Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

Kasiu ;:196 fajnie było Cię spotkać i poznać , nie pamiętałam Cię z Sulejowa , czego bardzo żałuję .

Teraz zaczynam poznawać Twój i Asi wątek bo do tej pory też jakoś nie miałam okazji .

Przejrzałam poprzednią część wątku, jestem oczarowana Twoim ogrodem,nie widziałam jeszcze nigdy
takiej ilości pięknych róż w ogrodzie do tego ogród tak pięknie zaprojektowany i prowadzony ;:180 ;:180

Genia
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie!
Sabat był fantastyczny, towarzystwo wyśmienite, gospodyni najlepsza na świecie i do tego urokliwe okoliczności przyrody...aż nie chciało się wracać!
Bardzo się cieszę, że poznałam kolejne forumki, czas płynął szybko, a pogaducho przy księżycu nie było końca.... ;:170
Relacja w wątku sabatowym :wit

Majeczko, rewolucji koniec na ten rok, ale pozostało sporo do zrobienia. Muszę jeszcze poprzesadzać kilka roślin, zrobić miejsce na nowe nabytki różane, uporządkować rabaty i takie tam ;:131
Terlico, witaj! Bardzo mi miło, że zajrzałaś! Mijamy się w różnych wątkach, tym bardziej serdecznie witam w moim ogródku!
Jude the Obscure to przepiękna róża. Moją kupiłam u Pana Pruchniaka, który ma wyłączność na rozmnażanie róż Austina w Polsce. Byłam u niego w szkółce i wybrałam tyle, ile mi się zmieściło do bagażnika, ale gdybym miała przyczepkę też by była pełna ;-)
Ciekawa jestem jakie róże wybrałaś pod wpływem lektury wątku, zdradzisz? ;:131
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ;:196
Justynko, ja również cieszę się, że Cię poznałam ;:196 Dziękuję za świetne spotkanie!
Aprilku, bardzo się cieszę, że miałyśmy możliwość poplotkować w realu, jak to miło poznać kolejną bratnią, forumową duszę! Cieszę się, że Indigoletta trafiła w tak dobre ręce, jestem pewna, że zapewnisz jej opiekę, a ona odwdzięczy się pięknym kwitnieniem i bujnym wzrostem! Buziaki ;:196
Agnieszko, serdecznie dziękuję za odwiedziny i wpis, który tchnie takim optymizmem! Jesteś kochana ;:131 Ja też nie mogę się doczekać wiosny i będę jej wyczekiwać ze wzmożonym entuzjazmem i oczekiwaniem na zielone przyrosty na cisach.... :roll:
Marzenko, mam nadzieję, że różyczki będą pięknie rosły, bo jestem spokojna o to, że obdarzysz je troską i miłością ;:168
Gieniu, bardzo dziękuję! Za spotkanie i serdeczności, cieszę się, że do mnie trafiłaś w wirtualnym gąszczu ogrodowych zakątków i tak hojnie obdarzasz komplementami ;:180 To stosunkowo młody ogród, niespełna 3-letni ale cieszą mnie efekty i każde ciepłe słowo zachęca do dalszej pracy. Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu, czy ty masz jakieś pieski (nie pamiętam ;:131 ) ?
Oglądając zdjęcia z sabatu, to pierwsza rzecz jaka się rzuca w oczy, to twoja radość z obcowania z tymi czworonogami.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, niestety nie mam ;:145 Razem z M pracujemy poza domem i przez 10 godzin dziennie nie ma nas na miejscu. Zwierzak by się męczył i nie chciałabym go krzywdzić wyłącznie dla egoistycznej chęci posiadania czworonoga ;:185
Uwielbiam jednak psy, zwłaszcza takie duże, jak u Constancji czy Madziuli. Kochane stworzenia!
*moje wątki*
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Dziękuję Kasiu za odpowiedź. Kazimierz Dolny to dla mnie nie problem. Wygląda na to,że się wybiorę w przyszłym roku na zakupy.
Jude de Obscure to mój typ, chcę również Ascot-tę różę miałam zamówić już tej jesieni,ale wciąż w głowie mi się zmienia. A zima to dobry czas na przemyślenia.
Pnącą Jasminę oraz Mr.Bluebird ,bo mi takiej brakuje.
To na dobry początek,zobaczymy co czas przyniesie :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, do Pana Pruchniaka na pewno warto się wybrać. Miejscowość nazywa się Las Stocki w gminie Kazimierz Dolny. Gdy tam pojechaliśmy, nawigacja powtarzała grobowym tonem "koniec drogi, zawróć jak najszybciej", a M tylko porozumiewawczo spoglądał na mnie czy na pewno dobrze trafiliśmy. Jak skończyły się numery i tablica z napisem miejscowości oznajmiła koniec tej długiej wiochy, zadzwoniłam do szkółki z pytaniem o drogę - pokierowali nas bezbłędnie :lol: Ja kupowałam róże w donicach (środek lata), ale pan Pruchniak zabrał nas też na wycieczkę na pola różane i tam oniemiałam z zachwytu. Narzekał na sarny, które sieją spustoszenia, więc zaproponowałam, że zostaną tam do końca lata w charakterze strażnika (lub jak kto woli stracha ;-)). Przesympatyczny, starszy Pan z wielkim sercem do róż i niesamowitą wiedzą, polecam serdecznie!
Ascot to piękna róża. Kwiaty ma ogromne, kuliste, przypominają piwonie, które lubisz ;:131
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pozostaje mi tylko zazdrościć sabatu :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mnie też ;:145
Może przyjedziecie do mnie?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, melduję że Indigoletta posadzona :heja Wykopałam jej największy dołek jaki do tej pory dostały róże, nawet M musiał mi pod koniec pomagać bo nie dawałam rady wyciągać piasku z dna. Górowata taczka kompostu zmieszana z dobrą czarną ziemią powinna jej zapewnić odpowiednie warunki wzrostu, żeby jak najmniej boleśnie odczuła przeprowadzkę. Sadzonka od ciebie jest tak fantastyczna, że nawet M podziwiał, jak grube pędy może mieć róża. Nie mogę się doczekać wiosny. Zawczasu muszę poszukać dla niej ładnej podpory lub sama coś przygotować. Towarzyszyć jej będzie Veilchenblau i New Dawn na kratce w pobliżu.
;:cm
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu relację z sabatu obejrzałam i Twoją radosną buzię znów chętnie spotkałam choć na ekranie. Widać Twoją wielką miłość do psiaków, pewnie moje białe też by Cię polubiły a Hiro przytknąłby się do nogi i taki dotknięty by Cię nie odstępował na krok.
Jadą do mnie róże z zamówienia, te od Ewy jeszcze nie. Dobrze, że w czasie się rozkładają bo nie wyrobiłabym na zakręcie z sadzeniem.
Kasiu, proszę o poradę: czy Veilchenblau może być posadzona w towarzystwie Souvenir de dr.Jamain? Chciałam je posadzić jako "średnie" piętro (bo przed wysokimi jałowcami będą), a w ich nogach dać Boniki. Nie będą jakby przylegać do siebie, ale będą w swoim sąsiedztwie. Będą pasować? Oczywiście dostaną podpory, żeby mogły (jak będą miały chęć) być pnącymi. Między te dwie a boniki wsadziłabym lilie. Co myślisz o takim pomyśle? Choć może lilie sobie daruję ;:131 .
Zanim wszystkie przyjdą muszę im miejsca obmyśleć, bo od czasu zamówienia plany mi się pozmieniały ;:223 (pergola zmieniła miejsce).
Miłego dnia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

robaczek_Poznan pisze:Gieniu, bardzo dziękuję! Za spotkanie i serdeczności, cieszę się, że do mnie trafiłaś w wirtualnym gąszczu ogrodowych zakątków i tak hojnie obdarzasz komplementami ;:180 To stosunkowo młody ogród, niespełna 3-letni ale cieszą mnie efekty i każde ciepłe słowo zachęca do dalszej pracy. Pozdrawiam serdecznie :wit
Kasiu tym bardziej należy Ci się uznanie że w tak krótkim czasie stworzyłaś tak dojrzały ogród ;:180

Mój ogródek jest troszkę starszy a ja ciągle go jeszcze przerabiam , piszę ogródek bo te kilkadziesiąt metrów kw nie można nazwać ogrodem ;:306 posadziłam w nim wszystko co kocham .

Genia :wit
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Kasiu, chociaż ze spóźnieniem, ale bardzo dziękuję za miłe towarzystwo i pogaduchy, przede wszystkim przy ognisku.
Mam nadzieję, że będzie nam dane jeszcze kiedyś się spotkać i porozmawiać ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ciesze sie, ze sabat sie udal ale jak moglo byc inaczej 8-)
Piekne dni mamy ostatnio az sie zyc chce ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, odetchnęłaś posabatowo? ;-)
Co słychać w ogrodzie?
Dziś jest tak pięknie, że aż szkoda, że musisz fedrować w fabryce...
Pozdrawiam słonecznie!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejny piękny dzień tej jesieni...spędzony w pracy ;:145 Okrutnie szkoda mi takich pięknych dni na siedzenie za biurkiem...zwłaszcza, że to ostatnie podrygi cudnej aury w tym roku. Na ogród zostaje niewiele ponad godzinkę i nie wiadomo za co się brać ;:219
Dzisiaj przyszły do mnie róże z Floribundy - w zasadzie nie planowałam zamówienia, ale z uwagi na ubiegłoroczną pomyłkę dosłali mi różę, więc domówiłam Spirit of Freedom. Sadzonka wprawdzie ma 2 pędy, ale cienkie jak patyczki, więc szału nie ma ;:222 Mam zamówioną drugą, z innego źródła, oby była lepsza.

Ewa, Gosia - na kolejne spotkanie musicie dotrzeć ;:4
April, życzę Ci kochana, żeby Indi rosła u Ciebie tak samo bujnie jak u mnie ;:196 Towarzystwo dobrałaś jej koncertowo ;:215
Marzenko, psiaki uwielbiam! Madziula przesłała mi foty, oto one:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ja też oczekuję jeszcze 2 przesyłek, ale miejsca przygotuję w weekend bo po pacy brakuje mi czasu na ogród. Jest jeszcze sporo przede mną, głównie prac porządkowych..
Veichenblau rośnie ogromna jak wiesz, ale Bonica w pobliże będzie pasować jako niskie piętra. Dr Jamani już mniej bo ma kolor czerwonego wina i do fioletowo-różowego zestawu średnio pasuje. Może zestawisz go z jakąś białą różą? Pamiętaj tylko, że on też potrzebuje sporo miejsca. Lilie moicm zdaniem pasują do róż, ale w większych grupach. Sadź jak czujesz, Tobie ma się podobac przede wszystkim! A propos, gdyby Twoja Sweet Surrender miała cebulki przybyszowe to ja się piszę :wit
Gieniu, chyba nie ma skończonych ogrodów...zawsze jest co przerabiać, poprawiać, udoskonalać...ale to lubimy najbardziej, prawda? ;:131
Ilonko, ja również dziękuję za spotkanie, bardzo mi było miło! Mam nadzieję na kolejne ;:196
Jule, uwielbiam taką pogodę ;:173 Zazdroszczę Ci tych spacerów z paszczakami....
Aguś, witaj! Ciężko odpocząć pracując po 10 godzin dziennie... ;:222 Zwłaszcza jak za oknem taka cudna aura..eh...może w weekend sobie odbiję ;:209 W ogrodzie wykopaliska, przenoszę róże, przygotowuję miejsca na kolejne, sprzątam i takie tam :wink: Może w weekend cyknę jakieś foty jeśli pogoda dopisze :wit
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”