"Ładne kwiatki"... spod wiejskiej chatki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: "Ładne kwiatki"... spod wiejskiej chatki

Post »

;:3
Piękna relacja, czuję się tak jakbym była z Wami w tym lesie. :D
Przy okazji, Mariolko - w mojej wsi kury nie uświadczysz, chyba wszystkie zostały skonsumowane. :(
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super wyprawa leśna! A pomocnicy do zbierania, pomogli też potem w przetwarzaniu :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu piękna relacja - cudne zdjątka!
Chyba jak chodzi o zbiór jesteś zadowolona, goście może męczący (stale jedli!) ale za to teraz jak się odpoczywa. LM to duży dostawca i małymi odbiorcami pewnie się mniej przejmuje. Ja też miałam kiepskie doświadczenia z dostawą w czasie tynkowania, przysłali zaprawę całkowicie skamieniałą, a wymiana to strata czasu!
Odpoczywaj teraz!
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Basiu ale miałaś piękne grzybobranie ;:173
Gościów a gościów, kochają cię Basieńko ,bo garną się do was na wichurę często, szczęśliwaś kobitka ;:4
A ty nie myslisz o kuratorium :uszy jak to to zabaczyłam , tez o Marysi pomyślałam ;:108
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko miałam kury kiedyś, ale kłopot bo trza by zagródkę zdzióbać by nie drapały w trawniku i z B. nie umiem sie dogadać...
Marysiu a wiesz nawet takie żerte nie byli nasz najświeższy zięć nie wymaga skakania przy nim, sam potrafi o siebie i innych zadbać, zrobił nam nawet kaczkę nadziewaną złotą reneta i żurawiną.PYCHOTA ;:215 Grzyby były wyłącznie dla nich ,zięć, córka i (przyżeniony :wink: ) wnuczek, dziś też lecę by dozbierać dla siebie....ciepełko jest, i odpocznę łażąc po lesie... ;:65 nie koniecznie wypatrując podgrzybków ;:306.Bo ostatnie 2 dni były rekordami marszów na....orientację :;230
Pati to my im pomagaliśmy czyścić i zabrali nie przetwarzane, więc bałaganu wielkiego nie było.Zabrali też królika żywego, nie wiem co z nim zrobią jeszcze mi 2 zostały, i nie chcę więcej hodować ich, nie dam rady psychicznie ....ani zjeść ani też rozstawać się z myslą że zostaną....zgładzone ;:145
Helenko a przecież byłaś z nami ;:196 U mnie na wsi kur sporo ale na rosół nie da się kupić, mnie czasem ciotunia daje z innej wsi :D
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

ra_barbara pisze:Dorotko miałam kury kiedyś, ale kłopot bo trza by zagródkę zdzióbać by nie drapały w trawniku i z B. nie umiem sie dogadać...
...
Basiu ;:196
A szydełkiem takiej zagródki nie dałabyś rady ;:224 :;230

Fantastyczna grzybowa wyprawa. Nawet nie masz pojęcia, jak chciałabym tych moich chłopów wyciągnąć na grzyby, cóż nierealne ;:185
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No Basiu to miałyśmy podobnie też dwa dni miałam gości i za serce mnie ściskało że na grzybki nie mogę jechać a nalatałam się przy nich tak jakbym cały dzień w lesie była i dzisiaj zjadane resztki a ja tylko trochę posprzątałam. ;:180 Ale Tobie i tak wyprawy na grzyby zazdroszczę i takich zbiorów ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Basiu ale grzyby ...trzeba umieć je szukać... :) ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu no trochę tego było :D
Agnieszko a co tam....szydełkiem ja na prawdziwe majsterkowe narzędzia czekam bo ....sobie kupiłam i wyślifuję i wyrżnę sobie zagródkę dla gadakających
Elu ja sama nie mogłam uwierzyć że aż tyle uzbieramy...ale wczoraj znalazłam 6 małych podgrzybków i połaziłam po lesie ;:3 a pogoda po prostu bajkowa

Zobaczę co słychać u moich roślinek, a czekam na obornik....wyżebrałam i chyba "słono" zapłacę ;:218

Chałupkę deskujemy z zachodniej strony...na razie, i czekam na narzędzia by skończyć...
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Basiu Jędrula cudny.... ;:167 Oborniczek pierwsza klasa ;:303 ja wyżebrałam koński ;:224
Miłego wtorku...tu piękna pogoda...marzenie ;:3
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Nie próbuj nawet pisać, że przymrozki roślinki Ci wybiły "do nogi" ;:215 . Cudnie wciąż masz. Ważne, żeby było oko na czym zawiesić ;:215
Jądruś .... jego na kasting, on się marnuje (gwiazda jedna) a widać, że talent go rozpiera i "parcie na szkło" ;:oj
Chałupę obijasz "dla urody" czy dla ocieplenia ? Urodę to ona już ma - wielką.
Dzbanek wymiata - jesteś artystyczna dusza Baśka ;:173
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Jędruś na fotkach boski. Basiu pięknie świat pokazujesz. Lubię Twoje fotki. Pozdrawiam z pod samego Sosnowca, jak czegoś nie pokręciłam to tam masz szufladę, prawda?. Pogody do spacerów i relaksu życzę ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu jak to spod Sosnowca jesteś.... jak widzę Śląsk/Opole, pisz mi tu zaraz :wink: skąd żeś jest Muszę wiedzieć ;:196
Dobrze rozumiesz jeszcze mam szufladę blokową ;:131
Ruda2011 pisze: jesteś artystyczna dusza Baśka ;:173
Mariolka to prawda, chyba :roll: , skoro Ty tak piszesz.No nie wszystko wymarzło ale to co zostało to marne miniaturowe resztki.
Dorotko u nas dziś w słońcu było 23 st. ;:3 Wyrwałam się do lasu sama bo ta kula u nogi marudzi....tu go boli a tam źga... ;:306
Podgrzybków znalazłam 9 szt. i kilka robaczywych prawych ;:oj. Oczywiście zwlekłam też kilka sęków chojokowych ;:63
No iiiii......czekam na te narzędzie , miały być do 15-ej....szlag mnie trafia ;:188
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Basiu ja jestem pszenno - buraczana proza, twardziel stojący, ba - zapierający się czterema łapami o podłoże. W porównaniu ze mną Tyś jest Kochanowski jaki albo Tetmajer. Ty zachwycasz się pięknem lasu, mnie pajęczyny japę oblepiają itd ;:306
Dzbanek jest poetyczny i już ;:108
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Basiu ja z Mysłowic jestem, mieszkam na peryferiach ale mam sklep w centrum to i do Przemszy blisko i zaraz Niwka no i Sosnowiec, mieszkam w szufladzie, a Opolskie bo za Raciborzem koło Głubczyc mam starą ruinkę i tam sobie marzę o tym jak kiedyś na wsi zamieszkam, a wieś to taka jak w serialu kościół, sklep i ławeczka. Tam uciekam jak czas pozwala i tam odpoczywam :)
Pozdrawiam Aśka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”