Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija..

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Misz-masz, czyli fuksjoza w ogrodzie. ;)

Post »

Zobaczymy.
Balkon u Szymka Zapraszam :D
Szymon
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Wiesz o co mi chodzi? Jak ukorzeniasz hibiskusa, to tniesz ped mozliwie daleko ponizej wezla i wtykasz gleboko w ziemie. Przy fuksji tniesz kolo 1cm ponizej wezla i wtykasz w ziemie wezel. Chodzi mi o to gdzie liscie wychodza.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spryciarz. ;:306 Fajnie, ze masz wiedze, o ile pamietam masz 13 lat, wiec niewielu w Twoim wieku to wie. No, wyglupilam sie chyba. ;:224
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2013, o 14:40

Post »

Raczej nie. :wit
Balkon u Szymka Zapraszam :D
Szymon
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Raczej niewielu ludzi w Twoim wieku to wie, raczej nie masz 13 lat, czy raczej sie nie wyglupilam? ;:224
Kinga
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Słonko ;:196
widzę nowe nabytki...sliczne hoykowe dzieci... :tan

A na pocieszenie powiem Ci że ja tez długo żyłam pomiędzy meblami z odzysku...za to wtedy było duzo więcej miejsca na rosliny... ;:306
Tyle, że rośliny mi poumierały po wprowadzeniu do nowego budynku..zapewne przez zimno..i nie dogrzane ściany...całe mnóstwo różności..o nie których to zapomniałam że miałam...czasem sobie przypomnę jak zobaczę u kogoś..Rośliny nie lubią zmian.... ja zresztą tez nie.. :tan
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Kinga co do meblowania,to wlasnie meblujemy malej pokoj-na nowo ,zrobilismy podloge -sliczne drewniane panele ,teraz nowiutkie biale meble ,jak to bedzie wygladac zobaczymy,do swiat mam tez plana zrobic korytarz ;:224 ;:224 ;:224
chyba czeka nas duzo owertajmow :;230 :;230
a jeszcze ile przedemna ;:224 ;:224
tez dacie rade powoli ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

szy--- pisze:Raczej się pani nie wygupiła.
Dzięki, Szymku. A! Na necie nie ma "panow" i "pan", wiem ze mozesz sie z tym dziwnie czuc, ale wal normalnie bo az dziwnie wyglada takie "paniowanie". :wink:

Labka, nasz dom ma jakies 60 lat, wiec jest zdrowo zasiedziany, tylko my w nim nowi. Szukalismy takiego, zeby byl "na nasza kieszen", ale nadajacy sie do zamieszkania, zeby nie od razu kredyt, remont i jeszcze wynajem i taki wlasnie kupilismy. Na razie udalo nam sie zorganizowac meble do sypialni, sofy, fotel i "docelowa" szafke do salonu i stol z krzeslami do kuchni. No i polozyc panele w przedpokoju. Rosliny maja calkiem przytulne parapety, pomalutku organizuje poleczki, droga polowania oczywiscie. Pomalutku, najwazniejsze ze na leb nie kapie a dach juz wlasny.

Dorota, u nas to jeszcze wolniej idzie, ale nie ma pospiechu. Mieszkac sie da. W przyszlym roku czeka nas pokoj dziecinny, bo maly jeszcze z nami (nie tylko w sypialni, ale i w lozku, dran maly) sypia - budzi sie czesto w nocy na picie i zmiane pampera, wiec wygodniej - ale trzeba bedzie powoli starego konia eksmitowac. I wtedy uruchomi mi sie drugi, wielki parapet poludniowy... W sumie trzeci juz. ;:215
Pamietasz zaszczepke hoi, ktora mi dalas jak bylismy u Ciebie? Nie wiem jaka to hoja, taki badylek z dwoma listkami na szczycie. @ jedna dopiero teraz, ale puszcza korzonki. Zrobilam jej dzis przeglad hajdawerow.
Za to jeden z malych hibiskusow mnie wkurza. Dran ma korzenie, ale zeby jakis wzroscik? Nie ma! One w ogole sa nierowne - 3 rosna, 1 ma korzenie ale stoi, 3 nawet korzeni jeszcze nie maja, ale stoja twardo, juz im kufle zdjelam i tak udaja ze maja w nosie wszelkie sugestie.
Kinga
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Widze że nie tylko mnie doprowadzają do nerwicy hibcie :)
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niee... Te moje osly stoja juz ponad 2 miesiace.

Za to przegladnelam hajdawerki hojom - czesc siedziala w ziemi bez perlitu, bo takowego nie mialam, a keramzytu tez przywiozlam w podrecznym niewiele, wiec teraz te co w samej ziemi siedzialy przegladnelam i przesadzilam do ziemi z perlitem. Maja korzonki! ;:138 Roznie - czasem to juz takie po 2-3cm korzeniska, czasem takie po 0,5cm, ale maja! Zrobilam fotki, tym, ktore maja korzonki, ale ktore pogubily (Same, to nie ja! ;:224 ) metki i prosze o pomoc w identyfikacji.

Tutaj, jak sadze, od lewej to bella variegata, australis (mam ich chyba kilka) i carnosa variegata.
Obrazek

A tu pojecia nie mam...
Obrazek
Kinga
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziekuje, Szymku. Ukorzeniaja sie dopiero, będę pewnie czekala wieki na jakis wzrost, ale przynajmniej wiem ze ida w dobra strone.
Kinga
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55

Post »

Ładne przedszkolaczki. Jak mają korzonki to już starszaki ;:173 Nie dajecie mi zapomnieć o tych hojach....
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bo hoje sa fajne! No, przedszkolaki - wczesniej byl zlobek. ;:306
Kinga
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

;:7 Kingo hibiskuski się pozbierają mój też łysiał a teraz się ogarnął ,o widze hojki zaczynam na nie chorować ale boję się że nie podołam :oops: wpadnę znów w odwiedzinki ;:108
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hibiskus sie ogarnie, laski nie robi, juz mu pokazalam gdzie jest kompost, wiec wie czym ryzykuje. ;:306 Gorszego umarlaka mialam na OIOM-ie i przezyl, nawet kwitnie slicznie. A hoje... Dopiero z nimi zaczynam, ale poczatki sa rewelacyjne. To sie ukorzenia blyskawicznie i w zasadzie co wsadzisz w ziemie/keramzyt to sie ukorzeni. Mam wrazenie ze one sa nie do zajechania.
Kinga
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”