Gosiu dostałam je w prezencie
Basiu trawy sa na każdej rabacie - mam nadzieję że w przyszłym roku rozrosną się na tyle że będzie co pokazywać . Mam turzycę jedną - brązową - mam zamiar powiększyć ich ilość i odsadzić nimi szambo razem z wrzosami
Marzenko cebulowe wysadzałam tydzień temu pod sosną z której brałaś hosty - poszły wszystkie krokusy i hiacynty razem - ciekawe co z tego wyjdzie - wielki miszmasz, ale szkoda mi było tych cebulek.
Mieczyki obsusz i na wiosnę wsadź - powinny dać radę - przecież coś tam zostało i na pewno sie odrodzi , szkoda by ich było bo wszystkie są od naszej forumowej Anity a ona jak wiesz ma same kolekcjonerskie odmiany
Beatko wiesz że sama byłam zdziwiona

i jak widziałaś pod winoroślą jedna wyrosła, co mnie dziwi to to że tam stał basen a dwa czy trzy tygodnie temu spuszczałam tam wodę i widać że chlor im nie przeszkadza a może nawet pomógł bo żadna z nich nie była robaczywa

, w poprzednich latach jak się pojawialy w innym miejscu to nigdy nie było zdrowej. Spożywam je podobnie jak Ty , ale niedawno znalazłam przepis na marynowane tak jak rybka . Muszę spróbować
Smażysz kanie w panierce, cebulkę obgotowujesz z 3 minuty , przekładasz warstwami i zalewasz zalewą. Wytrzymują 3-4 miesiące . Autor nie wie czy dłużej się utrzymają bo nigdy dłużej nie wytrzymały
Ewuś ja też dopiero wiosną zamówię.
Wiecie co

siedzę i oglądam róże potrzebuję takie w kolorze Munstead Wood - możecie coś doradzić, podpowiedzieć bo nawet nie wiem jak szukać

Pozdrawiam. Ewa