Witajcie kochani,
od 3 dni robię za stację meteo, boli mnie głowa , na wiatr! Zawsze.
Jonatanko bladego pojęcia nie mam, jaka to odmiana truskawek. Mnie generalnie dokarmianie ptaszków nie bardzo wychodzi. Mam karmiki z ziarnami wiszące na drewutni i w zeszłym roku powiesiłam również woreczki ze słoninką. Słoninkę pożarł kot sąsiadki a ziarna z karmików zjadły myszy! Wiem na pewno,bo widziałam na własne oczy. A Pani Kotowa ,za łasicę dostała reprymendę,wszak łasica też na myszy poluje. Ona wyeliminowała konkurencję,która mnie absolutnie nie przeszkadzała! A to w końcu ja jestem "szefową"!
Aniu sweetydziękuję. Ty masz czas latem i polujesz na inne stworzenia. Ja również cierpię na chroniczny brak czasu. Mam tyle we łbie,że się to wszystko pomieścić w ramach czasowych nijak nie może. Może na emeryturze ... jak z głodu nie zemrę albo z zimna zimą ...
Małgosiu slotys wzrok Cię nie myli,krzewuszki jeszcze kwitną. Moja odmiana to " Eva Rathke". 5 lat temu zasadzone trzy patyki na krzyż,dzisiaj mają 1,5 m wysokości i podobnie na szerokość.
kanapl łasica,łasica co zostało potwierdzone przez specjalnie zebraną komisję, w realu.
Aniu anym ja tam boso biegać mogę,grunt to czapka i szalik. A w domu syrop bądź nalewka z kwiatów bzu czarnego- zależy czy będę jeszcze samochód prowadzić czy już nie

A okazuje się,że syrop latem, prosto z lodóweczki gasi również pragnienie.
MaGorzatko ok,to jesteśmy umówione. Obiecałaś mi też pomidorki,pamiętam i się zgłoszę. A wymyśliłam sobie na wiosnę wycieczkę do Hortulusa,chcę zabrać mamę. Mogę Cię po drodze zgarnąć,jeśli miałabyś ochotę ... ale to jeszcze czas ...
Grażynko gracha dziękuję ,miło mi. Dużo roślin mam od moich rodziców z działki, dużo dostałam na tzw. parapetówkę (parapetówki odbyły się 3,w istocie),co było tzw. wejściówką

Mycia okien też sobie nie zazdroszczę i podłogi,podłogi też mam sporo.
Agnieszko aage one sobie same otworzyły

ja im tylko troszkę przeszkadzałam.
Elu to łasica była, piękna lekcja przeglądowa
Grażynko rosa ano jesień już, i dobrze, w końcu chałupę wysprzątam, przeczytam zaległości,na które nie było czasu latem.Na szafce nocnej leży 9 zaległości,tzn. te najpilniejsze

Ja w ogrodzie nie bardzo sprzątam jesienią, tylko liście z trawnika zagrabiam,części naziemne bylin zostawiam i sprzątam wiosną.
Idę pobuszować,bo godzinę temu wstałam. Musiałam odespać popołudniowy ból głowy.Pozdrawiam serdecznie.