Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

sweety pisze:Aż mnie skręca z ciekawości, jak to wyszło Obrazek I kuruj się szybko i skutecznie, bo wyzwania czekają Obrazek
Aniu, nie jestes sama - tez mnie ciekawi jak to wyszło 8-)
Kasiu - kuruj się ;:4
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę, że wprowadzasz "drobne" zmiany w ogrodzie... ;:306 Bardzo jestem ciekawa ich efektu...
Choróbska nie odpuszczają, taka pora niestety. Kuruj się i nie przemęczaj. Sabat się zbliża...
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej biedulko....kuruj się, kuruj ;:196
ogród nie zając...nie ucieknie.......chyba ;:224 ;:306
bo ja po lekturze planowanych zmian i zmian w trakcie na miejscu ogrodu zwiewała gdzie pieprz rośnie ;:306
o jakim sabacie mówicie bo ja coś w nie temacie albo już mnie taka skleroza dopada ze ślepotą ..... ;:223
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marta, sabat jest u Madzi Variegaty, link masz TU ;:138
Asia, a co myślisz o planach? Widzi się Tobie taki kształt przedogródka? Ogród dobrze znasz, więc Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna ;:131 Myślę też o zmianie tego klombu z Indigolettą - wyślę ją April i mogę tu posadzić białego ramblera, albo przenieść ten obelisk na tył ogrodu (narożnik świerkowy). Co o tym sądzisz?
Aga, jutro cyknę fotki :uszy
Agnieszko, zdrówka życzę! Ja właśnie gotuję rozgrzewający rosołek ;:173
Grażynko, na czas sadzenia lawendę i tak muszę usunąć, bo by została zniszczona w trakcie prac. Obwódkę jednak chyba posadzę, bo na kręgu lawenda powinna się ładnie prezentować. Zimą będę planować wiosenne zmiany ;:209
Właścicieli dojrzałych ogrodów takie zmiany mogą nieźle rozbawić... zdaję sobie sprawę, że widok robaczka biegającego z krzakami po całym ogrodzie jest dość komiczny :;230 Proszę jednak o wyrozumiałość...mój ogród ma dopiero 2 lata i cały czas jest w fazie tworzenia od podstaw. Pomyłki są wliczone w ryzyko i spodziewam się, że to nie ostatnie przesadzanie u mnie :oops:
Aniu, Justynko - mój M dobrze się o mnie troszczy :D Może jutro podjadę po zwolnienie i odpuszczę sobie pracę w tym tygodniu. W tym stanie i tak niewiele zdziałam przy kompie, a muszę zebrać siły :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---

Post »

ojej.......a Wy jedziecie? bo ja tam nie wiem czy bym też mogła się zabrać no jeśli byście jechały? :oops:
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Kasiu, nie choruj......plisssss. Gdybym tylko mogła to już teraz bym Ci te lawendy przesadzała i cisy...... Nie, cisów nie. ;:185 Te zostawiłabym Madzi. ;:204

ps.
I zabierzcie ze sobą to słodkie stworzenie z postu powyżej. :D
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Racja, Robaczku, ja już 13 lat koryguję błędy w swoim ogrodzie i końca nie widać ;:306.
A Ty dopiero zaczynasz... ;:224.

Zdrowia i powodzenia, ;:196 - Jagi
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Przerażają mnie tak szeroko zakrojone rewolucje ogrodowe ;:202 Jestem pełna podziwu ;:63 i ciekawa efaktów :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, rewolucje, rewolucjami, ale dbaj o zdrowie. Wykuruj się porządnie, bo wiesz takie przechodzone, niedoleczone choroby mogą się mocno zemścić.
Och nie mogę się doczekać widoku po posadzeniu cisów. Piszesz, że ok.2m, oż to prawdziwe giganty ;:oj . Efekt ekranu p/gapiowego osiągniesz od razu ;:138
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, słonka ci nie prześlę bo u mnie pada ale ciepłe myśli jak najbardziej, dbaj o zdrowie, mam nadzieję że dziś już jest lepiej :wink:

To zamiast Indigoletty będą ramblery... Popieram, ja właśnie kolejne zamawiam. Napisałam ci na pw jakie. A ty masz jakieś konkretne na myśli? Jakie kolorki preferujesz?

A Indigoletta ma już zaklepaną miejscówkę :tan
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Już w niejednym ogrodzie kibicowałam zmianom, ale u ciebie to istna rewolucja ;:oj
Kiedy wyobrażam sobie pracujący dźwig, ludzi uwijających się, jak mrówki, a ty między nimi troszcząca się o rośliny, to przechodzi mnie dreszcz.
Nową koncepcję zrozumiałam, ale żadnych rad nie będę udzielała, bo "za cienka" jestem w tym temacie.
Na otwarcie oczywiście przyjdę, więc życzę, aby wszystko poszło po Twojej myśli ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-S-l
---

