Kaktusowe szaleństwo - _LeNa_

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p
Od: 24 maja 2012, o 19:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kaktusowe szaleństwo - _LeNa_

Post »

Żanetko wiedziałam, że coś ciekawego sobie wybierzesz, a jak sobie, tak i Nam, z czego oczywiście bardzo się cieszę :D Nie mogę się już doczekać, moje oczy tym bardziej, ale co zrobić.. Cierpliwość ponad wszystko :lol:

Henryku dziękuję Ci bardzo :) Jakaż to radość usłyszeć (zobaczyć) od Ciebie pochwałę :tan Staram się jak mogę, a Ty potrafisz to dojrzeć i docenić. Miło mi niezmiernie :D
Pozdrawiam i zapraszam - Magda
Kaktusowe szaleństwo..
Moje nadwyżki.. Wiankowo..
aldi38
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 16 wrz 2013, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Magdo,nie poczytałam podpisu i walnęłam gafę bo Lena to twój nick.Dziękuję za odwiedziny i ja też będę do Ciebie często zaglądać.Piękne masz kaktusiki i jeszcze o tej porze kwitną!Zdjęcie skalniaczka w całości dodam jutro bo przy dziennym świetle lepiej zdjęcia wychodzą i cieszę się że Ci się podoba.
Pozdrawiam.Aldona.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Dziękuję :D Same ciekawe i ładne roślinki ;:138
leszek2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2010, o 10:15

Post »

Lenko,życzę ci aby E.obrepanda jeszcze ci w tym roku zakwitła,bo pączek rośnie ;:108
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
emerald
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lut 2012, o 13:40

Post »

Trzymam kciuki za Echinopsis ;:215 Ja mam E. carmineoflora, gdzieś czytałam, że to synonim E. obrepanda, ale nie jestem pewna. Ładnie wygląda G. mihanovichii ;:333
U mnie Mammillaria camptotricha też siedzi z pąkami :)
Awatar użytkownika
maryjan13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2010, o 22:57

Post »

_LeNa_ pisze:Gymnocalycium mihanovichii - niestety nie było mi dane ujrzeć kwiatuszka w pełnym rozkwicie.
Ten typ tak ma.Kwiaty do końca się nie otwierają.
http://www.gymnocalycium.org/gatunki/mihanovichii.html
Marian - pozdrawiam i zapraszam.
Kwiaty kaktusów cz.1, cz.2, cz.3
Kilka roślin
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Aldonko przecież nic się nie stało. Bardzo lubię to imię, mam do niego jakiś taki sentyment, zresztą wiele osób właśnie tak się do mnie zwraca. Pisz więc śmiało i niczym się nie przejmuj :wink: Co do kaktusików, powiem tylko tyle - jescze próbują coś z siebie wykrzesać, ciężko to jednak idzie, bo pogoda nie dopisuje, ale nie ma się co dziwić, w końcu to już jesień :roll: A Twój skalniaczek bardzo ciekawie się prezentuje.. Nie daj Nam długo czekać na zdjęcia :D

Natalko, ależ to ja dziękuję :) Miłych słów nigdy za wiele ;:109 Hmm.. Muszę wybrać się do Ciebie.

Leszku miło, że jesteś :D Powiem Ci, że ja jakoś nie widzę tego wzrostu, ale to pewnie dlatego, że często gapię się na ten pąk. Jak dla mnie w ogóle się nie zmienia, choć może troszeczkę ;:24 W każdym bądź razie dziękuję za życzenia :wink:

Zuziu też tak właśnie słyszałam. Dziękuję Ci w imieniu Echinopsis, a także Gymnocalycium :D Mam jeszcze drugi egzemplarz, też z jasnymi kwiatuszkami, niby podobny, a jednak inny, zarówno w budowie korpusu, jak i wyglądzie kwiatu. A mammillarkom i innym zapączkowanym stworkom przydałoby się trochę więcej słoneczka, byśmy mogli jeszcze ujrzeć kwiaty w pełnej krasie ;:173

