Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Marysiu poza miodunką wszystko posadziłem. Czy ta fioletowa trzykrotka zimą poradzi sobie w gruncie? Pamiętam mówiłaś, że miałaś ją w domu i na zewnątrz ale zapomniałem spytać o zimę.Lubię jak mi Księżyc świeci w oczy ale to pewnie dlatego, że się w pełnię urodziłem, kiedyś to na internecie sprawdzałem.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale trzykrotka na zimę do domu, a na wiosnę podzielić na kawałki do ziemi i ładnie się rozrasta :lol:
Miodunki zostawiłeś kawałek, bo chciałam tam coś wsadzić i widziałam ;:306
Jak byłam młodsza nic mi nie przeszkadzało z wiekiem a może z innego powodu już mi przeszkadza. Chyba nie samo świecenie ( nie mam firanek) :lol: Ciekawa jestem czy to ocieplenie się sprawdzi :?:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na razie z ocieplenia miałam głównie poranny przymrozek -3, ale wstaje słoneczny dzień-może się sprawdzi pozytywna prognoza :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa U mnie na szczęście 2 na plusie. Jak mgły ustąpią ma być ładnie choć jeszcze chłodno, a o 9 jadę na grzyby ;:138
Marysiu Trzykrotkę muszę zabrać bo została wsadzona koło ganku. Miodunkę celowo zostawiłem żeby nie było, że taki zachłanny jestem :lol: Firanki mam ale nie zasłaniam, a już szczególnie gdy Księżyc świeci, muszę go mieć na oku. Wczoraj poza Księżycem na oku miałem Jowisza a jak się przyjrzałem przez lornetkę to widać było jego 3 księżyce, nawet aparatowi udało się je uchwycić, słabo ale są :D
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Policzyłam sobie przed chwilą, że miałam 5 miesięcy bez przymrozków (czy mrozu :evil:). W połowie kwietnia trwała jeszcze zima-pod koniec września pojawiły się pierwsze przymrozki. Liczyłam na globalne ocieplenie :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie to samo, tyle, że nie we wrześniu a 1 października nad ranem przyszedł mróz a ostatni 12 kwietnia, śnieg był do 14. Globalne ocieplenie chciałbym jesienią , zimą i wiosną ale nie latem, nie znoszę upałów.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Darmokot pisze: Marysiu Ambo Zgadza się a ostatnio ją przemianowali na Uniwersytet Rolniczy.
Michał - wiem, bo kończyłam AR tylko nie w Krakowie. I opowiem Ci taką historyjkę: Zdawałam egzaminy do Wyższej Szkoły Rolniczej, ukończyłam Akademię Rolniczą a kwity do emerytury dostałam z Uniwersytetu Rolniczego :;230
I co Ty na to? Tak jakbym trzy uczelnie zaliczyła :;230 Ależ jestem gruntownie wykształcona :;230
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też wolałabym, żeby proporcje okresów z przymrozkami i mrozami do okresów z przyjemnym ciepełkiem były odwrócone. :;230
Jak już musi być 7 do 5-u to niech przez te 7 miesięcy będzie ciepło. Upałów też nie lubię. :uszy
:wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale ja już tej nocy się wkurzyłam na księżyc, który w chwilę po moim położeniu się spać wyswobodził się z chmur i świecił ostro! Jeszcze nagle dostałam taki katar z którego dzisiaj nie ma śladu. I to przekonało mnie, że nie lubię pełni ;:185
Marysiu wszystkie ARy przechodziły takie metamorfozy z wyjątkiem SGGW :)
Ja tam nic nie mam do upałów czy nawet mrozu ale niech wszystko będzie w swoim czasie, bo najbardziej mnie wkurzają tzw 2 pory roku ;:oj
Dzisiaj wygląda, że będzie lepiej i dokończę prace ogrodowe, bo w bezsenną noc wymyśliłam jeszcze jedno przesadzanie ;:306
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Michał, dzięki za zainteresowanie Śnieżką. Żal mi jej, jak pomyślę, że zimę spędzi na zewnątrz, bo jest bezdomna. Moja znajoma z litości ją dokarmia, przez co kociaki (jest jeszcze kocurek) w ogóle nie boją się ludzi, nie uciekają ani nie drapią. Fajnie, jakby się znalazł dom dla takiej pięknej kotki 8-)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

U nas też wczorajszy wicher ogołocił liście, choć lipa w cieniu dębu najwyraźniej zamierza przejść w formę zimozieloną, bo nawet jej jeszcze liście nie zżółkły :shock: Na szczęście poza ogrodem jesiennych barw jeszcze trochę jest, więc można poczekać z jesienną depresją do kolejnej pełni :wink:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Ambo Nie wiedziałem, że też jesteś związana z AR ;:oj Witaj w klubie ;:4
Krysiu Cieszyłbym się gdyby cały rok mieścił się w przedziale temperatur 10-20, no czasem mogłoby się trafić do 24 ale nie więcej :D
Marysiu Masko Dla Ciebie dzisiejszy Księżyc
Obrazek
Co będziesz przesadzała? Posadziłem wreszcie miodunkę a na wiosnę zostanie podzielona bo to piękny okaz ;:138
Jacek Jak tylko uda mi się coś zorganizować od razu dam Ci znać.
Pat To ja Ci pokażę jaka jest jesień u mnie a właściwie resztki jesieni mimo iż kalendarzowo to dopiero połowa. Znów zima będzie trwała z 7 miesięcy albo jeszcze więcej :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale zrobiłeś zdjęcie łysemu masz dar fotografowania nieba ;:63 . Zresztą to jedna z rzeczy, która mnie przyciągnęła do Twojego wątku.
Przesadziłam powojnika bylinowego Cassandra, bo rósł koło tej hortensji piłkowanej i pewnie mu nie pasowało, bo marnie się rozrastał i późno kwitł. Poszedł na słońce, a oglądając w necie Rok w Ogrodzie dowiedziałam się, że dzisiaj nie powinnam :? zobaczymy!
wsadziłam w jej miejsce krzewuszkę i pięciornik od Ciebie. A w ogóle to polecam Ci RwO z ubiegłego tygodnia są krzewy przebarwiające się i na parę już zachorowałam. Pat przewidziała, że wszystko obsadzę i do domu przerzucę drabinkę sznurkową ;:306
Jesień masz cudowną, koty też ją lubią bo kręcą się koło domu! Sępik ma oczy pod kolor ;:333
Na drugim i trzecim i potem już nie wiem którym te duże drzewa to czereśnie?
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Darmokot pisze:Znów zima będzie trwała z 7 miesięcy albo jeszcze więcej :evil:
Michale spluń przez lewe ramię! Trzy razy! Dla pewności!
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Bo podczas pełni i nowiu nie powinna się sadzić, chodzi o wodę w roślinach , na którą działa księżyc. Staram się unikać tego okresu do robienia jakichkolwiek prac w ogrodzie, zaleca się jedynie plewienie, niszczenie roślin, opryski choć czasem się nie da kiedy indziej bo pogoda przeszkodzi. Rok w ogrodzie z zeszłego tygodnia nie chce mi się otworzyć ale to może dobrze bo znów by mi się coś spodobało ;:306 Czytałem o tej drabince - całkiem ciekawe rozwiązanie, gorzej jak wiatr zacznie nią bujać :;230 :;230 Na zdjęciach są czereśnie a właściwie jedna tylko z różnych stron ale zawsze tak regularnie się wybarwia, jest największa z sadu i najdłużej ma liście i najlepsze owoce :D Wczoraj zacząłem liście sprzątać z podjazdu ale nie na kompost a wyrzuciłem pod krzewy, będzie nawóz bo było ich dużo. Dziś posprzątam trawniki a i tak część znów zlikwiduję bo na wiosnę nie mam gdzie posadzić dalii, będzie mniej koszenia :lol:
Terlico tylko nie pod wiatr bo trafię się w oko :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”