to ja też się przyłączę do tej meteorologicznej debaty

Przekażę spraw e zielonym do ponownego rozpatrzenia (ale skrętnikowi nie powtórzęhanka101 pisze:
to ja też się przyłączę do tej meteorologicznej debatyDziewczyny zima jednak będzie, moje pachypodium zrzuca palmę znaczy się będzie zima jak nic
To zależy, które Pachypodium masz na myśli. Ja mam 7 różnych gatunków (jeszcze niedawno było 9 - jedno zasuszyłam jedno się ukorzenia, bo przelałam roślinęhanka101 pisze:moje pachypodium zrzuca palmę znaczy się będzie zima jak nic
A jest ich trochę. To, co ja mam to i tak niewiele w porównaniu z liczbą gatunków. Dużą część swojego "Madagaskaru" mam na swoim wątku, na pierwszej stronie pod tefraczkami i opuncjami. Reszta się przewija też w wątku.hanka101 pisze: Piasku pustyni, nie wiedziałam, że jest tyle odmian palm Madagaskarujak będziesz miała jakieś sadzonki na zbyciu to wiesz ja elegancko w kolejeczkę
![]()
![]()
, chętnie kupię. Masz rację mam Pachypodium lamerei - okaz dwudziestokilkuletni, jest dla mnie wiarygodniejszy niż wszystkie telewizyjne prognozy pogody razem
zrzuca listki znaczy się idzie zima
![]()