszym pierwszym Sabacie i mam nadzieję nie ostatnim :wink:
Chociaż spotkanie było dla mnie z lekka skrócone to nie żałuję ani najmniejszej minutki
Mam nadzieję, że za mocno nie styrałaś Dresiarza :wink: jak również, że będzie nam dane się spotkać po raz kolejny
;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Czesc ruda czuprynko ;:196 ja sobie tez ostatnio rzucilam troche rudosci we wlosy, bo mi tak wyblakly klaki od letniego slonca, ze wygladalam juz jak wiechec snopka pszenicznego :twisted:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzisz, nie dojechały dziś, to już nie wiem, chyba, że kurier jeszzcze dotrze? Umówmy się jednak na poniedzieli z wysyłką. Lepiej niech nie leżą na poczzcie
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aga, najważniejsze że udało się znajomość odnowić ;:168 Przejrzałam cały nowy wątek i jestem pod wrażeniem zmian jakie wprowadziłaś. Twój żywopłocik zawsze uwielbiałam, prawda jest taka że to była pierwsza rzecz jaka mnie kiedyś u ciebie urzekła i dlatego się zaczęłam wpisywać, potem już poszło samo...rabata japońska ...i długo by wymieniać. Ostatnio ta łezka bardzo efektownie ci wyszła z lobeliami. Chyba podprowadzę ci pomysł ;:306 No i jakość zdjęć ;:167 zawsze robiłaś dobre ale te ostatnio to już z artystycznym zacięciem ;:180
Geniu, najwyraźniej ilu ogrodników tyle metod :;230 Najważniejsze żeby zdrowo rosły i pięknie kwitły ;:170 Każda metoda jest dobra, jeżeli okaże się skuteczna...
Iwonko :;230 ;:196 uśmiałam się do łez...ja bardzo nie lubię zaglądać w obiektyw. Najwyraźniej musisz się ze mną spotkać, żeby poznać z mordki ;:215 Może się trafi wspólne spotkanko na jakichś targach lub w innych okolicznościach przyrody. Zapraszam też do mnie przy okazji, jak będziesz odwiedzać Warszawę :wit
Agness, nie ma na co patrzeć. Chcesz poznać bliżej, zapraszam do mojego lasku. Chętnie ugoszczę ;:173 Przy okazji nauczysz mnie robić wianuszki. Zresztą Iwonka też zdolna w tym zakresie ;:108 Obydwie możecie mnie poedukować ;:173
Kasiu, to bardzo miłe że tak postrzegasz moją osobę ;:166 Ja też spędziłam bardzo sympatyczny weekend w Twoim towarzystwie i myślę że gdybyśmy miały jeszcze więcej czasu to z pewnością tematów do rozmów jeszcze długo by nie zabrakło. Nie znam drugiego tak uroczego Robaczka...
Indigoletta oczywiście posadzona, to był priorytet ;:97
M nie musiałam obłaskawiać ;:306 czekał grzecznie z obiadkiem ;:36 i kocykiem żebym mogła wypocząć po podróży ;:41 . Drugiego takiego ze świecą szukać ;:113
AnaAn, bardzo mi miło że do mnie zajrzałaś. Mnie różana choroba dopadła dość gwałtownie, bo jeszcze w zeszłym roku to się zarzekałam że nigdy, przenigdy...No słowna nie jestem...Mam tylko nadzieję że warunki jakie różyczkom przygotowuję będą wystarczające i nie okaże się to jedną wielką porażką ;:224

Przepraszam, kolejne odpowiedzi za parę godzinek lub rano.....
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Jolu
nadrobiłam nową część i nadal jestem pod wrażeniem. Jakoś nie zdawałam sobie sprawy z tego jaka u Ciebie piaskownica. Ale werwę i zapała masz ogromy.
Mam nadzieje, że róże zadomowią się i będą pięknie kwitły.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wybaczcie małą przerwę, śpieszę z dalszymi odpowiedziami...
Goś, mi samotna podróż nie przeszkadza, choć sto razy milej w towarzystwie. Ja uwielbiam prowadzić samochód i korzystam z każdej możliwej okazji ku temu. Nawet jak z M jedziemy w dłuższą trasę to ja walczę o kierownicę :;230 M zwykle nie ma nic przeciwko temu bo może się spokojnie wyspać. No chyba że trasa skomplikowana to go co jakiś czas szturcham żeby mi powiedział jak jechać, bo ja jakoś nie przyswajam stron świata i nazw miejscowości ;:223 Jeżdżę po śladach, nowa droga jest dla mnie dość stresująca bez mapy. Dlatego staram się zawsze przed wyjazdem zaopatrzyć w odpowiednie wydruki z trasą.
Goś to teraz ty musisz się do mnie wybrać ;:303
Marzenko, ja zawsze chętnie się wybiorę ;:333
Wczoraj, po ciemku, bo wróciłam o 17.30 do domu, wykopałam kolejne dwa dołki pod róże. Wydawałoby się niewiele ale przetargałam 10 taczek piasku. No i było już tak ciemno że omal nie wpadłam do ostatniego dołka.
Jak tam przyszły te różyczki wczoraj jeszcze czy nie? Ale spoko, tak jak rozmawiałyśmy, mogą być po weekendzie, tylko obsyp ciut ziemią żeby nie przeschły za mocno.
Ilonko, ja też mam nadzieję że to nie ostatni Sabat. Madzia się bardzo postarała. Teraz trzeba ją odciążyć i zaplanować w innym miejscu. Choć u niej warunki na takie spotkanie były wyśmienite. A dresiarz chyba wyczuł pismo nosem bo gdzieś się zaszył ;:306 i nie dał mi najmniejszej szansy. Chyba go nie bawiły te pieszczoty na siłę. Ale ani drapnięcia ani ugryzienia mi nie zaaplikował. Miał tylko bardzo niezadowoloną minę i nerwowo uderzał ogonem :;230
Julek, to rude rządzi ;:172 Wiesz, jesienne kolory są teraz trendy ;:333 Nawet natura jest na czasie, wokół masa czerwonych liści...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj nie dotarły, dziś będą. Nie będę ryzykować i wyslę po niedzieli. W sumie to nie mamy do siebie aż tak daleko, może bliżej wiosny-lata. Teraz obie urobione po pachy jesteśmy . Wczoraj wzięłam się za miejsce gdzie ma powstać tzw."różanka środkowa", dziś będę drzeć darń i sadzić. Liczę, że wyjdę o czasie i dziecko da wychodne do ogrodu.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, teraz to ja zaprzyjaźniona z łopatą ;:306 Zresztą to ostatnie dni ciepła a potem święta spędzane na wyjazdach. Wiadomo że najlepszą porą odwiedzin jest późna wiosna, jak już coś rozkwita w ogrodzie... i jest na tyle ciepło żeby w nim spędzić cały czas.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No u mnie końca sadzenia nie widać, potem dom musze doprowadzić do porządku, bo całe lato był po macoszemu traktowany :oops: . Tańcowała igła z nitką, tzn. Jola z łopatą :tan
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Znalazłam Cię-rychło w czas :roll: Jednak napatrzyłam się na leśne zdjęcia i zazdroszczę, że pomysły tak świetnie Ci się sprawdzają.
Climbing Iceberg miałam, zginęła, teraz posadziłam nowy krzaczek. Urósł na niecały metr, ale wiem już, co ta róża potrafi pokazać. Poczekam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”