Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Post »

Jak zobaczyłam liść miłorzęba to muszę się pochwalić, że też będę mieć tego przystojniaka u siebie. Maleństwo co prawda, ale urośnie.
U mnie też pada, a trawa rośnie aż mruczy. Trzeba by ją skosić, ale kiedy ;:131
Ty tę osłonke na donicę sama robiłaś? Jak łączyłaś korzenie?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś ja ja lubię ten twój obchód po ogrodzie z makro obiektywem ;:167
Fotografie piękne ;:180
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aguniu czy ja mogę skraść sobie fotkę z Twojej serii makro na tapetę na kompa ?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, bardzo proszę :)
Aga, dziś jest kiepskie światło, ale coś tam wychodzi... bardziej za to widać nasycenie kolorów ;:173
Martuś, u mnie mniej pada, więc może i ja po południu wyjdę na ogród? Tyle pracy leży odłogiem...
Marzenko, i na mnie trawnik czeka - zarówno trawa urosła, jak i liści dużo spadło... Gałązki stroika łączone są drucikiem, te główne, od spodu... łączenie jest praktycznie niewidoczne.
Twój miłorząb jest szczepiony na pniu?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu przepiękne zapłakane jesienne zdjęcia ;:167 Mam nadzieję, ze pogoda wreszcie się poprawi..... lubię deszcz, ale już go troszkę zbyt dużo :roll: .... zero jakiejś normalności :roll: :evil: .... tylko albo smaży do upadłego, albo leje bez końca .... ja chcę pięknej, złotej, słonecznej, cieplutkiej jesieni z babim latem :evil:
x-ag-a
---

Post »

AGNESS pisze:Aguniu przepiękne zapłakane jesienne zdjęcia ;:167 Mam nadzieję, ze pogoda wreszcie się poprawi..... lubię deszcz, ale już go troszkę zbyt dużo :roll: .... zero jakiejś normalności :roll: :evil: .... tylko albo smaży do upadłego, albo leje bez końca .... ja chcę pięknej, złotej, słonecznej, cieplutkiej jesieni z babim latem :evil:
Aguś, to prawda... pogoda w tym roku jest frustrująca - nie ma w ogóle balansu między słońcem a deszczem, a przecież można by, po dobroci, świecić w dzień, a padać nocą...
Mam nadzieję na ładny weekend!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Nasycanie jest równie ważne jak światło....wg mnie aparat ustawiłaś idealnie na panujące warunki.
Robisz zdjęcia w trybie Manualnym?
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga ja też liczę na słonko . Wciąż cebulowe czekają na posadzenie , oraz hortensja ... ktorej nie mogę znaleźć odpowiedniego miejsca ;:223
Jak myślisz czy Vanilka dałaby rade w cieniu? Wybarwiała by się tak intensywnie ?
Ps . Juz liść miłorzębu zdobi mój monitor ;:196
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś osłonka na doniczkę bardzo pomysłowa ;:215 i bardzo mi się podoba zrobiłaś czy kupiłaś
Jesień jak zwykle u ciebie bez względu na deszcze i pluty - kolorowa ;:333
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Śliczny stroik.
Prosty a elegancki.
Zawodowy florysta nie powstydziłby się takiego.
U nas nie da się wyjść na ogród.
Lało, lało, lało...od 14.00 nie leje, ale bagno na ogrodzie od 2 tygodni.
Nadmienię Aguś, że jestem na urlopie :)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No w koncu mi się otworzyło Twoje zdjęcie ze stroikiem i mogę dołączyć do zachwytów! Fantastyczny pomysł, a jako ze jesteś forumową trendesetterką, to pewnie zaraz wszystkie wykonamy takie same :)

Patrząc na Twoje deszczowe zdjęcia człowiek zastanawia się, czemu na ten deszcz tak psioczy, skoro ogród w nim wyglada tak cudnie :wink:
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

:wit Aga, dziś chyba będzie super dzień na ogród. A ja na 12 do fryzjera ;:219 , nic to do południa troszkę czasu, to może posadzę co nieco. Aga, będziesz przechowywać swoje nabytki od Adriana, czy dajesz sobie spokój? Parząc na dzisiejsze niemal bezchmurne niebo, można się domyślić, że przymrozki będą już na dniach. Ja mam dużo do schowania, choć akurat te odmianowe pelargonie jakoś nie powalały bujnym kwitnieniem w tym roku, mam nadzieję, że w przyszłym będzie lepiej. Jeśli nie to... Za to fuksje dopiero teraz właśnie zaczęły szaleć, kwitną cały czas, ale teraz ich kwiaty są takie duże i dorodne.

Zdjęcia, które pokazujesz są przepiękne, masz talent. Winobluszcz ślicznie się już przebarwił. Ja do swojego tracę cierpliwość, co roku przemarza i odbija od zera, w dodatku jakoś pełznie dołem siatki, utrudniając podkaszanie. Przyszłą wiosną postaram się jeszcze go zdyscyplinować, a jeśli się nie uda to wymienię je np. na powojniki.

Miłego dnia.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Deszczowe fotki ;:333 ja niewiele mam takich możliwości...mogłabym coś na osiedlu znaleźć do ;:177 ale brakuje mi odwagi z aparatem łazić... ;:7

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
x-ag-a
---

Post »

Maryniu, dziękuję za odwiedziny okraszone dobrym słowem! ;:196 Ja aparat mam prawie zawsze pod ręką i nie boję się już robić zdjęć w miejscach publicznych... jeśli mam wątpliwości, czy mogę, pytam o zgodę :)
Bogna, witaj w ten uroczy, słoneczny piątek! Do południa jest trochę czasu i z pewnością zdążysz coś zrobić w ogrodzie... Ja też się muszę wybrać do fryzjera, ale to w przyszłym tygodniu.
Jeśli chodzi o sadzonki od Adriana, to zamierzam przechować fuksje - tylko z nich jestem naprawdę zadowolona. Tak, jak piszesz, nawet teraz szaleją kwitnąc oszałamiająco dużymi kwiatami. Pelargonie - przy całym uroku pojedynczego kwiatu - nie powaliły mnie niczym... oczekiwałabym masy kwiecia, a tu tego nie było, więc nie będę też się bawić w przechowywanie. Mało tego, nie planuję też zakupów z tego źródła. Wydaje mi się, że stare odmiany pelargonii zachowują się na tyle bezproblemowo, że pozostanę przy nich. Musimy się kiedyś umówić w Melonie (nie wiem, czy tam byłaś) na zakupy jednorocznych - świetny wybór.
Za słowo uznania pod adresem zdjęć dziękuję ;:196 To ciągle próby, błędy i kierowanie się intuicją, a nie prawdziwą techniką. Jak wrócę na zawodowe tory, to zapisuję się na kurs :)
Miłego!
Pat, dzień dobry! Róbcie stroiki dziewczęta, bo ten akurat jest bardzo prosty do wykonania - każdy kto ma dwie ręce, trochę gałązek i kawałek drucika, poradzi sobie. Świat w deszczu może nie jest brzydki, ale zdecydowanie wolę go w promieniach słońca, jak dzisiejszego poranka :) Jak jest u Ciebie?
Ewuś, dzięki! mnie też się wydaje, że takie proste dekoracje mają w sobie to coś. Osobiście nie przepadam za przekombinowanymi i dążę do tego, by te które zdobią mój taras czy parapet były jak najbardziej naturalne i nieskomplikowane.
Jesteś na urlopie? :) A jak zdrowie? ;:196
Ula, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa! Jesień sama w sobie jest bardzo kolorowa, tylko towarzystwo słońca jest jej potrzebne do uwypuklenia wszystkich atrybutów.
Aguś, dzisiejszy dzień zaczął się bardzo obiecująco, jeśli chodzi o pogodę... jest co prawda chłodno, ale w słońcu i ciepłym bezrękawniku będzie można popracować. I ja mam cebulowe do posadzenia... Vanille F. u mnie rosną i w słońcu i w cieniu... te drugie również pięknie się wybarwiły, zatem nie wahaj się i sadź. Czy to całkowicie zacienione miejsce?
Cieszę się, że wykorzystałaś miłorząb do ozdoby swojego monitora!
Aga, dzięki! Bywa różnie z tymi ustawieniami, ale tak, staram się :)

Dzisiejszy poranek jest bardzo obiecujący, a ja mam wiele ogrodowych planów, zatem pogodna chwilo trwaj!

Miłego piątku Wam życzę :wit
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aga :wit

U nas w nocy lało i jak na razie zapowiada się pochmurny i dżdżysty dzień . MAm jednak nadzieję , ze nie długo wstanie słonko i przepędzi chmury .
Co do miejscówki dla hortensji to ono raczej z tych zacienionych bardziej , bo pod koroną czereśni .
Jednak wyczytałam w katalogu - Związku szkółkarzy , że Vanilla F. nadaje się w takie miejsca jako jedna z nielicznych .
Pozostałe bukietówki lubią słońce i półcień , a ta znosi nawet głęboki cień . No cóż zobaczymy .
Miłego dnia ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”