Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.

Post »

Cześć Majutek!
Nie dziwię się, że pracujesz nad nową rabatą - pogoda wspaniale dopisuje, a Ty przecież jak co roku posadzisz nowe różyczki :)
Kawał pracy wykonane - brawo!
Serdeczności,
A
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Majeczko taka pogoda ma się dalej utrzymać, więc dasz rade nawet z doskoku
wyszykować rabaty..... spoko :heja
Dziś zrobiłam przegląd róż i faktycznie pąki na nich pokazują się niewiadomo kiedy.
Może one wiedzą, że jeszcze mogą kwitnąć :;230
Czy przypadkiem w ubiegłym roku również na jesieni nie było tak cieplutko.... :wink: aż za cieplutko :wink:
Ja obserwuję na moich czerwone noski.... ... a nie podlewam ich wcale od września.
Twój duecik pomarańczowo czerwony jest przepiękny. Dziś na własne oczy widziałam kwitnącą Sympathie?. kwiaty ma po prostu cudne.
Dużo czasu dla rabatek Ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Domek wygląda jak z bajki w tych niesamowitych kolorkach.Lilia jeszcze kwitnie?A to dopiero terminator.U mnie najobficiej kwitnie wielka Pomponella i Feligonde-z pnących a z rabatowek niezniszczalna Bailando i Baronesse(nie pojedynczymim kwiatami tylko kiściami)krzaczaste-Artemis i Astrid Lindgren-reszta ma niewielką ilość kwiatów albo wcale.Pozdrawiam i podziwiam nową rabatę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

kogra pisze:Majka to co Ci się teraz łapie na tablice to chyba są bzygi, bo one najdłużej szukają pokarmu a są bardzo do pszczoły podobne.
Ja tablice usuwam od pażdziernika i już wtedy nic nie robię, bo to nie ma sensu.
Cała procedura likwidacji szkodników zacznie się od marca, jeśli będzie ciepło.

