Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kuleczka
200p
200p
Od: 28 kwie 2011, o 18:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

Oj, już to widzę oczyma wyobraźni, jak będzie pięknie, gdy wszystko urośnie :D
Rośliny : Kuleczkowy kolorowy świat
Ogólne rozmowy: Kuleczka na okrągło
Zapraszam Dorota :)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Takie olbrzymy ;:oj Oj, dobrze, że Panienka rozstaw zmieniła. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Muszę Wam powiedzieć, że wszystkie wpisy sprawiły mi ogromną przyjemność i jestem naprawdę szczęśliwa a nawet powiedzialabym wzruszona... Po pierwsze ze względu na akcję zakończoną sukcesem a po drugie, ze jesteście tacy kochani i mnie wspieracie w działaniach :oops: ;:196

Asiu, zestawienie marcinkow i wrzosów się udało i będę miała sprawdzony patent na jesienne kompozycje :D

Iwonka, pw poszło. Kurnik!?! Nie wierzę, że to piszę, ale z dwojga złego wolę jednak swoje "zakrywalne" muzeum wsi ;:174

Geniu, na pewno się przyjmą. Teraz jest bardzo dobry okres do takich działań :uszy

Marzka, plandeka niestety nadal widoczna, ale na szczęście ta paskudna sterta bedzie sie stopniowo zmniejszać jak przyjdą mrozy i drewno bedzie sukcesywnie palone :tan

Aguś, tak, ekipa spisała sie na medal ;:215 Teraz tylko czekać na wzrost drzewek.

Januszu, masz rację z tą turzycą ;:oj jak najbardziej to bardzo koieca trawa. Te dwie sztuki od wiosny mnie kusiły w miejscowym ogrodniczym, ale nie mialam odpowiedniego miejsca do ich ekspozycji a teraz samo się znalazło po porzadkach jesiennych. Odnośnie zywoplotu, to akurat takiego ze Smaragdów w życiu nigdy bym nie podejrzewała w swoich planach a życie zweryfikowalo mój gust i plany. I muszę jeszcze sprostować podaną ilość drzewek w tej ścianie, jednak musiałam posadzić 10 więcej plus jedno dostalam w prezencie. Czyli jest razem 41 sztuk :D

Jolu, odległość mogla być wieksza, ale ta nie jest zła. Tak jak mówisz, najważniejsze, eże perspektywa już jest inna ;:333

Aniu, właściwie to masz rację, piasek jednak o wiele lepszy niż te Twoje kamienie ;:219 Świerk mi też przypadł do gustu. Zima będzie " robił " za choinkę ogrodową.

Justynka, też na to liczę. One nie muszą rosnąć wysokie, najważniejsze żeby były geste i zdrowe.

Danus, masz racje, ze pomimo najrozmaitszych przeciwności natury, my ogrodnicy, nie poddajemy sie w dążeniu do osiągnięcia celu. Najważniejsze żeby z naturą nie walczyć zanadto, bo i tak nie wygramy. Ale postepujac zgodnie z jej prawami mamy szansę na piękne otoczenie wokół siebie, czego chociażby twoj ogrod jest dowodem :D

Lucy, kochana jesteś. Byłaś u mnie rok temu i bedziesz teraz, to sama zobaczysz tę metamorfozę. To ogromna zasluga Was wszystkich z FO

Reniu, świerk wydawał mi się dużo większy w szkolce, ale i tak jestem zadowolona. Marzył mi sie taki i to marzenie spełniło sie zupełnie przypadkowo. Twoje porównanie moich działań do innych dziewczyn jest dla mnie niesamowitym wyróżnieniem, dziękuję :oops:

Agunia, cieszę się, że tak mowisz, bo Ty stworzylas cudowny ogród i skoro tak piszesz, to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że jest dobrze.

Kasiu tez jestem zadowolona ze zniknięcia muzeum wsi. Świerk ma miejsce, w ktorym jako solitier bedzie mógł pokazac na no go stać pod względem wielkości, no co bardzo liczę.

Doroto, witam u siebie i cieszę sie, że tak mi dobrze życzysz.

Iguś, te thuje naprawdę kupilam bardzo okazyjnie i przypadkowo, zupełnie jak wcześniej głazy :tan rozstaw co 70 cm jest faktycznie bardzo dobry. Całe szczęście, ze Was mam i takie właśnie wątpliwości mam rozwiązane na bieżąco.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Szukałam swojego wpisu, szukałam, a tu się okazuje, że został przeniesiony.
Pewnie dlatego powiadomienia nie przychodziły.
Podziwiam rozmach z jakim działasz. Jak tuje to od razu wyrosnięte. Dół był wykopany profesjonalnie.
Ja mam swoje posadzone co 60 cm. Mają już 12 lat i 6 m wysokości.
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

variegata pisze:... muszę jeszcze sprostować podaną ilość drzewek w tej ścianie, jednak musiałam posadzić 10 więcej plus jedno dostalam w prezencie. Czyli jest razem 41 sztuk :D
Nie liczylem ale tak na oko :wink: zaraz mi sie wydawalo ze jest wiecej, no i dobrze.

