Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

Zeniu ale masz przebojową różę...weteranka chyba... :)
czy na trzecim zdjęciu to dąbrówka :?:
a u mnie padało z malutkimi przerwami...podobno w piątek ma być lepiej... :wink:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Penstemony, jakie cudne masz. Nigdy w życiu nie miałam tych roślin, bo chyba wyczytałam, że lubią wilgotne środowisko. Ale może się mylę, może na bardziej piaszczystej ziemi też mogłyby rosnąć. Muszę się bardziej dokształcić na ten temat.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Zeniu ja zauroczona jestem tymi iglakami , szczególnie złoty wpadł mi w oko.
No i ta biała chryzantema ,śliczna kuleczka, moja biała jest chora , mam nadzieję że jeszcze w tych moich nie kwitnących będzie jeszcze jakaś biała.

Genia :wit
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Zeniu byłam ;:167
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witajcie. Coś znowu się opuściłam z moim wątkiem...ale jak nie ma co pokazać to się za bardzo nie chce. ;:131 . Dziś dzień wykopków u mnie na działce, wkopków także :;230 ostatnie cebule wsadzałam. Zimno...ręce mi zmarzły niczym zimą, wszystko robiłam biegusiem i do domku. Nie podoba mi się już na działce..nie ma jak to w domku, cieplutko. Ja lubię ciepełko.. ;:306 . Ostatnie przymrozki załatwiły wszystko na działce. Jeszcze tydzień temu było znośnie a i na działce jako tako. ;:oj Dziś tych kwiatków już nie ma. ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jedynie chryzantemy co się uchowały przed wodą troszkę zdobią działeczkę.

Obrazek

Ta ciągle jeszcze w pąkach..pewnie z tych późniejszych.
Obrazek

Obrazek

Moniu..ja także dość dawno na działce nie byłam, tydzień . ;:oj Po deszczach nastały przymrozki, stanowczo za szybko...brak mi tej złotej jesieni. :wink:

Krysiu...tak mi się Tojad spodobał że kupiłam następny, tym razem w innym kolorze. :heja . Niestety coś poczta się nie spisała...myślałam że dzisiaj dotrze. Niestety. ;:185

Misiu...moja weteranka poddała się przymrozkom. Szkoda..miała jeszcze sporo pąków. Dziś jak zajechałam wszystkie kaput. ;:224 . Na zdjęciu dąbrówka...kupiona na wyprzedaży. ;:oj

Wandziu...ja także z Penstemonami w tym roku pierwszy raz. Także nie mam pewności jak będą się u mnie sprawować. Poszłam na całość, tak jak napisałam wyżej kupiłam następnego. :;230 . Troszkę się boję bo u mnie także piachy, choć z roku na rok staram się użyźniać glebę a wody to u mnie pod dostatkiem i to za darmo. :tan

Geniu..te złote iglaki to chyba jeszcze Napoleona pamiętają :;230 , ale jakoś się trzymają. Tych kuleczek chryzantemowych miałam więcej..poszły z wodą. :cry: . Jest jeszcze jedna ale nie wiem jaka, ma dopiero maciupkie pączki. Sama jestem ciekawa jakiego będzie koloru. :D
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Zeniu nie mów że nie ma co pokazać jest chociażby te chryzantemki piękne a chodnik to co????? Ta ostatnia puste oczka to najbardziej mi się podoba ona zimuje w gruncie????? ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Śliczne chryzantemki ;:138 u mnie też jeszcze dwie w pąkach ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

No potwierdzam, że chryzantemy urokliwe są ;:173 ja dostałam od sąsiadki jedne wiosną, a wczoraj dorzuciła mi jeszcze kępkę :heja ale jakie kolory to nie widać, trzeba poczekać kilka dni, mam nadzieję, że przed wyjazdem do czystolandii zdążą zakwitnąć :tan
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu...chodniczek już uprzątnięty. Nic tam prawie nie było, a to co było to zdechło. :;230 . Faktycznie tylko te chryzantemy cieszą, choć ciągle niektóre jeszcze w pąkach. One wszystkie zimują w gruncie. Szkoda że kilka mi wypadało przez tą wiosenną wodę. :wink:

Moniu...także bardzo podobają mi się chryzantemy zwłaszcza że teraz już nic nie kwitnie. Szkoda tylko że oglądam je od święta. Oj gdyby był ogródek przy domu, bardziej bym się nacieszyła ich widokiem.. ;:224

Bogusiu..na pewno twoje chryzantemki zakwitną przed twoim wyjazdem. Czyżby się okazały takie wrednoty, eeee nie sądzę. ;:oj . Oj w razie co poprosisz męża aby popstykał dla ciebie fotki. ;:306

Dziś u mnie piękna jesień. W ramach spacerku byliśmy na działce. Nie, nie..nic prawie nie robiłam. Podlałam krzewy, iglaki, azalie. Troszeczkę robi się sucho a i za parę dni zakręcą nam wodę. Miałam też czas na fotki...tylko za bardzo nie było co focić. Jedyną ozdobą są teraz pięknie przebarwiające się liście. Ale najpierw moje chryzantemy. :heja

Obrazek

Obrazek

Te ciągle jeszcze w pąkach.
Obrazek

Ciemiernik szykuje się do kwitnienia. :heja

Obrazek

Żurawki nabrały jesiennych kolorów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ale ten berberys to marzenie. ;:170 Co to za odmiana?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Racja, berberys cudny ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Twoją cudną działeczkę Zeniu oglądałam kilka lat temu i gdzieś mi zginęła.
Masz pięknie rozplanowane nasadzenia i ładny tarasik i jak czytam bywają również i amatorzy cudzej własności. To mnie najbardziej denerwuje.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, Moniu..za berberysa że wam się podoba. ;:196 . Niestety nie znam odmiany, w większości jak kupuję jest jej brak. :evil: Ostatnio na wyprzedażach za parę zł mogłam kupić ale także nie było nazwy odmiany. Nie kupiłam bo zbyt mała działeczka aby się powtarzać. Kupuję wtedy gdy jestem pewna że to coś innego... ;:224 Tu mojego berberysa może lepiej ciut widać. ;:oj
Obrazek

Krysiu..jakże się cieszę że mnie odwiedziłaś, dziękuję. ;:168 . Niestety z tymi amatorami cudzego ..złość a zarazem bezradność. :evil: Czasami myślę podobnie jak ty...tylko trawka. Tylko co ja bym robiła na samej trawce. :;230

Moja jesień.. ;:224
Kalina koralowa.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zenia pisze: Obrazek
Właśnie taką rabatkę z iglaczkami chcę u siebie ;:138 ślicznie ;:oj
I jakiego masz ładnego wielosiła variegata ;:108 też mam ale na razie małą sadzonkę, może za rok będzie już taki jak twój :uszy
Widziałam już u kogoś takiego ognistego berberysa i tak samo jak u ciebie prezentuje się cudnie - kolorek niezwykle energetyczny ;:172
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Zeniu, a mnie zachwyciły te twoje wielkie kępy chryzantem. Wspaniałe! Też się kiedyś przymierzałam, ale u mnie jest dla nich zdecydowanie za sucho.
Dzisiaj się przyjrzałam, że ta twoja działeczka to spora jest i jeszcze tyle miejsca do nasadzeń. A iglaczki jak ładnie ostrzyżone :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”