Post »

jak tam dzionek? ;:168
jest prześliczna pogoda a ja zamiast na działce, choć na troszkę to siedzę w domu i........szoruje kuchnię od sufitu do podłogi ;:223 zapowiedzieli się na dziś kominiarze, my mamy piece gazowe i zawsze wiadomo, że nam się komina nie czyści....ale ostatnio musieli na nowo malować kominy no i nam wpuścili czyściocha w komin ;:223 ;:223
ja we wrzask, brat o mało na zawał nie zszedł no i lot dosłownie po schodach 5 pięter plus strych by przestali ;:223 ;:223
efekt.......piec zamiast szarego koloru stał się czarny, rośliny czarne....wszystko to sadza i sadza i jeszcze raz sadza i to taka lepka ;:223 ;:223 i teraz to wszystko myj.....naczynia, szafki, podłogę, piece, stoły......nic tylko ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Kasiu niezłe zmiany sie szykują .
Masz już tak pięknie , że trudno sobie wyobrazić , ze może być jeszcze ładniej .
Co do ciężkiego sprzętu , to przydałby sie wczoraj u mnie , ponieważ wykopywałam około 10 letnią hostę ;:134
Jej średnica miała z półtora metra . Myślałam , ze juz jej nie pokonam . Ale udało się .
Pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Martuś, pogadaj z Asią, ona ma być kierowcą ;:71
Constancjo droga, trochę mnie zmogło, ale nie dam się ;:172 Bardzo chętnie bym Cię ugościła u siebie, z łopatą czy bez ;:196
Jagi, mam nadzieję, że zmiany wyjdą ogrodowi na dobre i już poważniejszych rewolucji nie będzie...ale z drugiej strony, w zeszłym roku pisałam to samo :oops: Co myślisz o zmianach? Dyplomatycznie milczysz, pewnie nie przypadły Ci do gustu? ;:131
Czytałam, że TY też ostro działasz, wykopujesz drzewka owocowe i krzewy...robisz miejsce na zamówione róże? Październik to ponoć najlepszy miesiąc na przesadzanie, zwłaszcza, że nie jest zbyt zimno. Oby wszystko fajnie rosło! Pozdrawiam serdecznie ;:196 ps. Widzimy się u Madziuli?
Basiu, a czemu przerażają? Przecież to naturalne, że ogrody się zmieniają..jedne mniej inne bardziej, ale to nieodłączny proces tworzenia ogrodu. Jestem dobrej myśli, Ty też bądź ;:196
Marzenko, myślę, że mogą mieć koło 2 metrów. Takie jest założenie, żeby osłonić się od ulicy troszkę, bo ogród w zasadzie nie ma żywopłotu od frontu, a ulica robi się ruchliwa, bo osiedle się rozrasta...Dzięki za kciuki, już lepiej się czuję więc powinno być dobrze ;:168
April, wiem, że będzie jej u Ciebie dobrze ;:196 Zamiast Indigoletty zrobię klomb z róży parkowej, chyba First Lady, żeby powtórzyć nasadzenie po drugiej stronie wejścia. Jednak nie posadzę wysokiej rózy w tym miejscu, bo dominujące mają być łuki. Rambler trafi na tył ogrodu, razem z tym dużym obeliskiem. Posadzę przy niej White Flight, która mnie urzekła w Rosarium Europa :uszy
Zobacz jaka jest śliczna:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko, w tym temacie ja jestem na pewno bardziej zielona niż Ty, bo z ogrodem mam do czynienia stosunkowo krótko. Zatem chętnie wysłucham Twojej opinii jeśli zechcesz się podzielić ;:196
W kwestii prac - może obędzie się bez dźwiga ;:306 Ma być jakiś duży wózek i ponoć wystarczy żeby przewieźć te kolosy. Zobaczymy ;:131
Martuś, współczuję tego armageddonu...uwinęłaś się ze sprzątaniem? Ściskam mocno ;:168
Agnieszko, nieźle się napracowałaś! Rośliny szybciej rosną niż nam się wydaje i takie operacje przeprowadzki z czasem coraz trudniejsze..dlatego przesadzam póki mogę :wink: Dziękuję za serdeczności, mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem. A propos realizacji, mam pierwsze zdjęcia:

Z ogrodu głównego zapraszam na front:

Obrazek

Obrazek

Ścieżka na razie ma oprawę z ekobordu, żeby konstrukcja się trzymała, z czasem go usunę. Miała być wąska, ale chyba wyszła nieco zbyt wąziutka..po usunięciu ekobordu chyba dołożę kilka nieregularnych kamieni po bokach, żeby było bardziej naturalnie...

Obrazek

Turaj widać wycięty okręg w trawniku i miejsce na małe stożki cisowe i kule:

Obrazek

Z drugiej strony też chcę umieścić takie formowane cisy, przy koreankach:

Obrazek

Jodła ma poszerzone koło u podstawy. Lilaki pojadą do Madzi-Variegaty, a u dołu na razie nie będę nic sadzić. Dodam jej torfu i zadbam żeby była coraz ładniejsza...jak się na mnie nie obraziła za plany eksmisji to może będzie z niej jeszcze ładne drzewko bożonarodzeniowe... ;:224

Obrazek

Z tyłu ogrodu też poszerzyłam rabatę, różaną. Poprzenoszę tam niektóre róże z frontu i z innych miejsc gdzie jest za ciasno:

Obrazek

To by było na tyle z dzisiejszej relacji :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---

Post »

ooo to zapytam.....pewnie się zgodzi ;:196 jej już się cieszę ;:138 ;:138
no uwinęłam się i skończyłam dopiero przed 14 zanim mama z pracy przyszła ale i tak jeszcze przez kilka godzin sadza fruwała po kuchni.....masakra jakaś :roll:
jej rabaty wyglądają bombowo...i ta ścieżka ;:oj
Kasiu nic tylko ;:180 ;:180 ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”