W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Witajcie, odkąd zaczęła się szkoła to mam mniej czasu na wszystko dlatego na forum tylko cichaczem zaglądam i niewiele piszę, no ale od czasu do czasu trzeba się odezwać i odpisać przemiłym gościom.

Tajeczko bardzo Ci dziękuję, uprawa arbuzów w tym roku należała do mojego M. to on siał sadził i ... nie podlewał, nawet nie myśleliśmy że coś z nich będzie a tu taka niespodzianka, na dodatek bardzo słodziutka. My nie ściółkowaliśmy ziemi, a nawet nie wyrywaliśmy wokół nich chwastów i to chyba uratowało je przed podziobaniem przez ptaki, bo w ubiegłym roku to nam podziurawiły jednego, a było raptem dwa. Wrzosowisko mam malutkie a marzy mi się duża rabata z kwasolubami.
Jacku, stefanek, Agnieszko :wit i bardzo dziękuję, arbuz nie dość że był dorodny to i bardzo smaczny, jest jeszcze chyba ze sześć ale nie są już tak duże.
Elu uprzedzałaś , uprzedałaś, ale myślałam że może pod włókniną nie będzie się tak panoszył, na wiosnę dostanie wiadereczko. Elu byłam w Twoich stronach ale był to krótki wyjazd, jechaliśmy w piątek wieczorem a wracaliśmy w sobotę popołudniu bo córa szła do koleżanki na urodziny więc nie było mowy o zajeżdżaniu gdziekolwiek, może następnym razem się uda. Datury byś mi nie wcisnęła bo ja mam swoją i zostaje na zimę na dworze na zimny wychów ;:108
Aniu hebe nie przycinałam i sama jestem w szoku że jest takie gęste, ciekawe czy w przyszłym roku też będą takie ładne i czy w ogóle przetrwają zimę.
Misiu witaj, ja do Ciebie często zaglądałam ale po cichutku więc w końcu należało się odezwać. Mam nadzieję że moje hebe i tą zimę zniesie tak dobrze na pewno je okryję ale jak będzie to zobaczymy. Smagliczki dostaniesz ile będzie Ci potrzeba bo wysiewa mi się na gęsto i bardzo dużo wiosną wyrzucam.
Wandziu witaj, ja też nie miałam pojecia że takiej hortensji, kupiłam ją dlatego że nie było Limelight akurat wtedy, a dopiero później szukałam o niej informacji, ale cieszę się że ją mam i mam nadzieję że jeszcze będzie ciepło i zdąży zakwitnąć. Arbuz był pyszny i kolejne też nie sądziłam że takie swoje mogą być takie słodziutkie, ale do tego przyczyniło się też słoneczne upalne lato.
Ewa witaj kiedy masz pierwsze zajęcia? jak na początku października to może jeszcze zdążysz się załapać na jednego arbuzika. Ogród to już zarośnięty, przez tą pogodę i jeżdżenie do szkoły co 4 godziny to z niczym nie mogę się wyrobić a w ogródku chwastów przybywa.
Małgosiu tak naprawdę to niewiele wiem kiedy je się sadzi, arbuzy to działka mojego M, on wysiewał w zimie (chyba w lutym) do doniczek i tak sobie rosły do gruntu wysadził w maju po przymrozkach i tak sobie siedziały, podeschły i nikt do nich nie zaglądał, a potem niespodzianka było kilka zawiązek i ze wszystkich wyrosły słodziutkie "piłki".
Aniu nasze nachyłki to nawet chyba z tego samego źródła, u mnie też kwitnie całe lato z tym że rośnie w pełnym słońcu i w te upały to był bardziej żółty niż czerwony ale teraz już kwitnie normalnie. Też czytałam różne opinie na temat jego zimowania, a jak będzie to czas pokaże mam nadzieję że jednak nam przetrwają.
Aga witaj i dziękuję za pochwały, a dzieciaczki jak dzieciaczki wiadomo że swoje najpiękniejsze ale żadnemu z dzieci nie można odmówić urody, wszystkie są śliczne.
Mam dla Was kilka zdjęć mojej jesieni i muszę jeszcze napisać że chyba jeden z moich zimowitów jednak będzie pełny z tym że to jest taki co już u mnie rósł ale z niewyjaśnionych powodów w ubiegłym roku nie kwitł, a w tym się namyślił ale czy tak jest na pewno to pewnie jutro się już przekonam :tan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
a na koniec odrobina wiosny tej jesieni
Obrazek
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko fajnie, że się pokazałaś. ;:138
Wiadomo, że jak dzieci pójdą do szkoły, to obowiązków przybywa i to w tej chwili jest na pierwszym miejscu, później, gdy są starsze i wciągną się w ten rytm, to same sobie radzą.
Przynajmniej tak było u mnie.
Moje zimowity poprzewracane od deszczu, jeszcze czekam na krokusy jesienne. :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko witaj
Najgorsze w tym wszystkim jest to że jeszcze dobrze nie wrócę do domu jak już trzeba jechać znów do szkoły, jak mała była w przedszkolu to miałam min 7 godzin wolnego a teraz ma po 4 lekcje tylko, mam nadzieję że z czasem wciągnie się i już większość będzie odrabiała sama choć czasu żeby pomóc i sprawdzić trzeba troszkę. U mnie krokusów jesiennych jeszcze nie widać, i ciekawa jestem czy w ogóle się pokażą?
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

:roll: i ja miałam zimowity przez 1 rok i poszły sobie gdzieś...szkoda, pwenie coś je zjadło ;:174
ależ ty masz roślinek-prawie nic nie znam :shock:
;:304 smacznego i całuski dla twoich słodkich arbuzków ;:196
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonko dobrze ze znalazł się pełny zimowit a widzę że masz i białego.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga u mnie te zwykłe fioletowe zimowity to jak na razie są, białe też przetrwały ale największą niespodzianką są kwiaty pełnego, gdyż myślałam że już go nie mam bo w ubiegłym roku nie kwitł, a teraz jest ładny bukiecik
Obrazek
Jolu ano dobrze bo nawet w tym roku dokupiłam cebulki, miał być pełny ale nie jest, biały jeśli przetrwa to w lecie wykopię Ci jakieś cebulki. Dziś odkryłam też kolejną niespodziankę - zakwitł mi cyklamen bluszczolistny :heja :heja :heja . Posadziłam go wiosną tamtego roku, na jesieni miał tylko dwa listki i myślałam że już po nim a tu dziś dostrzegłam jakieś kwiatuszki podeszłam bliżej i moim oczom pokazało się coś takiego
Obrazek
Obrazek :tan :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Iwonko pięknie Ci zakwitł zimowit pełny różowy ,nadal kwitną cyklameny u Ciebie , moje okazały się białe , jestem ciekawa czy przezimują.

Genia :wit

-- Śr 25 wrz 2013 15:27 --

Iwonko pięknie Ci zakwitł zimowit pełny różowy ,nadal kwitną cyklameny u Ciebie , moje okazały się białe , jestem ciekawa czy przezimują.

Genia :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Iwonko :wit
Pięknie kwitnie zimowit :)
cyklameny ogrodowe,,,hmmmładnie ;:333 Ja tak nie próbowałam..tylko na parapecie mam :wink:
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

witaj Iwonko w końcu zmobilizowałam się aby po nadrabiać zaległości na forum, pięknie u Ciebie się robi tak kolorowo mimo takiej brzydkiej pogody. Ziemowity ładnie kwitną, a ja jakoś ciągle zapominam o nich i nie mogę kupić. Udało Ci się w końcu kupić tą hortensje Limeliht, bo jestem ciekawa gdzie bo ja też bym ją z chęcią nabyła...
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko prześliczne są te cyklameny.... takie maleństwa :D
Zimowit super Ci zakwitł, widocznie przez cały poprzedni sezon odżywiał cebulę, żeby zrobić niespodziankę w tym roku :D
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu witaj i dziękuję za miłe słowa, mój cyklamen juz jedną zimę przetrwał, tyle że w ubiegłym roku nie kwitł.
Aniu zimowit i cyklamen to moje jesienne niespodzianki, bo kwitnienia ani jednego ani drugiego się nie spodziewałam, a nawet myślałam że w ogóle ich nie mam. Bulwy cyklamenów można kupić wiosną.
Sylwia :wit ostatnio rzadko zaglądałaś na forum, całe lato pewnie dzielnie pracowałaś w ogródku?
W tym roku jest u mnie mniej kolorów niż w ubiegłym, a na dodatek na dworze buro, ponuro i pada. :(
Hortensji Limelight nie kupiłam w tym roku, zamiast niej kupiłam Polar Bear, ale na początku września u mnie w ogrodniczym (tym przy stacji na trasie Lublin Niemce) była, było też kilka innych odmian.
Agnieszko cyklamen faktycznie jest śliczny, a z zimowitem to pewnie tak było jak piszesz, przez cały rok zbierał siły i zakwitł, cieszę sie że jest bo te które kupiłam nie były pełne.
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

A nie pamiętasz może po ile była? to może bym ;:71 , dziewczyny w szkole to trochę czasu się znajdzie a po drodze obczaję jedno pole bo ostatnio jak przejeżdżaliśmy to zdawało mi się że taki duży kamień dojrzałam, może jeszcze leży...

Właśnie doczytałam że ta co ją kupiłaś to jest krzyżówką Limelight i Grandiflory, także może być ciekawa, muszę zapisać nazwę.
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iwonka, gratuluję cyklamenów ;:180 Są wyjątkowe :!:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Iwonko, czy twój cyklamen specjalnie rośnie w mchu?
Ten pełny jest przepiękny. :roll:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Iwonko nie wiedziałam że zimowit może być pełny...
...cyklamen bardzo ładny...ciekawe czy on przezimuje :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”