Marianie co racja, to racja ;:108 Powiem Ci, że w ubiegłym roku, gdy zaczął rozchylać płatki, wystawiłam go na intensywne słońce. Po niecałej godzinie stania w skwarze udało się zobaczyć środek kwatu :D Przy tym oczywiście dość ładnie się opalil. Teraz niestety słońca u mnie jak na lekarstwo, więc i kwiaty nie chcą się otwierać.
Kaktusowe szaleństwo..
Awatar użytkownika
Phacops
1000p
1000p
Od: 8 wrz 2012, o 09:43
Kontakt:

Post »

Mammillaria camptotricha cv. Marnier-Lapostollei tą mam u siebie i chyba jeden z niewielu kaktusów co potrafi faktycznie przez pół roku kwitnąc niemal non stop

Echinopsis obrepanda hm... zdąży jeszcze w tym roku? Jeśli go dasz do widnego pomieszczenia albo potrzymasz w domu to może jeszcze będzie. Ja miewałem w tamtym roku takie pużne kwiaty
Moja Galeria
Letnia wyprzedaż Sprzedam
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

_LeNa_ pisze:Żanetko byłam, widziałam, jestem zachwycona ;:oj
Paulinko zajrzałam i wiele cudowności się naoglądałam :tan To był bardzo mile spędzony czas.
To się cieszę, że Miło spędziłaś u mnie czas ;:196 więc zapraszam częściej ;:77

Echinopsis obrepanda piękna a ta włochata kuleczka to pewnie kwiatuszek z niej się rozwinie :wink:
Szkoda że nie zdążyłaś zobaczyć w pełni rozkwitu kwiatuszka u Gymnocalycium mihanovichii :wink:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

Zapraszam :D będzie mi miło ;:196
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Kamilu witam Cię serdecznie :wit Uf, naszukałam się Twego imienia.. :wink: Ale dzięki temu wiem, że muszę zagłębić się w lekturze Twego wątku, bo dużo kombinujesz i eksperymentujesz, a ciekawostek nigdy za wiele :D Mammillarkę też zamierzam u Ciebie obejrzeć. Moja pokazała pąki pierwszy raz, ale martwię się, że kwiatuszków nie ujrzę. Podobnie jest z E. obrepanda, ciężko to idzie.. Może zdąży, może nie.. Dwa pąki już zasuszyła, ale może z tym podoła :roll:

Paulinko będę zaglądać jak najczęściej. Dziś już zajrzałam i oczy zostawiłam.. ;:oj Ależ piękny berberys wpadł Ci w łapki :D Cudeńko. A co do Echinopsis.. Miejmy nadzięję, że z futerka wykluje się w końcu wyczekiwany przeze mnie kwiat :) Z kolei nad gymnolkiem tak bardzo nie ubolewam, bo to taki "kwiatorób", ogromnie chętny do współpracy :lol:

Natalko byłam, byłam.. I ślad po sobie pozostawiłam :wink:
Kaktusowe szaleństwo..
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

:D miło mi
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p

Post »

Natalko mnie również :)

A poniżej kilka zaległych zdjęć na dowód, że mocno trzymaliście kciuki :wink:

Echinopsis multiplex - po raz kolejny.

Obrazek

Obrazek

Mammillaria camptotricha cv. Marnier-Lapostollei albo Mammillaria camptotricha marnier-lapostollei - ma jeszcze dwa pąki :tan

Obrazek

Obrazek

I na koniec Mammillaria backebergiana.

Obrazek

Obrazek
Kaktusowe szaleństwo..
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

Ale masz cudowne kwiaty...Naprawdę - jest czego zazdrościć. Piękne jak zawsze zdjęcia- miód dla mych "ócz" ;:oj
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

Twoje kaktusy jak zwykle piękne ;:oj
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”