Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)

Post »

Kawy! I zdjęć ogrodu! :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

....zwlokłam się..... :wink: stawiłam sie obowiazkowo z kubkiem kawuni ;:304
Jakoś mi się ciezkawo wstaje.... :roll:
Pat....kawy tak ...zdję ć ogrodu nie :!: ciemnota nie umniem sobie poradzic z ustawieniami i fotów na f.o nie daje rady wrzuciic... :oops:
Monia deczko zaspałam...od wiosny tak sie fajnie wstaje..teraz to juz nie to samo.....dzięki zza budzenie ;:196
Effcia tak słyszałam o takiej prognozie, ponoć jakas rosyjska i ma byc dlugo bardzo mrozno ok 30 stopni...ale równolegle jest tez druga wersja zimy , łagodna i krótka ...ponoc amerykańska ;:306 Ja jak sie domyslasz wybieram ta drugą ;:108 U mnie w nocy lało...i to niezle :roll: ;:196
Helenko ,,,mam nowego kompa i nie moge sobie poradzic z przerzucaniem fotem ...cała operacja sie zatrzymuje na wejście w przegladanie fotek...Poprosze syna , tam chyba cos zmienic w ustawieniach ...a nie wiem co :roll: Moje fortensje niestety nie do pokazywania....podczas mojego wyjazdu do mamy ...jak była ta susza ....kwiatostany kitły , ale krzaczki zyja i tak sie z nie spodzie wałam cudów po nich w tym roku ;:108 Jedynie Limelight ma kwiaty i maniuńkie Vanilka Własnie popijam naczczowa kawusię ;:304 ...hm...ja moge tego nie wiem ile wlac w siebie...ale piję raczej tylko do 16 tej ;:130
Jaguś , jak na razie jest bez przymrozków ...ale jakos jutro chyba maja być....pochowam to i owo ...a potem wyjmę jak przejdą :uszy Wiesz jeśli chodzi o liscie ...to podobają mi sie na trawniku...może nie orzecha ,ale brzozowe czy klonowe...śliczne..,tylko niestety trzeba je posprzątać :wink: Tak kochana zapowiada mi sie sadzenie róz , zamówiłam kilka ;:130 Teraz jak bedzie pogoda wybywam do ogródka i planuje i poprzesadzam kilka ...Na zdrowy rozum chyba nie powinnam ich juz kupować...ale sama widzisz pod tym względem ze mną kiepsko ;:170 A wiesz ogladałam wczoraj sliczne filiżanki z porcelany ....no wyjątkowej urody z Bawarii....zapytałam o cenę ..... 350 zł ;:202
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A mnie dzisiaj zmroziło ;:145 pierwsza noc z przymrozkiem na tyle dużym , że niektóre dalie ścięło na szczęście do dyń nie dotarło . Od rana harówka , padam na pysk ,chyba muszę sobie zrobić kawkę bo przede mną jeszcze sporo pracy :( się poskarżyłam i wcale mi się lepiej nie zrobiło ;:185
Miłego Dorotko :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

O rany jak to smutno czytać o przymrozkach.... toż to dopiero wrzesień :roll: ....
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Dorotko miło czytać, że nowe różyczki będziesz sadzić ;:138
Jednak się skusiłaś.... :tan jakie zamówiłaś ;:173
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,ja jeszcze nie mam nic pochowane,begonie kwitna w najlepsze,lepiej jak w srodku lata,na pelargoniach pełno kwiatów i pąków,to samo z fuksjami.Byłą dzisiaj u mnie Bożenka i za jej radą wsadziłam część fuksji do ziemi na stałe,zobaczymy czy przeżyją.Dostałam kolejna brunerę od niej , wierzbę z czarnymi baziami i wyleciało mi z głowy to na b co na niebiesko teraz kwitnie.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczka ;:196 rózyczkowa pani ;:196 skusiłam się na kilka niezawodnych , dobrze pewnikiem ci znanych ślicznotek :wink: Angela, Pomponella znowu ;:167 .....Lavender Lassie ,Knirps, Neon,Mon Petit Chou,Laguna,Fortuna ,Novalis ,Artemis i chyba cos pominęłam aaaaMery Ann i Princes of Phonica ;:108 wiem wiem...chciałoby sie zaspiewać ...wszyscy mamy zle w głowach :wink: , ale juz wole miec tak ;:130
Agus nooo ooo mam nadzieje ,ze to bedzie letkie liznięcie :wink: To chyba dzisiaj ...musze pozabierac maleństwa do domciu ;:108 Potem bedzie pieknie i słonecznie...zobaczysz ;:196
Eluśka dobrze ,że dyńkom sienie dostało ,bo pewnikiem ślicznoty jak te wszystkie twoje cuda ;:173 a jak pomidorasy,,,one w tunelu wszystkie :?:Nie smutaj...nie poradzimy na to nic ;:4
Małgosiu sprawdz pogodę...pewnie wato schować twoje ślicznotki , a jak toto złe przejdzie wystawić ;:108 Wiem,ze masz tego sporo...ale ja bym tak zrobiła jak straszą przymrozkami...może u ciebie nie będzie :uszy Kolejne roślinki posadziłaś ;:63 brawo...inspirujesz mnie kochana

Dobrej kawusi wam już nie poleję, bo póznawo...ale zapodam wam coś co lubię ;:196

http://www.youtube.com/watch?v=AG7v8jJKAOk
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Dorotko - szczęka mi opadła... ;:111
Tyle róż, już wcześniej podejrzewałam, że przesunęłaś miedzę z sąsiadem. Wiesz jak to się może skończyć? Obrazek
Niektóre znam ale część muszę sobie obejrzeć w necie. :lol:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pobuuuudkaaaaa ;:303 ;:306
Nie żartuję.. :;230 .jakos nie moge spać ...ale wy śpijcie sobie spijcie ;:196 Co z tego,że nie ma z kim kawy żłopnąć....ale spijcie ;:306
Helenko....powiem ci w tajemnicy...tak cichutko na uszko,ze jeszcze nad kilkoma myslę...ale musze sie dobrze zastanowić ;:108 Prawda jest taka,ze miałam w ogóle nie zamawiać...ale potrzebuje kilka stale kwitnących ;:204 A wiesz ,że chwilowo nie mam siatki miedzy sasiadami ,to mogłabym deczko przesunąć miedzę ;:306 tylko tam cienista rabata :uszy
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i tak głośno krzyczałaś, że mnie obudziłaś :twisted: Też mnie zerwało z łóżka o 5.30...no i po co, jak mozna było jeszcze dobre 20 minut pospać? No ale dobrze, że jesteś, to się dołączam do kawy :wink:

Jak już będziesz mogła zdjęcia wklejać, to bardzo Cię proszę, pokaż całokształt ogrodu, bo jak najpierw czytam, ze masz mało zdjęcia, a potem czytam tę listę róż, to się zastanawiam co z nimi zrobisz? :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No jestes Pat ;:196 juz wypiłam kawkę :wink: Zaraz machnę nam drugą :uszy
Próbowałam cos poprawić w tych ustawieniach i nie wiem o co kaman ...fotosik sie nie rusza no ;:307 :twisted: A nikt nie ma czasu dla mnie ;:145 Dryndne potem moze do mojego sasiada komputerowca ;:24
Pyknę ci pyknę...róże dla odmiany zamierzam posadzić ;:306 Potrzebowałam jeszcze kilka niezawodnych księżniczek...a teraz wydaje mi się ,ze potrzebuję jeszcze kilka :;230 Przemyślę tylko czy dam radę zmieścić....
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Jestem :wit ale coś ledwo na oczy widzę ;:219 tak mi się dobrze spało a tu trzeba się zbierać do pracy ;:145
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No mnie właśnie interesuje, jak i gdzie zamierzasz to posadzić, bo mimo rozległych areałów wydaje mi się czasem, że już miejsca nie mam, a tyle jeszcze róż zostało do kupienia ;:224
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że różane plany nie znają granic :D Kolejne księżniczki zaprosi do siebie Dorotka, ale to nie dziwota ;-)

Dzień dobry! I ja jestem z Wami na kawie, ale głowa mnie boli od rana, buu...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia ;:196 dzwignij się kawunią co nieco a oczka się otworzą ;:304
Pat kto jak kto ,ale ty to masz areał do nasadzeń ...choć wszelakiego kwiecia w takim tempie do ciebie przybywa ,że tak.. ;:108 .fakt może i miejsce u ciebie się kończyc ;:333 Za rok bedzie u ciebie nie do Poznania, do Lwówka ;:224 Zamierzam posadzic w pojenjikach na tarasie kilka ...to potem juz tylko kilka zostanie do ogródka :wink: Pat a tak a propos, werbenę hastata masz :?:
Agus hejka :wit osz ta głowa no....ija sie z nia zmagałam ostatnio ;:4 Róże rules ;:172
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”