Wiejsko-miejski kogel-mogel

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejsko-miejski kogel-mogel

Post »

Aniu linka do przepisu podam Ci po południu,jak posmakuję i stwierdzę ,że się nadaje :)
Pasztet wyszedł nawet jak pasztet :shock: ,tylko trzeba go bardziej doprawić ...
Mam siłę ,póki słońce,więc już niedługo. :wink:

kanapl ja mam dużo okien,a parapetów do wykorzystania tylko 4! i w dodatku jeden muszę dzielić na spółkę z wygrzewającym się kotem. A ten z kolei,jak się wyciągnie potrafi niezłą powierzchnię zająć.

izo zaintrygowałaś mnie tym słonecznikiem i grzybami, poczytałam kilka przepisów w necie,znalazłam też słonecznik + suszone pomidory,które bardzo lubię. Będziemy próbować. Mówię do M,że zrobię ten pasztet z soczewicy,jak przyjadą teściowie,a on do mnie : tylko trzeba im powiedzieć,że to z gęsi jest" :wink:
Ja czarninę u babci jadłam,dopóki się nie dowiedziałam z czego jest :wink:

tak wyglądało u mnie wczoraj ( dzisiaj jest cieplej,ale słońca nie ma,mam jeszcze trochę prac w ogrodzie,więc się zaraz tam wypuszczam):

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

aa bo ja mam całkiem duże te okna,tam gdzie mogłyby być dwa np. ja mam jedno duże,więc parapet się liczy jako jeden :) to na dole,a na górze dachowe okna,tam parapetów nie ma wcale.
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

To się napracowałaś.Pasztet z soczewicy ciekawy muszę wypróbować.A jak wyszedł gulasz z ziemnioków?Ja tez nie rozumiem jak można leżeć godzinami na patelni i się smażyć nie lubię. Wolę również piesze wycieczki i kocham góry czy to lato czy zima.Ciągle żałuje ,że nie kupiliśmy domu w górach.Ale co tam jeszcze może kiedyś...... ;:65
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

Melduję,że posadziłam dzisiaj 9 róż,które zamawiałam z R. Przyszły bardzo piękne , z dużym systemem korzeniowym.
Jutro wsadzę im do towarzystwa cebule tulipanów i usypię kopczyki.

Ja się pozbyłam tego świerka,znaczy się pojechał do sanatorium, na działkę leśną,może nabierze wigoru ( na jego miejscu znajduje się już Aleksander McKenzie)

Obrazek Obrazek

A Pani Kotowa

Obrazek

pozbyła się TEGO

Obrazek

Obrazek Obrazek

Moja wiejsko-miejska Pani Kotowa tutaj udaje wiejską

Obrazek

jesienne jeżyny

Obrazek Obrazek

jesienna borówka amerykańska i truskawki

Obrazek Obrazek

truskawki kwitnące i owocujące-jadłam dzisiaj prosto z krzaka

Obrazek Obrazek

constancjo chcesz na wiosnę takie wiadro z żółciuteńką ,mazistą gliną? :wink:

Obrazek Obrazek

kwitną dzwonki z wyprzedaży w O. i moja biała różyczka NN -choć podejrzewam,że znam jej imię, zawiązała jeszcze mnóstwo pąków

Obrazek Obrazek

i przetaczniki,zakup tegoroczny. Ten drugi tak się bokiem wczesał na to zdjęcie :wink:

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Drugi przetacznik zakukał ;:306 Moje też jeszcze kwitną, masz śliczne czerwienie w ogrodzie ;:138 Super zdjęcie Pani Kotowej na płocie ;:333
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Kocica kunę zadusiła? Waleczna jest. A tych truskaweczek to zazdroszczę. Teraz tylko czekać na przyszłoroczne kwitnienia róż i zdjęcia ;:oj
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

Michale a ja Tobie zazdroszczę tych kolorów! Masz dużo drzew pięknie przebarwionych ... Muszę pomyśleć w tym temacie :D

Elu została zwołana spec-komisja i orzeczono,że to łasica była- co nie umniejsza waleczności mojej kotki. Truskawki są super, kupiłam je na all ze 3 lata temu. Zaczynałam od 3 sadzonek .Teraz jest dużo więcej ,a część oddałam też teściom. Są pyszne,słodziutkie i w pierwszym- czerwcowym owocowaniu bardzo duże. W lipcu mają przerwę i mniej więcej od połowy sierpnia zaczynają owocować ponownie,słabiej co prawda i owoc mniejszy,ale jak widać mamy połowę października a ja mam jeszcze kilka truskawek :D
Tak jak nie mogłam się doczekać jesieni,żeby otrzymać przesyłkę róż,tak już myślę o wiośnie. :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p

Post »

Siedzę sobie przy komputerze,popijam sok wiśniowy,oglądam "Ogród Marii" ,kątem oka widzę ruch na tarasie.Sikorka przyszła w odwiedziny.Zajrzała,zwiała.Za chwilę to samo. I jeszcze raz i jeszcze jeden. Myślę "kurka coś się dzieje". Patrzę dalej,za ogrodzeniem mój M posiał wiosną słoneczniki,a że małe wyrosły to ich nie zrywaliśmy. Ptaki urządziły sobie stołówkę. Chwyciłam aparat i przez szybę zrobiłam zdjęcia

Obrazek Obrazek

Myślę ,wyjdę na zewnątrz,przyczaję się. Zwiały. Przycupnęłam na ławeczce i czekam. Nic. Żaden nie przyleciał. Cwaniaki. Boso byłam,to szybko zmarzłam. No skoro już wyszłam,to pokażę co jeszcze u mnie kwitnie. Ostatnie niedobitki:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

MaGorzatko to jest werbena od Ciebie,ona ma tak zostać na zimę? Okryć ją? Odbije wiosną czy jak?

Obrazek

Obrazek

Zmarźnięta schowałam się do domu. Po dwóch minutach się zaczęło! Przyleciała cała ptasia wycieczka! A jak głośno było! Mnie zostało znowu kilka zdjęć,przez szybę ...

Obrazek

Obrazek Obrazek

mam ziarenko!

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Uwielbiam te jesienne czerwienie.Truskawki o tej porze ? ;:oj Co to za odmiana?Nabiegałaś się za ptaszynkami ale opłacało się. Ptaszyny skorzystały z ziarenek , ja muszę pomyśleć o karmiku.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale fajne zdjęcia sikorki :D szkoda, że nie mam czasu zapolować z aparatem na moje ogrodowe ptaszki.
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Czy mnie wzrok nie myli...czy kwitnie Ci jeszcze krzewuszka?
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

maika pisze:Kocica kunę zadusiła?
Na moje oko to chyba łaska jest....Kto ma rację?
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ewuniu :wit piękne ujęcia sikorek, ale nie biegaj już boso po ogrodzie, bo wirusy lubią mokre nóżki
Przetacznik ma piękny kolorek, a róże mają jeszcze tyle pąków, aż miło popatrzeć ;:138
Kotowa taka waleczna, poczochraj ją proszę za uszkiem ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

terlica pisze:MaGorzatko to jest werbena od Ciebie,ona ma tak zostać na zimę? Okryć ją? Odbije wiosną czy jak?

Obrazek
Nie mam pojęcia! Mam nadzieję, że przezimuje i zakwitnie. Jak nie, to wiosną weźmiesz sobie nowe sieweczki i wtedy będą się już wysiewały u Ciebie :)
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu przyjemnie oglądało mi się Twój wątek,ciekawie go prowadzisz,uśmiałam się z poczynań Twojej mamci brawa dla niej że Ci pomaga a okien mycia nie zazdroszczę ;:113
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”