Ogród z różanymi impresjami 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród z różanymi impresjami 3

Post »

Nie wiem jak u Was, ale u mnie pierwsze kwitnienie było rewelacyjne. Nie pamiętam takiego wcześniej.
Natomiast zawiodłam się drugim. W ogóle nie zakwitł mi Golden Celebratione, a inne kwitły bardzo słabo.
To chyba wina jak pisze Jula późnego startu, i upałów w przerwie kwitnienia
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Justynko, zdjęcie rozplenicy w pajęczynce, to po prostu mistrzostwo świata ! ;:oj Zachwyciło mnie ogromnie ! ;:173

Żyję, Kochana, ale co to za życie jak każdy kawałek mam obolały, a sama wiesz, że dużo tego, więc i dużo boli... ;:306
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A nie sójki zasadziły Ci tego orzeszka? :wink: U mnie się uwijają i chyba są jeszcze zawiedzione, że nie ma już kopczyków wokół róż. Tam zawsze wsadzają ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Aniu, Lady-r,
Te orzeszki, to na bank wiewiórki, bo na moich oczach to robiły. Wkitrały go niechlujnie pod resztki macierzanki, ale widziałam, wiem. Co roku - wczesnym latem wyrywam kilkanaście siewek orzechów, ktorych nie znalazły....w różnych miejscach ;:219

Grażynko Kochana,
Ja też ogolnie mam mieszane uczucia. Właśnie: dobrze, że się kończy ;:108
Nie masz wrażenia, że ostatnio wiewiórki bardzo się rozmnożyły i oswoiły z ludźmi?
Ciekawe, czy moj kompostownik też opanowały, hmmmmm ;:131

Goś,
U mnie właśnie było tak, jak piszesz. Wiosna dała dużo wody. Szczególnie u Ciebie było widać różnicę.... potem suche lato i wiadomo..... Wnioski same się nasuwają....Jest oczywiste, że róże potrzebują dużo słońca, wody i papu ;:170 w tej kolejności według mnie :wink: Jesienne kwitnienie bylo u mnie wręcz tragiczne :|

Mufeczko,
Rozplenicę od kilku dni nazywam "Foxtrot Marysi" ;:oj
Oj, zdążyłam juź zobaczyć twoje wyczyny ;:180

Miłko,
Sójki też u mnie grasują, ale jakoś nie zauwazyłam ich działalności...

A w tamtym roku.......w moich kilku kopczykach grasowały sąsiedzkie koty, parokrotnie widziałam......nieźle co? ;:223 ;:222 oprócz kopczyków, załatwiały się też w kosmatki - trzy sztuki wyleciały po zimie :evil: :evil: :evil:
Nie wspomnę o obszczykiwaniu tą cuchnącą wydzieliną..... :evil:
Jak myslisz, załatwić sobie psa? :;230

Dzień calkiem do kitu..... A miałam takie plany :?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

justi177 pisze:Jak myslisz, załatwić sobie psa? :;230
Wystarczy własny kot :wink: Najlepeij wykastrowany, nie znaczy terenu a obce kocury się nie zapędzają.
Czytam, oglądam, podziwiam zapał. Ja jakos strasznie oklapałam. Od lata mnie trzyma zniechęcenie jakies do prac ogrodowych. Niby przygotowałam miejsce pod zamówieone róze, nawet cos tam trawnika przekopałam, posadziłam cebule ale zapału do prac mi brakuje. Czekam juz na zimę.
W twoim ogrodzie jeszcze zielomo, u mnie szarość powszechna :( Gdzieniegdzie jakiś liść się zazłoci, ale ogólnie do bani.
Może przy weekendzie nastrój mi sie poprawi :roll:
Dla Ciebie miłego dnia ;:196 , pozdrowienia dla M. :wit
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Wietrzny Obrazek ale sloneczny dzien dzisiaj u mnie. Jestem ciekawa na jak dlugo to slonce wyszlo, bo cos chmur napedza z zachodu.
Zapalu ogrodkowego jakos u mnie brak w tym roku ale na zime sie nie ciesze buuu nie chce zimy, nie chce :roll:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Julek, fajny emotikonek ;:333

Justi, może tej perspektywy nie masz dużo ale za to jaka perfekcyjna. Co z tego że ja mam perspektywę jak pokazać nie ma co. Lepiej mniej a z klasą niż dużo i bez sensu.

U mnie wiewiórki sadzą dęby....nawet nie wiesz jak to ciężko wyciągnąć jak tylko puści korzonki ;:306
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotka :wit
Ja nie mogę mieć kota - alergia :wink: chociaz je bardzo lubię, i tylko dlatego nie wystrzeliłam tych moich chuliganów z sąsiedztwa.... Pies też nie każdy :cry:
No wiem, wiem o tej twojej cofce ogrodowej. Czasami jest taki rok....
A u Ciebie to zniechęcenie jest usprawiedliwione zdrowotnie ;:196
....u mnie felernym rokiem był 2009....

Julek,
Siedzę znowu "uwięziona" w domu.... Popaduje, wieje niemiłosiernie. Zima coraz bliżej, niestety. Jak co roku to wytrzymamy.... :?
Nie działalaś w ogrodzie, bo zadziałałaś rok wcześniej i jeszcze rok wcześniej.... Trzeba w końcu cieszyć się, Patrzeć, wyciagać wnioski i znowu kombinować, prawda?
Ps. Ale piękniście ideologicznie opisałaś hasło "Różanka". To ja nie wiem, czy mam róźankę ;:306

Oj, Jola, Jola....
Ja aż za bardzo wiem, co to znaczy wyrywać siewki dębu, czy np. klona.... ;:224 :;230
Pozdrawiam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

W wielu wątkach czytam o zniechęceniu ogrodowym. Niech ten rok szybko mija. Następny bedzie lepszy.
Przynajmniej trzeba w to wierzyć
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Margo2 pisze:W wielu wątkach czytam o zniechęceniu ogrodowym. Niech ten rok szybko mija. Następny bedzie lepszy.
Przynajmniej trzeba w to wierzyć
Niechcieja ogrodowego ta ja miałam wiosną w ramach radzenia sobie z frustracją. Teraz, to idealny czas do pracy w ogrodzie :lol: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Justyś, śliczna jesień u Ciebie (o ile jesień może być śliczna :roll: )... Ujęcie z przęsłami bardzo mi się podoba, ale Szekspirek wymiata...
Julek, ten emotikonek nieźle mnie rozbawił :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To ja się wychylę ze swoim pragnieniem-obsadź jednak te przęsła :D Powojnikami nie tak ekspansywnymi, ale kwitnącymi chętnie. Olbrzymy raczej nie pasują, ale zwykłe odmiany dadzą jeszcze lepsze tło niż listewki. Niebieskie mogą nie pasować, ale białe na pewno. Widziałam ogrodzenie w różnych kolorach niebieskiego u forumka Jurka-tutaj.
Weź tylko pod uwagę, że ja najbardziej lubię dużo wszystkiego :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Justynko mijamy się w kilku wątkach i postanowiłam Cię odwiedzić. na razie pozwiedzałam pierwszą część...nadrobię wszystko bo jestem zachwycona twoimi zakątkami.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane,
Ruszam na obryw :;230
Od razu przedogródek inaczej, schludniej wygląda...

Aage :wit
Rzeczywiscie mijamy się i mijamy, też zauwazyłam....cieszę się, ze komuś się to małe moje, które nawet zowie się ogrodem, podoba ;:196
Ja już tak się przyzwyczaiłam..... i tylko czasami dociera do mnie, że jest z grubsza ok...i tyle :?
.....a ręce związane tą powierzchnią..... ;:131 nawet nie za bardzo mogę cokolwiek robić.... Nawet nie mam już czego pokazywać :;230

Ewciu,
No proszę, proszę, ale zamieszałaś. Ale tam, na tych przęsłach muszę przestać.
Byłam, widziałam....hmmmm.....na szczęście jest cała zima do myslenia. Moze nawet wymyślę inne miejsce na powojniki, wywrotowo: może zamiast LO.... :;230 ktora mi wywija numery poniżej pasa :;230

Aniu,
Ujęcie z przęslami, to moja szersza perspektywa ;:306 całe 5 sztuk ... :;230 jedno się schowało. Widać na nim, że mam gęsto....dlatego one już zostaną nieobsadzone, jak radzi Jule ;:224

Edyta,
Też uważam, ze jesień jest lepsza do pracy, ale niestety nie ten wigor i nastrój, jakos odwrotnie mam :;230

Goś,
To u mnie przez róże.... Nie ma innego wytłumaczenia. ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Justynko...u mnie też ograniczenie przestrzeni dość sporo ale w głowie mam jeszcze kilka pomysłów na kilka lat ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”