Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Jolu nie przejmuj się ,, co się odwlecze, to nie uciecze,, 8-) jeśli trafisz takie naprawdę wymarzone, to na pewno nie oprzesz się i kupisz ;:167

Iwonko u mnie rozchodniki jak były bardzo duże, to wykładały się niemiłosiernie.... podzieliłam je na mniejsze kępy i teraz stoją bardzo ładnie.... do czasu :wink: :lol: Ten podparty jest świeżo przesadzony.... w czasie kwitnienia ;:224 Rósł za monardą i była całkowicie zasłonięty ...... dosłownie zaduszony. Dlatego też się mocno wyciągnął, poszukując choć odrobiny słonecznych promyczków i jest taki rachityczny.... Wykłada sie na wszystkie strony.
W przyszłym sezonie, już na dobrej miejscówce, sądzę, że będzie stał na baczność 8-) :lol:

Aguś mam nadzieję, ze jeszcze w tym roku wiele pięknych słonecznych dni aura nam zaoferuje :D
U mnie , po wczorajszym pięknym cieplutkim i słonecznym dniu , dziś chłodno i szaro.... ale mam nadzieję, że to chwilowe tylko.....
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko co to hortensja na przedostatnim zdjęciu? , bardzo pięknie wygląda , moim w tym roku niezbyt urosły kwiatostany , jakieś takie marne są .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu powodem tego stanu rzeczy, podejrzewam, jest susza..... hortensje kochają wodę, a w tym roku nie miały jej zbyt dużo, więc kwiatostany mogą być niezbyt duże. Na fotce to hortensja Phantom, jak dla mnie obok Limelight na miejscu pierwszym hortensjowego rankingu :D Kwiatostany ma ogromne, piękne, nie wykłada się, cudownie przebarwia i bardzo długo nie brązowieje ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś :wit
Piękne jesienne foteczki :D
Hortensje i żurawki pięknie ubarwiają ogrody
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Podoba mi się Twój ,,busz'' tzn trawy, których nie mam i dobrze, bo mogę je oglądać u Ciebie. Żurawki i hortensje pięknie teraz wyglądają ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agnieszko, kompozycje tarasowe z latarniami, wrzosami i dyniami - piękne!
Spacer po Twoim jesiennym ogrodzie bardzo przyjemny, wciąż kolorowo i ciepło, taką jesień lubię ;:333
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko, moje dynie to samosiejki :oops: , tak wstyd się przyznać, ale musiało zapidziać się jakies ziarenko i wylądowało na kompoście. Latem miałam krzaki dyniowe i cukiniowe. Trochę podlewałam i porosły. Jednak pewnie zapóźno wzeszły i lipa , nie porosły. Jakby tak gotowe sadzonki w kompost wsadzić to świetne rozwiązanie mogłoby wyjść ;:oj
Latarenki i inne dekoracje czekają w kolejce do kupna. Najpierw rośliny i moja kuchnia robiąca się w bólach
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Agniesiu zrobiłam sobie spacerek, podziwiam Twój busz, czekam, kiedy u mnie będzie choć troszkę podobnie :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu pomimo dużych mrozów nocami w naszym regionie, Twój ogród jest tak cudnie kolorowy.
Ciągle utrzymuje kolor hortensja . ;:138
Moje zupełnie zbrązowiały. Przesadzanie juk, tak jak piszesz, ciężka i syzyfowa praca .
Całą taczkę kłączy wykopałam, żeby przesadzić z półcienia na słońce, gdyż nie kwitły, chociaż na słonecznym stanowisku także nie kwitną. ;:223
Teraz ciągle wykopuję odrosty po nich.
Miłego weekendu spędzonego z Olą Ci życzę i dużo zdrówka, gdyż czytałam, że wirus Cię dopadł. ;:167
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniałe dekoracje ;:oj . Tak sobie myślę, że chyba nie pracujesz zawodowo, skoro znajdujesz tyle czasu i energii na tworzenie takich ozdób ;:224 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

I wyjedź tu człowieku na parę dni to potem nadrabiania, że ho ho ! ;:138
Śliczna dekoracja - ja zwykle zresztą ;:196
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Bardzo ładnie wyglądają rabaty delikatnie oprószone spadającymi liśćmi :D
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguś,ogród jak zwykle piękny ,nawet w jesiennej szacie,gdy suche kompozycje same się zrobiły
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu faktycznie, już połowa października a hortensje wciąż piękne .... żurawki zachwycają mnie cały sezon..... już nie wyobrażam sobie ogrodu bez jednych i drugich ;:167

Justynko trawki u mnie, niestety, tylko te niewielkie..... chciałaby gdzieś wcisnąć ze 2 dorodne kępy tych wysokich, jednak nic z tego..... nie ma miejsca.... jednak te co mam a szczególnie rozplenice, które zawojowały mnie całkowicie, bardzo mnie cieszą....

