Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

survivor26 pisze:Takie cudne kamienie nam z Dolnego Ślaska rąbnąłeś? :twisted: I co to jest to, czym je ładowałeś...przydałoby mi się takie cóś,
Pat to cóś to ręcę ;:306 Potrzebna jest jeszcze kasterka (budowlana wanienka do rozrabiania cementu),jakiś podest ( w moim przypadku były to znalezione po budowie domu 3 zbite deski) i 2 osoby przynajmniej. Na kamień jeśli jest duży należy nałożyć kasterkę, obrócić tak żeby znalazł się w kasterce ( bo szkoda kręgosłupa na podnoszenie go rękami) , przyciągnąc w wanience pod samochód ( i tu dodatkowy problem - zależy od samochodu, mam terenówkę więc nie ma z tyłu bagażnika tej pionowej ścianki na której jest rejestracja tylko otwierane drzwi, gorzej jeśli ta ścianka jest bo wtedy trzeba jakoś kamień podnieść i można ją uszkodzić), układamy podest od ziemi do samochodu w postaci równi pochyłej, jedna osoba ciągnie z jednej strony, druga pcha od dołu, potem osoba ciągnąca włazi do samochodu i ciągnie, trzeba uważać żeby podest nie pękł, a gdy kamien wciągniemy do auta zalecam sobie pokrzyczeć żeby para z człowieka zeszła. I trzeba go dobrze zablokować w środku, najlepiej drugim kamieniem żeby drzwi nie otworzył na jakim zakręcie.
Bogusiu Ja do Ciebei też wyślę w poniedziałek lub wtorek, napiszę później na pw co miałem wysłać żeby niczego nie zapomnieć. Dziś chciałem wziąć się za dalszą reogranizację lecz jest w dalszym ciągu mokro po nocy, poczekam do popołudnia.
Marzenka Bardzo dobtrze, że po niedzieli, do Ciebie też postaram się wysłać w poniedziałek lub wtorek.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasterkę mam :tan , to juz pół sukcesu, teraz kamienie miejcie się na baczności. Kurcze ... terenówkę muszę dokupić ;:223 , w moim autku, po załadowaniu kamienia może podłoga nie wytrzymać ;:306
A tak serio, kamienie, które sobie upatrzyłam nie zmieszczą się do kasterki, trzeba by je jakąś koparką przywieźć, a to już koszty niestety... Cóż, może jak żuczek przyturlam sobie kiedyś jakiegoś z pola :tan
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Piękna jesień u Ciebie. A opis ładowania kamieni do samochodu uroczy! :D
Mieliśmy kiedyś opla Astrę rocznik 94, mój M z tej okazji sprawił sobie książkę pt. " Sam naprawisz swojego Opla" opisy były zbliżone :D
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale podziwiam pomysły pakowania kamieni. Może tez pokusiłabym się na nie.... no nie wszystkie na pewno :uszy
Z B. nic nie przywiozłam i tak by wzięli :oops:
Ogród jesienny jest cudowny liście spadają ale nie wszystkie, więc i góra i dół kolorowy :lol:
A ja przesadzam i sadzę i robię miejsce na nowe nasadzenia ;:173 wczoraj dostałam przesyłkę na dzień dobry od Strl i rośliny już w ziemi, bo pogoda sprzyjająca. W pn lub wt (zależy od spedycji) wysyłam, ale w niedzielę napiszę co i sprawdzisz swoje zapiski :wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Michale :wink: trafiła Ci się fajna i owocna wyprawa. ;:138
Super sprawa z tymi kamieniami.
Jesień szybciutko się uwinęła i pokolorowała nam ogrody po swojemu.
A co słychać u kociej ferajny ?
:wit
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie usłyszałem okropne darcie za oknem, myślałem że to Sępik bo tylko jej nie ma w domu, po otwarciu okna wrzaski stawały się coraz głośniejsze, pomyślałem, że Sępik dorwał jakiegoś ptaka a tu nagle po kostce rozległ się tupot i pędem przebiegły dwie czarne kuny (?) jedna za drugą i oddaliły się dalej wrzeszcząc w stronę drogi. Jednak najbardziej to przypominało diabły tasmańskie bo kuny chyba nie są czarne i tak nie wrzeszczą.
Marzenko Te kamienie też się nie mieściły, musiałem kasterkę rozciągać na boki. Koparkę może podłap jak będzie jechała gdzieś do pracy i będzie miała siedlisko po drodze, tak zrobiła właścicielka ogrodu gdzie byłem pod Wrocławiem, mieli głaz za grodzeniem, umówiła się z koparką, ta jadąc rano do pracy podjechała i kamień włożyła na podwórko. A turlania nie polecam, turlałem ten największy kamień pod samochód a on jakby nie chciał być zabrany ciągle zbaczał z trasy.
Terlico Wychodzi na to , że mogę podręczniki pisać do obsługi dziwnych rzeczy ;:306 Też masz piękną jesień ;:215
Marysiu Pokusa była wielka, tym bardziej , że tam mieli kamienie na każdym polu a u mnie takich dużych ze świecą szukać. Dziś skończyłem przygotowywać 2 rabaty na funkie, tzn skończyłem zrywać 2 trawniki. Wyślę Ci paczkę w poniedziałek lub worek, zależy od wielkości paczki bo nie mam takich dużych pudeł, jedynie takie po butach.
Krysiu Koty,jak tylko wjechałem na podwórko, a była 23 przybiegły i zaczęły się tulić i piszczeć , bardzo to miłe bo spodziewałem się tygodniowych fochów, teraz też śpią w domu, nawet Darmokot kilka razy na dzień przychodzi :D
Dziś spostrzegłem , że zakwitł ostrogowiec ;:oj a nie powinien jeszcze, bo siany był w maju, pisało na torebce, że zakwitnie dopiero za rok
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Niestety moje koty miały foch na dobre pół godziny jak wróciłam, ale jak sięgnęłam na znajomą półkę to zaraz im przeszło i potem już było ocieranie się ;:306
Michale ja zaś mam dużo wielkich pudeł, a brakuje mniejszych. ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczorajsza i dzisiejsza złotoczerwona jesień, obawiam się , że to ostatnie tak ładne wybarwienia bo dziś liście opadają jak wściekłe :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Marysiu Widzisz jakie koty są przekupne ;:306
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudowna jesień...niech trwa jak najdłużej.
Kociaczki powalające ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale, no to masz nagrodę za te wszystkie Twoje zakupy różnorodnych drzew i krzewów - cała paleta barw!
Ostróżki Ci jeszcze kwitną ? ślicznie się komponują ;:63 U mnie też dzisiaj liście spadały intensywnie!
Pięknie przebarwiają się czereśnie :wink:

Kociaki się boczyły :uszy chciały mnie ukarać za zostawienie ich. Był czas, że Maciek do mnie nie przychodził chociaż go karmiłam. :|

Mizianko dla kociaczków zamawiam u ciebie, bo ładnie ustawiły się dla nas do zdjęcia, szczególnie ten łasy na pochlebstwa ;:306
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Kiedy ja się doczekam takich ognistych kolorów ;:oj
Moje karzełki muszą jeszcze wiele lat rosnąć żeby mógł mnie cieszyć taki piękny widok. Jedynie dęby czerwone płoną z daleka jak pochodnie :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Dobra, to teraz proszę dokładny wykaz tych drzew i krzewów, bo połowy nie rozpoznaję, a do listy zakupów wiosennych można by dopisać :wink:

nie pamiętam, czy wszystkie koty masz kastrowane, bo jeśli nie to jakby Ci się któreś czarne rozmnozyło, to ja bym chętnie przygarnęła...o ile nie okaże się, że moje chore....mam parcie na czarnego kota, strasznie mi tego mojego pierwszego rozjechanego przez auto biedaka brakuje :(
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Michałku :wink: u Ciebie to Pani Jesień bardziej się postarała. ;:oj
Tak dużo i takich ognistych kolorów to u nmie nie ma.
Kociaki pięknie pozują. ;:138 Chciałoby się je wszystkie wymiziać ... osobiście. ;:303
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Michał, cudna jesień u Ciebie... Aż radość...
U mnie dzisiaj mnóstwo liści opadło, jeszcze sporo wisi na drzewach...
Kociaki cudne...
Mnie jeszcze dwie kotki do sterylizacji zostały... Całe trzy stówy, jak wszystko dobrze pójdzie... Jak będą problemy, to nawet myśleć nie chcę...
Pozdrowienia zostawiam... :wit
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »