Zuziu, rozmnażałaś z nasionka?zuzia55 pisze:Szok !Moja wisteria posadzona w ubiegłym roku ma kwiat.To było nie szczepione pnącze i naczytałam się,że trzeba na kwiat u takiego czekac od 4 do 7 lat,wiec z miesiąc temu zamówiłam 2 szczepione,ale o różnych kolorach,aby wcześniej doczekac się kwiatów ,a tu taka niespodzianka.Nadmieniam,ze rosła na słonecznym i bardzo wietrznym miejscu.Dwa ostatnie zdjecia to te szczepione.![]()
Mój jednoroczny ogród - zuzia55
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
- MariaTeresa
A może ta wisteria była z ukorzenionej sadzonki? Też takie robiłam dla rodziny 

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie!BOŻENKO-oglądając na forum jak kwitną wisterie,to zawsze nachodzi chęc zakupu,bo to jest chyba jedno z najpiękniejszych pnączy.M TERESKO-czy te sadzonki ukorzeniane powinny wcześniej zakwitac ?GIGUŚ-jeżeli M obiecał Ci podlewanie ,to wszystkie pewnie przeżyją.Dziękuję za życzenia,przypomniały mi sie czasy szkolne ,bo wtedy obchodziłam imieniny właśnie w sierpniu , póżniej przełożyłam,gdyż mam dwa imiona Maria Zuzanna i teraz obchodzę na Marii ale dla przyjaciół zawsze jestem Zuzią.
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj z chęcia poszłabym spac,ale dziś na mnie "wypadło" przywiezienie córci i jej koleżanek z ośrodka wypoczynkowego,ale oczywiście po dyskotece,czyli ok 2 muszę po nie wyjechac ,a to ok 25 km,bo mój M wrócił padniety z pracy i zaraz usnął , a ja sobie pozwiedzam ogródeczki do czasu wyjazdu. Życzę dobrej nocki, pa...
- MariaTeresa
[quote="zuzia55"...M TERESKO-czy te sadzonki ukorzeniane powinny wcześniej zakwitac ?...[/quote]
Tak, powinny wcześniej( jeśli były cięte już z kwitnącego egzemplarza
)kwitnąć od siewek .
Brzoskwinki "palce lizać" ;:8
Tak, powinny wcześniej( jeśli były cięte już z kwitnącego egzemplarza

Brzoskwinki "palce lizać" ;:8
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy