Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Odebrałem z poczty paczkę od Marysi Maski - DZIĘKUJĘ ;:196 ;:196 A z poczty dlatego, że mojemu listonoszowi nie chce się nawet zajść do domu tylko od razu awizo do słupka od furtki gumką przywiązał i zadowolony odjechał :evil: No chyba , że mam dom zbyt daleko postawiony od drogi, będzie z 30 metrów to już poczta takich odległości nie obsługuje :? Roślinki już wszystkie powsadzane.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ale się cieszę! bo wszystkie paczki do adresatów doszły (i do mnie też :lol: ) , a wysyłałam po południu - nieraz wysyłam rano i nie dochodzą na drugi dzień :( coś Ci jeszcze zostawiłam z dzisiejszej paczki :D
Niech się ładnie przyjmują!
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michał witam :wit
Widzę że wróciłeś i cały czas działasz - nowe rabatki powstają ;:108
Ależ masz kolory w ogrodzie ;:oj ;:oj cudnie ;:215
Metropolii odwiedzać nie zamierzam ale podjadę do Ciebie z kwiatkami bo wykopałam i stoją w szklarence , podaj adres lub jakieś namiary na Twój piękny ogród na PW.
Ciągle jestem w rozjazdach , piątek jeszcze mam wjazd do Kielc i w niedzielę do Sosnowca - tak ze dokładnie nie wiem kiedy - chyba że Ty podasz jakiś termin ;:108
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu To już nie mogę się doczekać co mi tam jeszcze zostawiłaś, tylko nie wystrasz się jak przyjadę bo będzie więcej niż wanienka ;:306
Tereniu Witaj :wit Może miałabyś ochotę odwiedzić mnie w poniedziałek bo ja znowu w czwartek jadę do Marysi Maski i na lotnisko po ciotkę, w sobotę pewnie będę musiał ciotke powozić po różnych miejscach więc myślę, że poniedziałek lub inny dzień przyszłego tygodnia byłby najlepszy. A Tobie by pasowało? Adres napiszę na pw. /w każdym razie bardzo się cieszę, że mnie odwiedzisz ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale no przecież z pustą wanienką nie będziesz wracał ;:306 Jutro idę z Marysią do lasu to może jakiś kamień Ci przytargam na pamiątkę :wink: Muszę Ci powiedzieć, że z coraz większym szacunkiem patrzę na te moje grządki. Ciekawa jestem co Marysia powie bo widziała mój ogród rok temu. A czy Ty masz ode mnie amorfę?
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Mam amorfy, nawet 7 mi się przyjęło :D U Was kamienie takie jak u mnie, białe wapienniaki tyle , że u mnie nie tworzą takich wspaniałych formacji, więc nie zawracaj sobie głowy kamieniem :wink: co innego gdyby kociątko się przyplątało ;:306 Marysi na pewno Twój ogród bardzo się spodoba, sam widzę po swoim jak w przeciągu roku bardzo się zmienia, Twój na pewno szybciej bo dostajesz więcej przesyłek i ciągle coś nowego dokupujesz, u mnie głównie drzew przybywa :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj Michale jakie kociątko dzisiaj u mnie było, podobne do Ibry Jagusi z takim rysunkiem na futerku. On już z bratem hasał na dachu sąsiada a ja się bałam żeby nie zszedł do woliery Loli. Teraz łazikuje po ogrodzie zostawiłam mu miskę , ale nie wiem czy dobrze robię.
A nasz niedaleki sąsiad ma kociaka zmieszanego z syjamczykiem jest biały z czarnym , płaszczyk ma beżowy i oczy niebieskie. No dobra już więcej o kotach nie będzie bo admin mi wytnie. Rośliny teraz jak ruszą do Ciebie to będziesz drzewa wycinać ;:306 już czytam że jadą. Kamieni nie będę znosić ok!
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michał do zobaczenia w poniedziałek :wit :wit
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Ten wątek właśnie poza ogrodem dotyczy kotów , albo głównie kotów ;:306 Ibra Jagusi bardzo podobna jest do Darmokota Ale już mnie nie kuś bo rozsądek kotów nie pozwala brać nowych....rozsądek...jakbym go miał to bym nawet nie myślał o nowych ;:306 kotki przyzwyczaisz jedzeniem, sama się przywiążesz do nich i już będziesz miała nową parkę :D A śliwka jedna czeka na likwidację dlatego, że w warzywniku stoi,ale na nowe roślinki zawsze miejsce znajdę, najwyżej zaoram sad :D
Tereniu Do poniedziałku, jak się cieszę, że w tak krótkim czasie poznam 2 Forumki ;:138
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale mi się powodzi :D :D Dziś przyszły kolejne paczki od Marzenki i Bogusi , za które serdecznie dziękuję ;:196 Dostałem mnóstwo roślin m.in . 6 kg dalii do Marzenki i cuda o których nawet nie słyszałem miecznica, świerzbieniec od Bogusi ;:oj Wszystko już posadzone , przed chwilą skończyłem bo do 17 mżyło i musiałem czekać aż skończy. Jutro tylko zostanie podlać i szykować się na wyjazd do Marysi i do Krakowa :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale ;:215 jutro ma być poprawa pogody, więc przybywajcie. Myślałam że uprzątnę jadalnię na Twój przyjazd z nasion, ale poddałam się nie dałam rady - w tamtą stronę nie będziecie patrzeć. ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu To posadzisz nas twarzą do okna ;:306 Żebyś widziała co u mnie było wczoraj jak te wszystkie paczki w ganku rozpakowałem, istny Mulę Róż :;230 Słońce świeci, pogoda chyba w sam raz na zwiedzanie Twojego pięknego ogrodu :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Będzie dobrze nie martwię się, a ostatnio kolega (ogrodnik) jak zobaczył mój stół z nasionami to powiedział jak w dawnym majątku ;:306 ;:306 no to jak tu być zaniepokojonym ;:333 do miłego - szczęśliwej drogi :wit
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak już wcześniej wspominałem ,jadąc z mamą na lotnisko do Balic po ciotkę zahaczyliśmy o Marysię. Ze znalezieniem domu nie było żadnego problemu, ma piękny kolor i wyróżnia się z otoczenia. Ze względu na ograniczony czas Marysia od razu pokazała nam swój ogród, bardzo ciekawy ogród, na bardzo wąskiej działce wije się jak wąż co go optycznie powiększa i co chwila z jakiegoś zakamarka wygląda niespotykany okaz:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Marysina gleba jest mocno gliniasta co wyjątkowo służy roślinom, rosną jak na drożdżach, dodatkowo ogród osłaniają wysokie drzewa , które sprawiają, że jest więcej wilgoci (niż np w moim sadzie gdzie gwizda ile wlezie) i przez to rosną tam m.in ponaddwumetrowe róże ;:oj Właściwie wszystko tam wspaniale rośnie a Marysia ma rękę i serce do roślin. W szybkim tempie obejrzeliśmy ogród, moja mama wpadła w euforię na widok marysinej miodunki wymuszając na Marysi podarowanie owej ;:306 Moja miodunka kipi już drugi rok, chyba za mało cienia i wilgoci. Ogród przybrał piękne jesienne szaty
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Po wyjściu za ogrodzenie moim oczom ukazało się to i do tej pory nie wiem w jakim celu zostało postawione ;:306
Obrazek
W drodze powrotnej w oczy rzucił się bambus, który stał się obiektem pożądania i zamierzam jeszcze po niego wrócić z kilofem
Obrazek
Marysia posiada wysokie świerki, troszkę się wystraszyłem, że moje takie rozmiary osiągną bo rosną nbardzo blisko siebie, najwyżej puszcze na nie winobluszcza jak się ogołocą
Obrazek
Wracając w stronę domu dostałem oczopląsu bo tyle było ciekawych roślinek a czas gonił, były przeróżne mięty, miodunki, rudbekie, hibiskusy (jednego dostałem :D ) ... Marysia ma ogromną wiedzę o roślinach oraz prawie ogród botaniczny ( wszystko podpisane, mogłaby wycieczki oprowadzać ;:215 ) . Blisko domu stała przepiękna hortensja, takiej pewnie się nigdy nie dorobię
Obrazek
Marysine kotki wodziły za nami łebkami przez okno. Następnie zostaliśmy zaproszeni na poczęstunek a Maciek z Moniką wykazały zainteresowanie gośćmi, tzn Maciek od razu pozwolił mi wziąć się na kolana a Monika z przepiękną kitą latała wkoło fotela po czym usiadła na kominku i przyglądała się a następnie siadła na drugim fotelu i pozwoliła sie głaskać
Obrazek Obrazek
Niestety dobiegła 15 i trzeba było się zbierać na lotnisko. Byliśmy u Marysi prawie 1,5 godziny a miałem wrażenie , że ledwo 10 minut, w miłym towarzystwie czas niestety szybko leci. Marysia jest bardzo sympatyczna i otwarta , jakby się ją już znało kupę lat, choć kto wie czy nie spotkaliśmy się już , 10 lat temu mieszkałem w Krakowie i okazało się, że Marysia też i to po drugiej stronie ulicy oraz obydwoje byliśmy związani z AR, na pewno gdzieś już się widzieliśmy :D Od razu zapowiadam: Marysiu jeszcze wrócę :;230 Ale już na spokojnie , żeby nigdzie się nie spieszyć. Dziękuję bardzo za przyjęcie i za dary ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I rośliny, i koty, i jeszcze spotkanie z Marysią-sama przyjemność :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16