Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

I już wiadomo na czym Zuzia pędzi tak te Warszawskie rośliny! :wink: :D
Cudowna wycieczka. Koników to ile w końcu jest bo szybko się pogubiłam?
Uściskaj W. za wielkie serducho!
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No właśnie. Znalazł się winowajca:).
Dobrze, dobrze, niech tak dalej rośnie i cieszy nasze oczy.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Czy tu się musi tyle dziać, akurat, gdy mnie nie ma? Przyznaję bez bicia, że na razie tylko zdjęcia obejrzałam i już się zachwyciłam! Przepiekne nastrojowe zdjęcia cmentarza i te konie...boję się panicznie, ale uwielbiam ogladać z daleka ;:306 Z dalszymi peanami powrócę, jak się zapoznam z treścią pisaną :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu rzeczywiście żadnego zapachu, ja kiedyś zakupiła 4 x 50 kg worki końskiego g......przywiózł mi kurier podczas nieobecności i pytał mojego M a cóż tam jest? - na szczęście M nie wiedział, bo by się kurier zdziwił :;230
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Zuzka, byłysmy umówione na klematisa tanguckiego . Chcesz jeszcze, to moge ci wysłać. Ma ponad 60 cm wysokości nie licząc doniczki i wygląda tak w dwóch różnych odsłonach.

Obrazek

Obrazek

Później usunę te zdjęcia.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Martuś trochę tego końskiego "złota" poszło do ogródka w okresie jego zakładania, u mnie ziemia taka raczej mało urodzajna. Końska banda liczy sobie 6 sztuk koni małopolskich oraz jednego kuca felińskiego :) Kucyk ma dożywocie u W. , koniara, która tak walczyła o życie źrebięcia, straciła zainteresowanie Kurką, jak się okazało (co było wiadome od początku), że nogi poskładać i wyleczyć się nie da :evil: . W kości pęcinowej wytworzył się staw rzekomy i w tym miejscu opiera się ciężar ciała a nie na puszcze kopytowej, zatem koń nie nadaje się do żadnego użytkowania i nikt nie zawracałby sobie głowy kaleką. Ale trafił tu i sobie jest. Widać koński los nie zawsze jest podły.
Asiu winowajców jest siedmiu :D W. nic tu się nie dołożył ;:306 Coś z tym towarem trzeba robić, jakby co-zapraszam do samoobsługowej kopalni odkrywkowej :)
Pat "obadwie" pojechałyśmy na wycieczki weekendowe :) Ja też się koni boję, dlatego zdjęcia zza płotka. Zresztą jak jestem z Kredką, to muszę bardzo uważać, bo konie postanowiły ją zamordować i jak ją widzą, to lecą z najdalszych zakątków pastwiska z wyciągniętymi szyjami i kłapią zębami ;:202
Marysiu czego to panie, ludzie nie zamawiają ;:306 Kredka zawsze wyszuka takie świeżutkie, dopiero co wyprodukowane i wytarza się, choćby nie wiem jak jej pilnować :)
Grażynko jasne, ze poproszę. Bardzo ładny egzemplarz :) Adres dam na PW.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kopalnia odkrywkowa super ;:138 . Konie mnie się marzą od dziecka. Tzn. jak byłam dzieckiem to w gospodarstwie dziadka były konie, a ja przecież tam mieszkałam, tzn. tu. Może kiedyś jak stajenkę wybuduję to wezmę jakiegoś z fundacji na dożywocie dla siebie, żeby spełnić to swoje dziecięce marzenie. Miałabym ekologiczną kosiarkę, choć konie to od razu najlepiej dwa, bo to zwięrzęta stadne przecież
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Marzka Konie potrzebują towarzystwa i rzeczywiście co najmniej sztuk dwie trzeba mieć. Najgorsze to to sprzątanie stajni no i opłacenie weta w przypadku nie daj Boże jakichś chorób czy urazów. A tak normalnie no to karmienie,odrobaczanie, korekcja kopyt, czyszczenie i w zasadzie tyle. W. trzyma konie tak wolnościowo, tzn. jak chcą to łażą po pastwisku a jak chcą, siedzą w stajni, zawsze otwartej z wyjątkiem dużych mrozów. W zimie pokrywają się futrem :) i nieprawdą jest, że koń na śniegu oznacza bestialstwo i znęcanie się nad nim. Jeśli jest prawidłowo odżywiony, to woli być na powietrzu niż w stajni. Trzeba mu tylko wodę dostarczać, bo poidła automatyczne przymarzają. Dobra, koniec wykładu :D
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zuzanno-bardzo mi się podoba samoobsługowa kopalnia odkrywkowa końskiego złota!Szkoda,że tak daleko.
Pies znajomych kiedyś znalazł na spacerze psim swędem dobrze rozłożone świńskie g.,naturalnie dokładnie się wytarzał i nasiąkł-w zatłoczonym pociągu podmiejskim mieliśmy samodzielny przedział.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Zuziu ja konie ostatni raz widziałam w Zakopanem, teraz na wsi to wręcz egzotyczny widok. Kiedyś kury, kaczki, konie były w każdej zagrodzie a teraz wiejskie jajka w mojej miejscowości trzeba zamawiać z kilku dniowym wyprzedzeniem.
Koński g... bardzo pożyteczny w naszych ogrodach ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu a o jeżdzie konnej nie myślałaś? ja widze konie raz w tygodniu ale córa jeżdzi..mnie do tego nie ciągnie..bo też się koni obawiam.. :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

