Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2
- Darmokot
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2
Marysiu poza miodunką wszystko posadziłem. Czy ta fioletowa trzykrotka zimą poradzi sobie w gruncie? Pamiętam mówiłaś, że miałaś ją w domu i na zewnątrz ale zapomniałem spytać o zimę.Lubię jak mi Księżyc świeci w oczy ale to pewnie dlatego, że się w pełnię urodziłem, kiedyś to na internecie sprawdzałem.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Michale trzykrotka na zimę do domu, a na wiosnę podzielić na kawałki do ziemi i ładnie się rozrasta
Miodunki zostawiłeś kawałek, bo chciałam tam coś wsadzić i widziałam
Jak byłam młodsza nic mi nie przeszkadzało z wiekiem a może z innego powodu już mi przeszkadza. Chyba nie samo świecenie ( nie mam firanek)
Ciekawa jestem czy to ocieplenie się sprawdzi 

Miodunki zostawiłeś kawałek, bo chciałam tam coś wsadzić i widziałam

Jak byłam młodsza nic mi nie przeszkadzało z wiekiem a może z innego powodu już mi przeszkadza. Chyba nie samo świecenie ( nie mam firanek)

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na razie z ocieplenia miałam głównie poranny przymrozek -3, ale wstaje słoneczny dzień-może się sprawdzi pozytywna prognoza 

- Darmokot
Ewa U mnie na szczęście 2 na plusie. Jak mgły ustąpią ma być ładnie choć jeszcze chłodno, a o 9 jadę na grzyby
Marysiu Trzykrotkę muszę zabrać bo została wsadzona koło ganku. Miodunkę celowo zostawiłem żeby nie było, że taki zachłanny jestem
Firanki mam ale nie zasłaniam, a już szczególnie gdy Księżyc świeci, muszę go mieć na oku. Wczoraj poza Księżycem na oku miałem Jowisza a jak się przyjrzałem przez lornetkę to widać było jego 3 księżyce, nawet aparatowi udało się je uchwycić, słabo ale są

Marysiu Trzykrotkę muszę zabrać bo została wsadzona koło ganku. Miodunkę celowo zostawiłem żeby nie było, że taki zachłanny jestem

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Policzyłam sobie przed chwilą, że miałam 5 miesięcy bez przymrozków (czy mrozu
). W połowie kwietnia trwała jeszcze zima-pod koniec września pojawiły się pierwsze przymrozki. Liczyłam na globalne ocieplenie 

- Darmokot
U mnie to samo, tyle, że nie we wrześniu a 1 października nad ranem przyszedł mróz a ostatni 12 kwietnia, śnieg był do 14. Globalne ocieplenie chciałbym jesienią , zimą i wiosną ale nie latem, nie znoszę upałów.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Michał - wiem, bo kończyłam AR tylko nie w Krakowie. I opowiem Ci taką historyjkę: Zdawałam egzaminy do Wyższej Szkoły Rolniczej, ukończyłam Akademię Rolniczą a kwity do emerytury dostałam z Uniwersytetu RolniczegoDarmokot pisze: Marysiu Ambo Zgadza się a ostatnio ją przemianowali na Uniwersytet Rolniczy.

I co Ty na to? Tak jakbym trzy uczelnie zaliczyła

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też wolałabym, żeby proporcje okresów z przymrozkami i mrozami do okresów z przyjemnym ciepełkiem były odwrócone.
Jak już musi być 7 do 5-u to niech przez te 7 miesięcy będzie ciepło. Upałów też nie lubię.

Jak już musi być 7 do 5-u to niech przez te 7 miesięcy będzie ciepło. Upałów też nie lubię.

- Maska
- Kontakt:
Michale ja już tej nocy się wkurzyłam na księżyc, który w chwilę po moim położeniu się spać wyswobodził się z chmur i świecił ostro! Jeszcze nagle dostałam taki katar z którego dzisiaj nie ma śladu. I to przekonało mnie, że nie lubię pełni
Marysiu wszystkie ARy przechodziły takie metamorfozy z wyjątkiem SGGW
Ja tam nic nie mam do upałów czy nawet mrozu ale niech wszystko będzie w swoim czasie, bo najbardziej mnie wkurzają tzw 2 pory roku
Dzisiaj wygląda, że będzie lepiej i dokończę prace ogrodowe, bo w bezsenną noc wymyśliłam jeszcze jedno przesadzanie

Marysiu wszystkie ARy przechodziły takie metamorfozy z wyjątkiem SGGW

Ja tam nic nie mam do upałów czy nawet mrozu ale niech wszystko będzie w swoim czasie, bo najbardziej mnie wkurzają tzw 2 pory roku

Dzisiaj wygląda, że będzie lepiej i dokończę prace ogrodowe, bo w bezsenną noc wymyśliłam jeszcze jedno przesadzanie

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Michał, dzięki za zainteresowanie Śnieżką. Żal mi jej, jak pomyślę, że zimę spędzi na zewnątrz, bo jest bezdomna. Moja znajoma z litości ją dokarmia, przez co kociaki (jest jeszcze kocurek) w ogóle nie boją się ludzi, nie uciekają ani nie drapią. Fajnie, jakby się znalazł dom dla takiej pięknej kotki 

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
U nas też wczorajszy wicher ogołocił liście, choć lipa w cieniu dębu najwyraźniej zamierza przejść w formę zimozieloną, bo nawet jej jeszcze liście nie zżółkły
Na szczęście poza ogrodem jesiennych barw jeszcze trochę jest, więc można poczekać z jesienną depresją do kolejnej pełni 

- Darmokot
Marysiu Ambo Nie wiedziałem, że też jesteś związana z AR
Witaj w klubie
Krysiu Cieszyłbym się gdyby cały rok mieścił się w przedziale temperatur 10-20, no czasem mogłoby się trafić do 24 ale nie więcej
Marysiu Masko Dla Ciebie dzisiejszy Księżyc

Co będziesz przesadzała? Posadziłem wreszcie miodunkę a na wiosnę zostanie podzielona bo to piękny okaz
Jacek Jak tylko uda mi się coś zorganizować od razu dam Ci znać.
Pat To ja Ci pokażę jaka jest jesień u mnie a właściwie resztki jesieni mimo iż kalendarzowo to dopiero połowa. Znów zima będzie trwała z 7 miesięcy albo jeszcze więcej

Krysiu Cieszyłbym się gdyby cały rok mieścił się w przedziale temperatur 10-20, no czasem mogłoby się trafić do 24 ale nie więcej

Marysiu Masko Dla Ciebie dzisiejszy Księżyc

Co będziesz przesadzała? Posadziłem wreszcie miodunkę a na wiosnę zostanie podzielona bo to piękny okaz

Jacek Jak tylko uda mi się coś zorganizować od razu dam Ci znać.
Pat To ja Ci pokażę jaka jest jesień u mnie a właściwie resztki jesieni mimo iż kalendarzowo to dopiero połowa. Znów zima będzie trwała z 7 miesięcy albo jeszcze więcej

- Maska
- Kontakt:
Ale zrobiłeś zdjęcie łysemu masz dar fotografowania nieba
. Zresztą to jedna z rzeczy, która mnie przyciągnęła do Twojego wątku.
Przesadziłam powojnika bylinowego Cassandra, bo rósł koło tej hortensji piłkowanej i pewnie mu nie pasowało, bo marnie się rozrastał i późno kwitł. Poszedł na słońce, a oglądając w necie Rok w Ogrodzie dowiedziałam się, że dzisiaj nie powinnam
zobaczymy!
wsadziłam w jej miejsce krzewuszkę i pięciornik od Ciebie. A w ogóle to polecam Ci RwO z ubiegłego tygodnia są krzewy przebarwiające się i na parę już zachorowałam. Pat przewidziała, że wszystko obsadzę i do domu przerzucę drabinkę sznurkową
Jesień masz cudowną, koty też ją lubią bo kręcą się koło domu! Sępik ma oczy pod kolor
Na drugim i trzecim i potem już nie wiem którym te duże drzewa to czereśnie?

Przesadziłam powojnika bylinowego Cassandra, bo rósł koło tej hortensji piłkowanej i pewnie mu nie pasowało, bo marnie się rozrastał i późno kwitł. Poszedł na słońce, a oglądając w necie Rok w Ogrodzie dowiedziałam się, że dzisiaj nie powinnam

wsadziłam w jej miejsce krzewuszkę i pięciornik od Ciebie. A w ogóle to polecam Ci RwO z ubiegłego tygodnia są krzewy przebarwiające się i na parę już zachorowałam. Pat przewidziała, że wszystko obsadzę i do domu przerzucę drabinkę sznurkową

Jesień masz cudowną, koty też ją lubią bo kręcą się koło domu! Sępik ma oczy pod kolor

Na drugim i trzecim i potem już nie wiem którym te duże drzewa to czereśnie?
- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
Michale spluń przez lewe ramię! Trzy razy! Dla pewności!Darmokot pisze:Znów zima będzie trwała z 7 miesięcy albo jeszcze więcej![]()
Pozdrawiam-Ewa
- Darmokot
Marysiu Bo podczas pełni i nowiu nie powinna się sadzić, chodzi o wodę w roślinach , na którą działa księżyc. Staram się unikać tego okresu do robienia jakichkolwiek prac w ogrodzie, zaleca się jedynie plewienie, niszczenie roślin, opryski choć czasem się nie da kiedy indziej bo pogoda przeszkodzi. Rok w ogrodzie z zeszłego tygodnia nie chce mi się otworzyć ale to może dobrze bo znów by mi się coś spodobało
Czytałem o tej drabince - całkiem ciekawe rozwiązanie, gorzej jak wiatr zacznie nią bujać
Na zdjęciach są czereśnie a właściwie jedna tylko z różnych stron ale zawsze tak regularnie się wybarwia, jest największa z sadu i najdłużej ma liście i najlepsze owoce
Wczoraj zacząłem liście sprzątać z podjazdu ale nie na kompost a wyrzuciłem pod krzewy, będzie nawóz bo było ich dużo. Dziś posprzątam trawniki a i tak część znów zlikwiduję bo na wiosnę nie mam gdzie posadzić dalii, będzie mniej koszenia
Terlico tylko nie pod wiatr bo trafię się w oko

Terlico tylko nie pod wiatr bo trafię się w oko