Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Post »

Marysiu piękne miejsce, aż żal wyjeżdżać a jak jeszcze motywacja do wyjazdu jest, to co się nie robi dla dobrze ściętych włosów :D
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Witaj w domu! ;:168
Chryzantema spisała się na medal. Rudi nie jest pies na koty raczej nastawiony przyjaźnie lub obojętnie, ma go w domu ciągle pod nosem. Widoki chrztowskiej jesieni przepiękne.
No teraz to musimy się koniecznie spotkać u mnie. Pozdrawiam Was serdecznie
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ta różowa jest super. Też mam taką i jestem nią zachwycona.
Trzymam za słowo i dziękuję za dobre chęci ;:196
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu - wkrótce pojedziemy, bo oczywiście po powrocie okazało się, że zostawiłam na wsi kilka rzeczy, które są mi niezbędne. Miedzy innymi jest to moja ulubiona ...obieraczka do ziemniaków :;230
Grażynko - koniecznie! Jak tylko pozałatwiam wszystkie zaległości ... Dzisiaj korzystając z ładnej pogody porządkowaliśmy groby na Łostowicach. Nie dałam rady ogarnąć wszystkiego i czeka nas jeszcze jeden wyjazd...
Dzięki za pozdrowienia, my Was również serdecznie pozdrawiamy ;:196 Czy Z jeszcze w Chrztowie?
Izo - One są niezawodne. Oczywiście odmładzam je co kilka lat. W lipcu obcinam gałązki i wtykam do ziemi. Ostatnio taka operację przeprowadziłam w ubiegłym roku.

Odmłodziliśmy pigwowca wycinając wszystkie stare gałęzie

Obrazek

A przy okazji odsłoniły się całkiem spore kamyczki i zrobiło się miejsce na trzy pierwiosnki ząbkowane

Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-te tereny polodowcowe!Gdzie wetkniesz łopatę spory kamień albo dwa jak pod pigwowcem!
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo - Fakt. Kamieni ci u nas dostatek i taki fajny żwirek można sobie nazbierać....

1- kamienista plaża nad Leśną Kałużą

Obrazek

2 - wysypana żwirem Rabata Południowa ( po tegorocznym liftingu)

Obrazek

3 - żwirowisko pod kranem

Obrazek

4 - ścieżka do szamba też ze żwirku

Obrazek

pragnę dodać, że cały ten żwirek pozbierałam własnymi ręcami na obrzeżu naszych działek. Każdy kamyczek widoczny na tych zdjęciach hi hi ;:306
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Ale fotki :wit
O jejku ;:333
Pozdrowienia ,
SŁA
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-Cudnie!Fidel tak z uwagą i ostrożnie po żwirku nadchodzi.
Wiem co to jest zbierać kamienie,bo sama wapienie zbieram,z dalszej jednak odległości(około 8 km w linii prostej).
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Maryniu śliczny kociak a kamienie wypieszczone dlatego tak ładnie się prezentują i te kawałki drewna też mi się podobają. Swego czasu znad morza wysłałam w paczce pozbieranie drewno wyrzucone przez morze i są ładną ozdobą w koszu !
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj, zaiste, nie dziwota, że takie miejsce żal Ci opuszczać :roll:.
Koty też się pewnie chowają po krzakach, żeby ich nie wywozić ;:306.
A działeczkę zostawiasz w idealnym porządku ( taczka w robocie non stop ;:306 i listki wygrabiane na bieżąco).
Ech, te Kaszuby, niech sobie ludkowie myślą, co chcą. Nie ma piękniejszej krainy ;:215.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu :D z tym zbieractwem też u nas tak bywa. Ale już ostatnio coraz trudniej o kamienie w mojej okolicy,
bo nie tylko ja zbieram. :;230 Piękne zakątki z kamyczkami Ci powstały. ;:138
:wit
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Witaj Marysiu,
żwir i kamienie urzekają moje serce piękne to wszystko i ten kranik i ta rabata - to jest takie romantyczne w ogrodzie - przynajmniej moimi oczami :) Uważam, że taki ogród dzięki kamieniu i żwirku dodatkowo dostaje piękności Bardzo mi się to podoba :wit :wit ;:167
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Kamyczki koło działki... to dopiero szczęście, ja po kamienie pod Wrocław musiałem jechać ;:306
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani - za mną dwa bardzo pracowite dni, szkoda, że nie na działce :( Planowaliśmy na dzisiaj krótki wypad na Kaszuby, ale rano lało a teraz ołowiane chmury wiszą tuż nad ziemią. Tylko duża kawa ;:40 jest w stanie utrzymać mnie przy życiu.

Sławku - dzięki! Cieszę się że się podobają.
Ewo - Jak sobie przypominam - to Ty jesteś dużo bardziej zdeterminowana. Ja moje kamienie wożę sobie wygodnie taczką, a Ty przynosiłaś w plecaku....
Marysiu - "kociak" ma już swoje lata i osiem kilo żywej wagi, po kamyczkach faktycznie delikatnie chodzi - pewnie go w łapki ugniatają :lol: On tam chodzi pić wodę. Lepiej mu smakuje niż kranówa ;:306
Na plaży można faktycznie znaleźć zupełnie fantastyczne kawałki drewna. Co roku sobie obiecuję, że sobie pozbieram podczas zimowych spacerów brzegiem morza....ale jakoś mi nie wychodzi :oops: Może w tym roku się zmobilizuję?
Jaguś - a widziałaś Ty kiedyś w życiu kogoś, kto ma idealny porządek w ogrodzie? Bo ja nie....Zawsze jest coś co chciałoby się poprawić czy zmienić...
Koty wbrew pozorom szybko przystosowują się do zmiany warunków. Tylko na Fidela trzeba bardzo uważać - bo lubi uciekać na klatkę schodową jak się tylko drzwi uchyli. Zbiega szybko po schodach w dół a ja go potem dźwigam do góry :evil:
Za Kaszubami tęsknimy. Liczymy miesiące do wyjazdu, potem będziemy liczyć tygodnie a na końcu dni :;230
Krysiu - z tymi kamieniami to tak jest. Jak kupiliśmy nasze działki to w okolicy na miedzach leżały sterty kamieni i to były piękne duże okazy. A teraz działek przybyło, a w okolicy mniej kamieni niż amatorów na nie. Działkowicze wszystkie wyzbierali ;:112
Agnieszko - ja też lubię takie naturalne materiały w ogrodach.Ponieważ na naszym polodowcowym terenie występuje głównie granit i nieco piaskowca( z odciskami muszelek ;:138 ) - to takie kamienie są na mojej działce. Las mam za płotem - dlatego są drewniane obrzeża rabatek..
Michał - po co na Śląsk jeździsz...Wpadnij do mnie po kamienie, zapraszam. Też mam koty do głaskania jak Marysia ;:306

Ktoś tu pisał o porządku na mojej działce -a oto bezhołowie na moich rabatkach..Gaura - pięknie jeszcze kwitnie, prawda?

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Obawiam się, że auto by podróży z Gdańska , tak obładowane kamieniami nie przeżyło :wink: Choć propozycja głaskania Twoich Diabełków kusząca ;:306 Pisałaś, że koty wolą pić wodę ze stojących zbiorników niż z kranu - u mnie jest to samo. Mam w sadzie różne balie i wanienki z wodą, taką już glonami, dla roślin to dobre a i chyba dla kotów też. Mimo świeżej wody przy domu wolą iść na koniec sadu i napić sie z wanienki, nawet wolą jak czasem coś w zlewie zostanie i napić się stamtąd wody, nawet jeśli jest z płynem, niż świeżej z miseczki, dziwne to jest :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”