Ogród Marty Cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty Cz.II

Post »

Aguś,zapraszam na kawkę lub herbatkę malinową przy miłym ciepełku ,bo ze wspaniałym gościem wszystko lepiej smakuje ;:196

Małgosiu,dołącz do nas ;:168 ja też lubię takie klimaty

Sylwio,ja dałam siatkę 180cm bo powiedziano mi że 150 sarna przeskoczy i czasem mam 2 sarny w ogrodzie bo też przeskakują,ale już nie robią takich szkód,chyba że nie masz w pobliżu saren,u mnie w ogrodzie tez dużo maślaków i kozaków .
I ciebie też zapraszamy na wspólne pogaduchy przy herbatce lub kawce,mój dom jest zawsze otwarty dla przemiłych gości ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale musi być u Ciebie przyjemnie posiedzieć przy takim piecu ;:173
Moja kuchnia jest zbyt mała.
Nawet na postawienie stolika. Zresztą mam otwarta przestrzeń z salonem.
Kiedys mi się to podobało, ale teraz już bym zrobiła inaczej
Przepis skopiowałam ;:196
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Oj Gosiu przyjemnie , przyjemnie .....wiem co mówię . siadam sobie czasem Martą bo ciepełko cudowne . inne niż z naszych kaloryferów .

Marta białe zimowity ? - nie widziałam . cudeńka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piec naprawdę wspaniale się prezentuje :D
Kot nie wygląda jak przybłęda-futro na nim świeci jak u domowego pieszczocha :D Natomiast trawy jesienią to po prostu konieczność :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

ALe masz cudowny piec :D Przypomina mi ten babciny, ale nie był taki dekoracyjny. Na blachach jednak świetnie się gotowało, był bardzo użyteczny piekarnik, a na nim miejsce do suszenia mokrych rzeczy (lepszego już nigdy więcej nie spotkałam), a za nim ok. 15 cm szpara, gdzie suszyło się bułki na bułkę tartą, kisiło mleko, a ostatecznie - suszyło mocno zmoknięte buty. Jakie one były potem cieplutkie ;:173 No i kuchnia była absolutnym centrum życia domu. Twój piec ma przepiękne, zielone kafle i jakie wypolerowane drzwiczki ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,to prawda nic nie zastąpi tego ciepła,i wiem na pewno ,ze gdybym budowała jeszcze raz miejsce na piec musiało by być tym bardziej że możliwość kupienia i wybór pięknej kafli jest coraz większy ;:196

Alinko,przychodź na kawkę i po zimowity ;:168

Ewciu,dzięki za odwiedziny piec jest moim oczkiem w głowie bardzo o niego dbam ,żeby mi służył jak najdłużej, ;:108

Aniu,moja babcia też miała duży piec bo była w nim jeszcze komora do pieczenia chleba ,ja takiej nie mam ,ale w piekarniku,świetnie pieką się mięsa codziennie gotuję na nim obiad,suszę grzybki jabłuszka w plasterkach na chipsy jabłuszkowe dla dzieci ,suszy się bułka na bułkę tartą ,są na nim gzymsiki i półeczki i wszystko można zmieścić ten piec zaprojektował i wybudował mi 14 lat temu pan Jankowski ze Szczyrku i moja kuchnia też jest centrum życia domowego ,nawet z gośćmi mam problem bo nie chcą nigdzie indziej siedzieć ,chyba spragnieni takiego ciepła ;:168 :uszy
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Matuś :wit
Z traw ,to ja wolę hibiskusy,marcinki,dalie ;:306 Nie przepadam za trawami, ;:108
Ale kuchnię i piecyk masz rewelacyjny,,miło tam musi być i już wyobrażam sobie jakie tam ciepełko ;:31
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Czyli autor Twojego pieca mieszka tam, gdzie ja ;:oj
U Babci też była część chlebowa (wkładało się chleb od sieni, czyli jak się mówi w cywilizowanym świecie korytarza), ale przy którymś remoncie tę część zlikwidowano. A było to jeszcze przed moim urodzeniem.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Marto witaj :wit
Nie obejrzałam całego wątku, ale w najbliższym czasie na pewno to zrobię ;:108
Podziwiam trawy no i kuchenny piec ;:oj Fajnie u Ciebie ;:138 cieszę się,że do Ciebie zajrzałam :heja
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu, Twój piec jest ekstra, ja mam taki zwykły, ale też lubię na nim gotować, a kotek cudny, na wsi u dzieci została moja kotka, taka czarnulka jak Twój kiciuś, a tu mam małego, młodego buraska, też słodziak, ale i łobuz :wit
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Witam . :wit ten pie to istne cudo, tylko pozazdrościć. Jak byłam mała to jadłam chleb pieczony w takim piecu (moja babcia wypiekała) , dzisiaj już nie ma tego smaku. :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A co latem? Też rozpalasz? Nawet w upały?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu-anabuko,kwiaty w ogrodzie kwitną ostatkami sił,a co do pieca to nie wiem jak bym się czuła bez niego ,jak tylko wracam do domu,to zaraz siadam na foteliku (kupiłam taki zwykły w Ikei) i już palę w piecu :D

Aniu-sweety tak on mieszka w twojej miejscowości ,budował mi wcześniej kominek i gdy robiłam remont,wyrzuciłam starą angielkę i wymyśliłam że wybuduję piec z kafli nie potrafiłam znaleźć wykonawcy w okolicy i całym Krakowie więc zadzwoniłam do pana Jankowskiego i powiedział,że umie zbudować piec kuchenny ale ja chyba zwariowałam bo wszyscy burzą piece a ja go proszę żeby budował ale przyjechał zaprojektował i wykonał ,to on uparł się na te piękne okucia piekarnika i popielnika i drzwiczek ze stali nierdzewnej ręcznie polerowanej,do dzisiaj w drzwiczkach i całym okuciu się przeglądniesz jak w lustrze,powiedział że takie okucia są wieczne, ale musiałam na nie dłużej czekać ;:168 :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,-anym miło mi cię powitać u mnie ,cieszę się bardzo z każdej nowej osoby i zostań proszę ;:108

Iwonko,przedtem była zwykła angielka ,ale się rozleciała od ciągłego użytku,i też długo służyła,i byłam też z niej bardzo zadowolona to nie ma znaczenia jaki piec każdy dobrze służy i w tym samym celu,kotek przybłęda na dobre się zadomowił a co najlepsze codziennie złowi myszkę i bardzo go za to polubiłam,rano jak wstaniemy to razem sobie pijemy ,ja kawkę on mleczko ;:168

Kasiu,powiem ci że ja wybudowałam piec bo babcia taki miała (może większy,ale mnie wystarczy taki) złapałam się na tym że powielam wiele rzeczy od moich najukochańszych dziadków ;:218 :wit

Gosiu,musi być 30-35 stopni żebym nie paliła,albo chociaż po południu bo obiad robię na godz.18 i wtedy zapalam i obiad jest cały cieplutki na piecu a ja w ogrodzie ,mąż przyjeżdża o 18 i sobie weźmie jak nie mam czasu :uszy ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu, ja dziś pokazałam naszego znajdę, kochany jak śpi, ale jak nie śpi to rozrabia w najlepsze ;:167 i droczy się z Sonią, Sonia pozwala mu jeść ze swej miski, ale swojej poduchy do spania pilnuje jak największego skarbu ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”