EwkoEs no właśnie, dystrybucja do potrzebujących forumek byłaby idealnym rozwiązaniem, ale ta odległość... Psie perfumy bywają naprawdę...hmmm...oryginalne :D
Aniu masz rację. Teraz chłopy skarżą się, że koniem w mokre pole też wjechał a traktor mu grzęźnie ;:306 Jajka mamy od Bożenki, jak kury się niosą :) Inaczej też pewnie skazani bylibyśmy na "kupcze".
Dario W. namawia mnie nieustannie, ale ja w życiu na toto nie wsiądę. On nauczył się jeździć też tak około 40-stki, ale raz zleciał paskudnie, połamał obojczyk i wiele tygodni był zagipsowany... Odpada. Widziałam "kawaleryjskie" zdjęcia Twojej latorośli w Twoim zamkniętym (czemu?) wątku :)
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Zuza ja tez się boję by nie spadła :roll:
a wątek zamknięty bo tak naprawdę to mało mam w nim do pokazywania.. :wink:
a nie będę ciągle tych samych fot dawać :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Dario toż nigdy taki samych fotek nie zrobisz, wszystko tak się zmienia... a dziewczyna Twoja ładnie w siodle się trzyma :D

Kilka fotek z dziś, już prawie ciemno jak wracam do domu, więc wiele do pokazania nie ma.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
WAnia
100p
100p
Od: 5 sty 2013, o 20:28

Post »

Gdy widzę te stare cmentarze wojskowe, pełne bezsensownej śmierci, twierdze ,warownie i inne instalacje wojenne, to zawsze mi się żołądek zawija w supeł. To samo czułam kilka lat temu, widząc w Chorwacji, całkiem przecież niedawne, ślady po kulach na murach domów. Żal, smutek, niemoc...
No dobra. Konie - przecudne, kochane stwory. Mają do Ciebie taki stosunek, jak Ty do nich. I dobrze Ci tak ;:187 .
Resztki kwitnącego ogrodu cieszą teraz niezmiernie. Chce Ci się jeszcze cokolwiek grzebać w ziemi? Ja nie chcem, ale muszem. Czas przesadzania, rozdzielania, sadzenia cebul. W tym roku jakoś paskudnie chłodno. Gdzie te gorące wrześnie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”