Gosiu 6 m wysokosci ;:oj toz to sciana na ponad dwie kondygnacje!
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Nie wyjeżdżam więcej na dłużej niż dobę, bo po powrocie nie poznaję forumowych ogrodów :evil: Czytałam o Twoich planach, śledziłam dyskusje, ale żeby tak ścichapęk wziąć i posadzić las? :shock: Ale, choć za tujami nie przepadam, to przyznaję, że pięknie wyszło no i z pewnością są lepsze niż skansen za płotem :wink:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Magdo wciągu kilku ostatnich dni przeczytałam tę część Twojego wątku. Zalapalam sie na Rewolucję Czerwcowa a później sadzenie żywopłotu. Jestem pod wrażeniem Twoich tegorocznych dokonań. Jako właścicielka piaszczystego kawałeczka Kaszub tym bardziej podziwiam!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Januszu, nie strzyżone tak rosną. Obok mam żywopłot ze zwykłych brabantów i tnę regularnie na jakieś 2,5 m. Te 5-6 m mam tylko 3 sztuki dla efektu
Awatar użytkownika
kuleczka
200p
200p
Od: 28 kwie 2011, o 18:03

Post »

Madziula, to chociaż panowie dobrze się sprawili, robota na 6. Oby tujki rosły zdrowo ;:63 Miałam i ja kupić z miesiąc temu ok. 15 szt., ale najpierw wybrałam się ze szpadlem na wykopki. I co? Tylko na 10 cm zdołałam zrobić dziury i zasapałam się ...Glina mi wyrosła, a jej nie było. Dopiero po dokładnej analizie ... na wiosnę jechały koparki kanalizację układać i tak wszystko przemieszały, że :evil: Dałam na razie spokój, bo i sucho było, może na wiosnę się zdecyduję z ponowną próbą i zrobię tak jak twoi fachowcy ;:108
Rośliny : Kuleczkowy kolorowy świat
Ogólne rozmowy: Kuleczka na okrągło
Zapraszam Dorota :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Gosiu, ciesze się, że jednak wątek znalazłaś :D Do tamtego wątku zostały przeniesione posty dotyczące spotkania Sabatowego, kończącego sezon, na które serdecznie zapraszam :wit
Obejrzałam w Twoim wątku thuje Smaragd ogromnych rozmiarów i powiem, że jestem w szoku jakie wielkie i zdrowe u Ciebie egzemplarze rosną ;:333 Moje będą cięte na wysokości około 2-3 metrów, bo za zadanie mają stworzyć ścianę od strony sąsiada, ale nie taką wysoką żeby zakryć słońce :lol:

Januszu
, 41 sztuk to było minimum jak widać. Teraz brakuje mi jeszcze 28 sztuk żeby do końca zakryć płot od strony badziewiaka. Ale to już plan na kolejny sezon :wink:

Pat Ty nie możesz wyjeżdżać z jeszcze jednego powodu niż tylko nadrabianie wątków. Już ja tam doczytałam o zapędach królewskich ;:124
Thuje to też nie moja bajka, ale już od teraz moja, z konieczności ;:224 Na szczęście sąsiad odgrodzony ;:215

Marysiu, cieszę się, że poświęciłaś czas na przejrzenie moich przygód :uszy Mam nadzieję, że zostaniesz ze mną i jako właścicielka piaszczystego kawałeczka Kaszub będziesz wspierała w trudach walki z piachem :uszy

Dorotko glina to faktycznie niewdzięczny teren :? Ale masz racje, ze moi Panowie fachowcy spisali się na medal. Oby jeszcze wszystko się ładnie przyjęło i rosło dzielnie w tym piachu. Bo dobrej ziemi owszem nasypali do dołków, ale ona z czasem i tak się przemiesza a wtedy thuje będą musiały korzeniami szukać składników odżywczych w piasku. Mam nadzieję, że do tego czasu się zahartują na takie warunki ;:108

Ogólnie już jesiennie:

Obrazek

Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam tylko 3 takie olbrzymy, więc je zostawiłam samym sobie.Niech rosną. Całego słońca nie zakryją.
Wybierałam się z Jolą April, ale nie wiem, czy dam radę. Soboty to dla mnie bardzo intensywne dni.
Muszę pomyśleć o zakupie węży kroplujących. Na moich piaskach bardzo by się przydały.
Czy Ty łączysz je w jeden wielki wąż, czy są jakiejś określonej długości?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo - taki mam plan :lol:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Gosiu, czekam w sobotę na Ciebie :D Sama zobaczysz jak to podlewanie ogrodowe wygląda na żywo. Szczegóły techniczne to sprawka fachowców, ponieważ wykonanie instalacji zlecałam firmie.

Marysiu, cieszę się bardzo. Zwłaszcza, że Kaszuby i Pomorze to jedyne regiony, gdzie byłabym w stanie się wynieść gdybym musiała opuścić kujawsko-pomorskie.

Dzisiaj zdjęć ogrodowych brak, ale pokaże coś innego. Dowody na to, że mam w domu bandytów i dewastatorów pod przykrywką z mięciutkiego futra. Dowody zbrodni pod kryptonimem "niszczycielska łapa". Dowody nieco nieaktualne, bo udokumentowane 3 tyg. temu, ale proceder nadal trwa ;:219
Obrazek

i "niewiniątka" :twisted:
Obrazek

A ten dresiarz sieje postrach wśród miejscowych zwierząt, niezależnie od gatunku. Niech was nie zwiedzie ten niewinny wygląd :wink:
Obrazek
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaka cudna ta Trój-Kotowa fotka! Masz trzy koty, czy może kamuflujesz jeszcze jakieś na przykład ...za kanapą?
I dlaczego na tego ślicznego pręgowanego kotecka mówisz - dresiarz :shock:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Te bure to właśnie takie są! Mój kotecek-synecek, jak nikt nie widzi, chodzi nakłaść psu po pysku ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”