Kasiu dziękuję, miło mi, że spacerek moimi alejkami i odwiedziny tarasu sprawiły Ci przyjemność ;:196
Ogród jest faktycznie niesamowicie kolorowy..... dziś jeszcze piękniej wszystko przebarwione, zielone do tej pory drzewa owocowe pięknie się wyzłociły, jest jak w bajce, a ja nie mogę się tym cieszyć, bo rozłożyło mnie paskudne przeziębienie, siedzę w domu ze startą chusteczek i przeróżnymi ,,domowymi,, specyfikami, i tylko wyglądam przez okna ;:145
Ja również bardzo Cię pozdrawiam ;:196

Marzenko
kompost to rewelacyjne miejsce dla dyń i wszelkich dyniowatych.... to prawdziwe żarłoki i taka miejscówa spełnia ich potrzeby idealnie ... Szkoda, ze Twoje nie zdążyły urosnąć, ale jestem pewna, że w przyszłym sezonie doczekasz się pięknych okazów ..... mam również nadzieję, że i ja nie zapomnę wysiać swoich nasionek :oops: :lol:
Marzenko co do kupienia latarenek...... kochana, są ważniejsze rzeczy, tak jak Twoje kuchnia na przykład :D ....a pomalutku spełnisz wszystkie swoje marzenia..... chociaż czy ja wiem, czy wszystkie :roll: ..... jak zaobserwowałam, na swoim przykładzie, to na miejsce jednego spełnionego wskakują 2 nowe ;:224 .... ale to fajnie, bo dzięki temu ciągle do czegoś dążymy :D

Iwonko widząc Twoją niesamowitą pracowitość i tempo w jakim powstaje Twój ogród, to jestem pewna że bujny, kolorowy busz będziesz miała bardzo szybko...... jestem pewna.... ;:196

Tajeczkodziękuję ;:196
Tych kolorków z dnia na dzień jest coraz więcej .... Już przebarwiły się na złociste kolory drzewka owocowe, zakwitło więcej chryzantem, marcinki..... jest tak pięknie..... a ja nie mogę się tym cieszyć, bo dopadło mnie paskudne przeziębienie..... czuję się fatalnie i nawet nosa nie wyściubiam na dwór ..... Do Oli też nie pojechałam, bo nie mam siły :roll:
Ja się kilku juk pozbyłam, bo nie pasują do mojej ogrodowej ,,sielskiej,, koncepcji, zostawiłam 2, bo moje mama bardzo je lubi. Ale tam gdzie usunęłam, to też wciąż walczę z odrostami.... już kilka lat ....

Edytko zgadza się, od półtora roku jestem kurą domową i bardzo sobie to chwalę :wink: :lol: Ale to nie tak, że dopiero teraz zaczęłam bawić się takimi różnymi dekoracjami. Jest to moje pasa ,,od zawsze,, dużo wcześniejsza niż ta ogrodowa :D Nawet szkołę wybrałam w tym kierunku :lol:

Marysiu dziękuję ;:196
Faktycznie kilka dni nieobecności i tworzą się zaległości. Chciałoby się zajrzeć do tylu ogródków, a nie zawsze można to zrobić od razu....

Dorotko uwielbiam takie leżące liście na trawniku i rabatach, nawet ich nie grabię.... no chyba, że jest ich już bardzo dużo.......... w ogóle bardzo lubię jesienią wybrać sie do parku, gdzie tych liści są całe masy i brodzić w nich :lol: Świetne wrażenie....
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam ;:167

Martusiu uwielbiam jesień, mogłaby trwać i trwać ..... aż smutno mi się robi, że jeszcze troszkę i te wszystkie złociste liście opadną i zbrązowieją.... jest teraz taka niesamowicie piękna pora....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

U mnie mahonia chyba przemarza.Po zimie niby wypuszcza nowe liście ale nie kwitnie.To piękny krzew.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”