Rabata cała jak widzę usłana dobrociami wszelkiej maści. ;:224
A co tam szykujesz pannom na pożarcie ? ;:306
Grażynko właśnie na nowej rabacie widać przegląd zasobności moich ziem :;230 to jest dopiero zdarta darń, to żółte to są tylko miejsca zasypania rur i studzienek rozsączowych, muszę włączyć te dziękuję w rabatę żeby je jakoś zakryć bo strasznie mnie kurzają. Do jedzonka nie dostaną teraz nic, muszą dotrzeć do dobroci jaką niosą rury w głębi ziemi, tam jest i picie i jedzonko. Mam dość rabatówek wysokości 2 metrów.
aguniada pisze:Cześć Majutek!
Nie dziwię się, że pracujesz nad nową rabatą - pogoda wspaniale dopisuje, a Ty przecież jak co roku posadzisz nowe różyczki :)
Kawał pracy wykonane - brawo!
Serdeczności,
A
Aguś ta robota miała być wykonana w sierpniu czy we wrześniu ale dobrze wiemy jaką mieliśmy pogodę więc wszystko zostało odłożone w czasie ale może zmieszczę się przed zimą. Dokładniej o rabacie napisałam Grażynie.
majka411 pisze::wit Majeczko taka pogoda ma się dalej utrzymać, więc dasz rade nawet z doskoku
wyszykować rabaty..... spoko :heja
Dziś zrobiłam przegląd róż i faktycznie pąki na nich pokazują się niewiadomo kiedy.
Może one wiedzą, że jeszcze mogą kwitnąć :;230
Czy przypadkiem w ubiegłym roku również na jesieni nie było tak cieplutko.... :wink: aż za cieplutko :wink:
Ja obserwuję na moich czerwone noski.... ... a nie podlewam ich wcale od września.
Twój duecik pomarańczowo czerwony jest przepiękny. Dziś na własne oczy widziałam kwitnącą Sympathie?. kwiaty ma po prostu cudne.
Dużo czasu dla rabatek Ci życzę ;:196
Majeczko dzięki za fajne życzenia ;:196 czas to jest najwyższe dobro którego mi ciągle brak.
Rok temu nawet dalie i chryzantemy kwitły do 23 października, róże też ścinałam wtedy. Teraz dalie nawet nie zdążyły dobrze rozkwitnąć, a chryzantemy ciągle w pączkach. Oj kiepski ten rok był pod każdym względem i oby zima nie dała nam za mocno w kość.
an-ka pisze:Domek wygląda jak z bajki w tych niesamowitych kolorkach.Lilia jeszcze kwitnie?A to dopiero terminator.U mnie najobficiej kwitnie wielka Pomponella i Feligonde-z pnących a z rabatowek niezniszczalna Bailando i Baronesse(nie pojedynczymim kwiatami tylko kiściami)krzaczaste-Artemis i Astrid Lindgren-reszta ma niewielką ilość kwiatów albo wcale.Pozdrawiam i podziwiam nową rabatę.
Anka szaleją różyce mimo ostrych przymrozków, nawet Pashmina ciągle otwiera nowe pączki. Dobrze byłoby jakby tak do końca miesiąca nie było mrozów żeby jeszcze cieszyły nasze oczy i nosy bo Westerland ciągle roztacza swoje zapachy po całym ogrodzie.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Majeczko, widzę ze pomimo licznych obowiązków, pracowicie uwijasz sie nad nową rabatą ;:138 ;:138 ;:138 Zapł cię nie opuszcza :D
Mnie czeka jeszcze posadzenie cebulowych... i potem to już raczej odpoczynek i czekanie na wiosnę ;:3
Pozdrawiam ciepło z bardzo wietrznej dziś szkocji ;:7
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga właśnie byłam u Ciebie i napisałam o cebulowych i bukowych patyczkach ;:7 a teraz idę zwiedzać szkockie zamki i ogrody ;:65
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Dziękuję Majeczko :)
Myslisz ze te patyczki to bukowe ???? Bo ja przekonana byłam ze grabowe :;230 :;230 :;230 Echhh... w sumie nieważne - jedne i drugie żywopłoty są ładne :D
Fotki ciagle wklejam.... jutro jeszcze dokoncze bo dziś juz zmykam od kompa :) Twojej róży tam nie wypatrzyłam, ale tez nie zwracałam uwagi na wszystkie podpisy ;:224
Kolorowych snów ;:7
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Domek ślicznie wygląda w tej czerwieni . Majka praca wre, o ile pozwala na to czas ,bo tego wciąż Ci brakuje .Będą tam rosły same pnące jak mniemam .Mój niby Westerland spasował już dawno i nie wiem czy to ON, bo dostałam małą sadzonkę od psiapsiółki 2 lata temu .Poszedł bardziej na szerokość niż wysokość .Moja czerwona NN kupiona jak Jesephine Bruce 3 lata temu też szaleje na wysokość .Bez zapachu jest Ci ona ,ale zdrowo sie chowa, więc zostaje .Oby tylko rosyjskie prognozy się nie sprawdziły ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AgaNet pisze:Dziękuję Majeczko :)
Myslisz ze te patyczki to bukowe ???? Bo ja przekonana byłam ze grabowe :;230 :;230 :;230 Echhh... w sumie nieważne - jedne i drugie żywopłoty są ładne :D
Fotki ciagle wklejam.... jutro jeszcze dokoncze bo dziś już zmykam od kompa :) Twojej róży tam nie wypatrzyłam, ale tez nie zwracałam uwagi na wszystkie podpisy ;:224
Kolorowych snów ;:7
Aga no pewnie że grabowe ;:131 przemęczenie robi swoje :roll: Pisałam u Ciebie o moich patyczkowych sadzonkach, tyle ich robię że każdego roku brakuje mi doniczek. Ale potrzebuję sporo roślinek a i córce muszę dostarczyć spore ilości na zagospodarowanie nowej działki. ;:173
JAKUCH pisze:Domek ślicznie wygląda w tej czerwieni . Majka praca wre, o ile pozwala na to czas ,bo tego wciąż Ci brakuje .Będą tam rosły same pnące jak mniemam .Mój niby Westerland spasował już dawno i nie wiem czy to ON, bo dostałam małą sadzonkę od psiapsiółki 2 lata temu .Poszedł bardziej na szerokość niż wysokość .Moja czerwona NN kupiona jak Jesephine Bruce 3 lata temu też szaleje na wysokość .Bez zapachu jest Ci ona ,ale zdrowo sie chowa, więc zostaje .Oby tylko rosyjskie prognozy się nie sprawdziły ;:174
Jadziu praca wre od rana do południa i pod wieczór, no chyba że Basia zechce się sama pobawić na dworze lub troszkę mi pomóc. Dzisiaj wolała jeździć traktorem z dziadkiem niż ustawiać doniczki z sadzonkami, zresztą na ich działkę. Jak mówi M. to jest taka 'hamulcowa' ;:306
Takie róże nie do końca pewne swojego imienia czasami wychodzą fajne, choć nie zawsze pasują w przeznaczone miejsce ;:173
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesienne obrazki ogrodowe.
W przedogródku też kolorowo i jesiennie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mimo że liście ze ściany opadły jest ciągle kolorowo
Obrazek

Obrazek

Ale nie wszędzie są gołe ściany
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sympathie opanowała drugą pergolę i zmieszała się z kobeą
Obrazek

Obrazek

A dzisiaj było troszkę deszczu
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie też popadało nocą.
Liście lecą na potęgę.
Tak bym chciała jeszcze ciepła i słonka a tu znowu deszcze zapowiadają.
Ale góry wyglądają teraz cudownie. ;:3
Pewno pąki na różach już się nie rozwiną, ale jeśli zima będzie łagodna to przyszły sezon powinien być bardzo udany.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Grażynko OBY, a jak będzie to się dowiemy za niedługo ;:174 Pierzynka liściowa już się zrobiła, a hamulcowa no cóż ;:224 ,ale kochana przez babcię i dziadka .Taki deszczyk dobry dla przesadzanych roślin .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju, w razie czego możesz róże tylko zadołowac. Ja w tamtym roku tak zrobiłam i jestem z tej metody bardzo zadowolona. Posadziłam na właściewe miejsca dopiero wiosną.
Nie przemęczaj się.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Majeczko, mam niedosyt jesiennej czerwieni.
Twój winobluszcz jest cudowny. Czy to jet winobluszcz trójklapowy :?: Zdjęcia są z przed, czy po przymrozkach :?:
Dopytuję bo jestem zła na moje dzikie wino... zmarzło przed przebarwieniem.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majeczko, jesień mi się zawsze kojarzy z widokiem Twojego domu mieniącego się kolorami winobluszczu ;:170
Pięknie kwitną różyce, a nowa rabatka zapowiada się świetnie! Tyle miejsca ;:oj
Mam pytanko odnośnie kulkowania souvenirów - President Lincoln wypuścił mi 2 długaśne baty - czy mogę przygiać je do ziemii żeby stworzyć kulisty krzew? Czy lepiej zrobić to teraz czy wiosną?
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”