Jesień maluje wiejski ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień maluje wiejski ogród

Post »

Maska pisze: Elu pisałam o świerkach bo świerki mają płytki system korzeniowy i zjedzą wszystko w promieniu paru metrów,
I własnie dlatego u siebie usunęłam świerki ktore rosły pod siatką gdzie miała powstać rabata :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu jest lepiej ;:333 oj nie byłam za bardzo w stanie jakoś nawet chwili na forum spędzić ;:173 ale już powolutku nadrabiam zaległości ze zdrowiem też coraz lepiej. Bedzie dobrze!
I jak spacer się udał? ;:168
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maska pisze: W przyszłym roku po prostu będziesz nas musiał odwiedzić, koniecznie ;:180
Popatrz Marysiu ledwo wczoraj pisaliśmy o odwiedzinach a tu nawet tygodnia nie trzeba będzie czekać a co dopiero roku. Ten samolot jest 15:50 na Balicach. Ile od Ciebie się jedzie na lotnisko?
Jeszcze niedawno tak się cieszyłem, że oczkowania czereśni się przyjęły, zdjąłem tasiemki tak jak jest zalecane i oczka odpadły po 2 dniach :evil: :evil: Kilka jeszcze się trzyma ale podejrzewam, że też odpadną, na wszelki wypadek z jabłonek wcale tasiemek nie zdejmę.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Reniu ale nie przerywaj leczenia - pisałam u Ciebie ;:196
jeszcze wytrzymasz!

Michale a może coś czułam ;:170
Ode mnie na lotnisko niedługo, ale tak jak pisałam bez kotów no i ogrodu nie obejdzie się, więc proszę wlicz to wszystko, a mój M na świeżo po lotniskowaniu wszystko Ci opowie łącznie z parkingami (cena ;:oj ). Ok. pół godziny dolicz na Balice.
Oczkowaniem się nie martw pierwsze koty za płoty według mnie za wcześnie zdjąłeś jednak tasiemki. Ja zdjęłam i jest ok.
Pytałeś co mi przywieźć no to może tego klona Sępika ;:306 ;:306 jak masz, a jak nie to następnym razem. Pozdrów mamę i powiedz, że ją serdecznie zapraszam ;:180
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Michał do Ciebie samolotem z Kielc leci? :shock: Czy to już teraz bedzie obowiązujący standard wizyt forumowych i mam na Ciebie zimą czekać na wrocławskim lotnisku? :)
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pozdrowię jutro, dziękuję ;:180 Czyli jednak miałaś oczkowanie? Zdjąłem tasiemki z czereśni bo oczkowałem w lipcu więc to chyba już był czas i radziłem się koleżanki, której rodzice mają szkółkę i mówiła, że po 1,5 miesiąca zdejmują...może chociaż kilka z tych co się jeszcze trzymają zachowają sie do wiosny.
Co do lotniska byłem tam rok temu bo ta ciotka wtedy też przyleciała, chyba 4 września 2012 i była wtedy fajna burza. Bo tam chyba w jedno miejsce samoloty przylatują i się parkuje w takim głupim miejscu ( pamiętam że coś z jakąś kartą trzeba była latać żeby szlaban się otworzył i było tam bardzo ciasno żeby wyjechać a moim traktorkiem nie jest łatwo poruszać się w tłoku) a do odlotów gdzie indziej się wjeżdża ale tam jest więcej miejsca. To muszę Twojego M podpytać. Maćka, Monikę i ogród też koniecznie muszę zobaczyć, Więc czas trzeba rozplanować wcześniej :D Marysiu jak tak dalej pójdzie to w przeciągu roku całe forum poznasz osobiście ;:306
Pat Jak byłem pod Wrocławiem to też myślałem żeby o Ciebie zahaczyć :D A w Kielcach jest w ogóle lotnisko :?: :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pati splułam sobie monitorek - dajesz czadu to przez to gardło? :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Maska pisze:Pati splułam sobie monitorek - dajesz czadu to przez to gardło? :;230 :;230 :;230
No ba...gadać werbalnie za bardzo nie mogę, to sobie pisemnie odbijam :;230 W Kielcach na pewno jakieś lotnisko aeroklubu powinno byc...w Jeleniej Górze też jest, apropos, skoro już się tak wozimy samolotami ;:224 Michale, to trzeba było wpaść! Nastepnym razem nie zastanawiaj się...tylko choć jednego kota z sobą weż :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale są dwa parkowania na zagranicznym krótkotrwałe i na piętrowych i na tym szybkim za 15 min coś 15-17 zł M płacił a na piętrowym osiem!
I po co jechałbyś do Kielc skoro z J i od tego księcia bliżej :;230

Pat ale w B. jest pas startowy więc nie ma problemu ino trochę trzęsie ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie nie miałem kota a 500 kilogramowe obciążenie kamieniami ;:306 Na drugi raz przemycę Sępika w torbie :wink:
Marysiu Już się boję tego parkowania ;:306 Też się zacząłem śmiać jak Pat napisała żeby jechać do Kielc, w końcu u Ciebie jest pas do lądowania a u mnie radar, jakoś bym pewnie doleciał, paralotnie nad mojem polem latają, można by jednego paralotniarza zestrzelić , podprowadzić sprzęt , rozpędzić się spod radaru i wio! Może bym się gdzie na Dupie Słonia zatrzymał ;:306
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Darmokot pisze:Może bym się gdzie na Dupie Słonia zatrzymał ;:306
ha i sobie przypomniałam , że nie pokazałaś mi tego miejsca ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale teraz Ty :;230 :;230 U mnie paralotniarze latają mi przed oknem na I piętrze i wkurzają mnie, bo ja nie mam firanek. Parkowanie jest proste tylko pogadacie, które lepsze - nie martw się dasz radę !

A jak miałeś te pół tony kamieni to gdzie zmieściłbyś rośliny od Pat :lol:

Iwonko, bo to trzeba zejść do dolinki i iść kawałek ! więc całą wizytę poświęciłybyśmy na tą D..... ale jak przyjedziesz na parę dni to pójdziemy - dolinka jest urokliwa i na końcu jest smażalnia pstrągów :tan , ale potem parę kilometrów trzeba z powrotem jak na ogół dzwonię po kierowcę ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

mewa pisze:
Maska pisze: Elu pisałam o świerkach bo świerki mają płytki system korzeniowy i zjedzą wszystko w promieniu paru metrów,
I własnie dlatego u siebie usunęłam świerki ktore rosły pod siatką gdzie miała powstać rabata :wink:
Ewciu wybacz ominęłam Cię ;:180 myślę, że daglezja podobnie się zachowuje. Ja miałam kiedyś ogromne świerki na odziedziczonej działce i w promieniu paru metrów nic nie rosło ;:131

Wstawię dzisiejsze różyczki

Obrazek
Obrazek

i onętka ;:131
Obrazek
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne różyczki, zwłaszcza 'Fresia' i onętek :)

A czemu onętek jest podpisany "Ostatni Mohikanin" ? To nazwa odmiany?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie Natalko, bo inne zmarzły albo wyrwane a ten się oparł ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”