Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)

Post »

;:3
Okrutnie tu różyczkowo. Niezdrowo jest wchodzić w takie miejsca i to jeszcze przed snem. ;:185 Śnią się później jakieś umykające różyce. Najszybciej umykają te najpiękniejsze. ;:174
Dorotko, robisz inwentaryzację róż na koniec sezonu? Bardzo jestem ciekawa, ile ich już upchnęłaś w swoim ogródku. :lol:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Helenko masz rację, inwentaryzacja by sie przydała....troche ich jest,ale w tym sezonie kilka tez wypadło....jutro przelicze towarzystwo :uszy Wiesz ja tez nie za bardzo powinnam wchodzic w rózane ogrody...ciagle gdzies cos mnie kusi ;:124
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie - dostałam je kilka dni temu już posadzone ! jeszcze na trzy czekam jedna z reklamacji Graham Thomas , który zdziczał ;:306 a dwie domówiłam Sally Holmes i Pastellę, ale pewna na razie jest Pastella i koniec na ten rok.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,już za chwileczkę,już za momencik....... dostane luznej choroby. ;:oj
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hejka kochani :wit Za nic nie mogłam spac i obudziłamsie na dodatek z bólem głowy....patrze z aokno a tu łysy łypie na mnie :wink: Ale on piekny ,tylko czemu nie dał mi spac ;:130
Małgosiu specjalnie dla ciebie przydreptałam na F.O aby ci zyczyc świetnej zabawy ,wrzuc na luz i ciesz się ;:303 .Mam nadzieje ,ze Toska juz rano bedzie sie czuła lepiej, dobrze masz z ta p.weterynarz bliziutko ;:108
Marysiu Pastella to dla mnie róza z serii must have cudo , szkoda tylko,ze nie pachnie ...poza tym wspaniała rózyczka.Dobrze,ze firmy załatwiaja reklamacje , to pocieszajace, w końcu zostawiamy tam nie małe pieniądze za te slicznotki ;:108 Sally Holmes mnie zachwyciła ;:oj , gdzie nabyłas ta slicznotkę ,czy ona powtarza kwitnienie :?:
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Cześć Dorotko sobotnio :wit
Nie moglam sie obudzić ,dlatego dziś lekko opóżniona z tym wstawaniem ;:306
Polecę na górkę sprawdzić co tam słychać ,może jakieś fotki jesienne.
Ostatnimi czasy zaświtała mi jedna myśl ,z którą niszę sie juz jakiś czas.Zawsze mówiłam że u mnie róze nie rosną ,bo mam gliniastą ziemię.Przed domkiem mam jednak małe poletko ,gdzie swego czasu została dosypana ziemia z worków ,więc jest nieco lepsza.Ładnie by wyglądała tam róża ,która pięłaby sie po tarasie.Moja prośba to pomyśl co mogę tam posadzić ,jakiś ładny kolorek z drobnym kwiatem,ciumaski.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko jeszcze jej nie nabyłam właśnie czekam na informację czy będzie (u Ewy) .
Coś mi nie pasuje tytuł Twojego wątku Dorotko, a za chwile to będzie śmiesznie brzmiał ;:306
Nie było dzisiaj kawy ? ...nie? to idę sobie zrobić poobiednią bo dopóki łysy świeci to noce niedospane ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani...w nocy śliczny łysy , teraz piekny wschód....szykuje nam sie piekna niedziela ;:173 i jak widziałam prognozy chyba tydzień....pieknie ;:3
Wczoraj posadziłam rózyczki ,nie wszystkie...bo zmieniam miejsce....i jest troche roboty .Zeszłysmy do chaty jak juz ciemno sie zrobiło :wink: Ale tle energii do mnie przyszło po tym rozrabianiu w ogródku ;:138
Musze tylko skrobnąć wiadomosc , że pomyłkowo nie dostałam Laguny.... ;:145 A z tej ślicznotki nie zrezygnuję ;:65
Zastanawiam sie jak przezimowac róze w doniczkach....i chyba zaniose je na strych...jak myślicie bedzie dobrze :?: Tam jest tylko takie maniuńkie okno :roll:
Effciu...zrobimy burze mózgów jak chcesz z okazji zaproszenia do twojego ogrodu rózy , bo to przeca bedzie mega wydarzenie ;:303 Ja jestem zachwycona taka jedna slicznotką....zreszta twoja imienniczką.... :uszy
Marysiu bardzo mnie zainteresowała ta róza...jest przepiekna ;:167 ale wolałabym aby powtarzała ;:108 Myslisz ,zeby wykopac to lato z tytułu ;:306 ...a... niech sobie jeszcze posiedzi chwilke, mnie tak jest szkoda lata :;230
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu znalazłam ją...jest tam gdzie pewne inne slicznotki która chciałam zamówic... ;:108 Co najwazniejsze powtarza kwitnienie ;:333
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jasne Basiu....i rózanie mii się w głowie kotłuje od rana,jak to bywa u porządnego świra ;:306 Kawki chcesz ;:196
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Dorotko, od pewnego czasu podczytuję sobie twój wąteczek a teraz sobie go zaznaczam, będzie dobrą lekturą na zimowe wieczory :D
Sally Holmes też mi się podoba . Robaczek polecił mi puścić ramblera na dwie wiśnie, myślałam o Lykkefundzie, ale ta różyczka też by się nadawała...........
Czy twoja Pashmina rośnie w gruncie? Mam ja zamówioną u Ewci na wiosnę :D
Rhapsody in Blue mam i też zachwycam się jej kolorkiem :D
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu fajnie ,ze zawitałas do mnie ;:4 Mam dwie Pashminy , a w zasadzie trzy ,bo jedna na wsi u mamy...jedna rośnie w gruncie a dwie w donicach...donice planuje schować do domu..trzymaja sie przez sezon znakomicie ;:333 .Super ,ze ja zamówiłas , to prawdziwa slicznoka ;:167 Jak i Rhapsody..., ta wczoraj przesunełąm z ostrego słońca ciut dalej ;:108 Saly Holmes jest w tej szkółce co ta nasza Mme. de la Rôche- Lambert...i mi to pasuje :heja z reszta w tej szkółce sa sliczne róze powtarzajace kwitnienie...oczarowała mnie ta Ewa http://wurzelshop.rosen-stange.de/rosen ... lmann.html i ta http://wurzelshop.rosen-stange.de/rosen ... -rose.html i ta tez http://wurzelshop.rosen-stange.de/rosen ... falls.html ;:306 z tymi rózami choroba sie nie kończy niestety ,na dodatek mam perspektywe przeprowadzki na wieś...to puszczam wodze fantazji :;230
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Oglądam Pashmine w różnych wątkach...........jedni ją chwalą, inni nie....U mnie pójdzie do gruntu, myśle że sobie poradzi :roll:
Z różaną chorobą masz całkowitą racje, nigdy sie nie skończy :lol: Co róż pojawiają się nowe chciejstwa :lol: Ładne ślicznotki sobie upatrzyłaś .
Przeprawadzka na wieś, ŁAŁ , daleko?
Mnie od jakiegoś czasu strasznie na nią cięgnie......taki malusi domeczek z ogródeczkiem i cisza....... ;:167
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu ja tam Pashmine chwalę i to bardzo ;:303 , u mnie w tym roku super sie trzyma , róże bez jakiegokolwiek oprysku....jedynie dobry nawóz dostawały :uszy jeśli trzeba będzie mi się wynieść ,to będzie to Roztocze....dom mojej babci, w którym obecnie mieszkają moi rodzice....z wielkim ogrodem ;:173 tylko surowszym klimatem ;:218

Obrazek

Kawusie zostawiam i spadam...dzień sie robi taki piekny.... ;:3 miłego kochani baj :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko mam kawkę i herbatkę ze sobą i wiesz chyba z różami na razie będzie koniec, bo nie chciałabym żeby się sprawdziła przepowiednia Pati że będę musiała przerzucić sznurkową drabinkę do domu, a i też nie mogłabym wykopywać innych roślin żeby wsadzić ładniejsze, bo dla mnie wszystkie są ładne. Przecież nawet nie lubiane iglaki nie wyrzuciłam tylko na nie narzekam ;:306 ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”