Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)
Kawy! I zdjęć ogrodu! 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
....zwlokłam się.....
stawiłam sie obowiazkowo z kubkiem kawuni
Jakoś mi się ciezkawo wstaje....
Pat....kawy tak ...zdję ć ogrodu nie
ciemnota nie umniem sobie poradzic z ustawieniami i fotów na f.o nie daje rady wrzuciic...
Monia deczko zaspałam...od wiosny tak sie fajnie wstaje..teraz to juz nie to samo.....dzięki zza budzenie
Effcia tak słyszałam o takiej prognozie, ponoć jakas rosyjska i ma byc dlugo bardzo mrozno ok 30 stopni...ale równolegle jest tez druga wersja zimy , łagodna i krótka ...ponoc amerykańska
Ja jak sie domyslasz wybieram ta drugą
U mnie w nocy lało...i to niezle
Helenko ,,,mam nowego kompa i nie moge sobie poradzic z przerzucaniem fotem ...cała operacja sie zatrzymuje na wejście w przegladanie fotek...Poprosze syna , tam chyba cos zmienic w ustawieniach ...a nie wiem co
Moje fortensje niestety nie do pokazywania....podczas mojego wyjazdu do mamy ...jak była ta susza ....kwiatostany kitły , ale krzaczki zyja i tak sie z nie spodzie wałam cudów po nich w tym roku
Jedynie Limelight ma kwiaty i maniuńkie Vanilka Własnie popijam naczczowa kawusię
...hm...ja moge tego nie wiem ile wlac w siebie...ale piję raczej tylko do 16 tej
Jaguś , jak na razie jest bez przymrozków ...ale jakos jutro chyba maja być....pochowam to i owo ...a potem wyjmę jak przejdą
Wiesz jeśli chodzi o liscie ...to podobają mi sie na trawniku...może nie orzecha ,ale brzozowe czy klonowe...śliczne..,tylko niestety trzeba je posprzątać
Tak kochana zapowiada mi sie sadzenie róz , zamówiłam kilka
Teraz jak bedzie pogoda wybywam do ogródka i planuje i poprzesadzam kilka ...Na zdrowy rozum chyba nie powinnam ich juz kupować...ale sama widzisz pod tym względem ze mną kiepsko
A wiesz ogladałam wczoraj sliczne filiżanki z porcelany ....no wyjątkowej urody z Bawarii....zapytałam o cenę ..... 350 zł 

Jakoś mi się ciezkawo wstaje....

Pat....kawy tak ...zdję ć ogrodu nie

Monia deczko zaspałam...od wiosny tak sie fajnie wstaje..teraz to juz nie to samo.....dzięki zza budzenie

Effcia tak słyszałam o takiej prognozie, ponoć jakas rosyjska i ma byc dlugo bardzo mrozno ok 30 stopni...ale równolegle jest tez druga wersja zimy , łagodna i krótka ...ponoc amerykańska

Helenko ,,,mam nowego kompa i nie moge sobie poradzic z przerzucaniem fotem ...cała operacja sie zatrzymuje na wejście w przegladanie fotek...Poprosze syna , tam chyba cos zmienic w ustawieniach ...a nie wiem co

Jaguś , jak na razie jest bez przymrozków ...ale jakos jutro chyba maja być....pochowam to i owo ...a potem wyjmę jak przejdą

A mnie dzisiaj zmroziło
pierwsza noc z przymrozkiem na tyle dużym , że niektóre dalie ścięło na szczęście do dyń nie dotarło . Od rana harówka , padam na pysk ,chyba muszę sobie zrobić kawkę bo przede mną jeszcze sporo pracy
się poskarżyłam i wcale mi się lepiej nie zrobiło 
Miłego Dorotko

Miłego Dorotko

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
O rany jak to smutno czytać o przymrozkach.... toż to dopiero wrzesień
....

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Jednak się skusiłaś....

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dorotko,ja jeszcze nie mam nic pochowane,begonie kwitna w najlepsze,lepiej jak w srodku lata,na pelargoniach pełno kwiatów i pąków,to samo z fuksjami.Byłą dzisiaj u mnie Bożenka i za jej radą wsadziłam część fuksji do ziemi na stałe,zobaczymy czy przeżyją.Dostałam kolejna brunerę od niej , wierzbę z czarnymi baziami i wyleciało mi z głowy to na b co na niebiesko teraz kwitnie.
-
Majeczka
rózyczkowa pani
skusiłam się na kilka niezawodnych , dobrze pewnikiem ci znanych ślicznotek
Angela, Pomponella znowu
.....Lavender Lassie ,Knirps, Neon,Mon Petit Chou,Laguna,Fortuna ,Novalis ,Artemis i chyba cos pominęłam aaaaMery Ann i Princes of Phonica
wiem wiem...chciałoby sie zaspiewać ...wszyscy mamy zle w głowach
, ale juz wole miec tak
Agus nooo ooo mam nadzieje ,ze to bedzie letkie liznięcie
To chyba dzisiaj ...musze pozabierac maleństwa do domciu
Potem bedzie pieknie i słonecznie...zobaczysz
Eluśka dobrze ,że dyńkom sienie dostało ,bo pewnikiem ślicznoty jak te wszystkie twoje cuda
a jak pomidorasy,,,one w tunelu wszystkie :?:Nie smutaj...nie poradzimy na to nic
Małgosiu sprawdz pogodę...pewnie wato schować twoje ślicznotki , a jak toto złe przejdzie wystawić
Wiem,ze masz tego sporo...ale ja bym tak zrobiła jak straszą przymrozkami...może u ciebie nie będzie
Kolejne roślinki posadziłaś
brawo...inspirujesz mnie kochana
Dobrej kawusi wam już nie poleję, bo póznawo...ale zapodam wam coś co lubię
http://www.youtube.com/watch?v=AG7v8jJKAOk

Agus nooo ooo mam nadzieje ,ze to bedzie letkie liznięcie

Eluśka dobrze ,że dyńkom sienie dostało ,bo pewnikiem ślicznoty jak te wszystkie twoje cuda

Małgosiu sprawdz pogodę...pewnie wato schować twoje ślicznotki , a jak toto złe przejdzie wystawić

Dobrej kawusi wam już nie poleję, bo póznawo...ale zapodam wam coś co lubię

http://www.youtube.com/watch?v=AG7v8jJKAOk
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Dorotko - szczęka mi opadła...

Tyle róż, już wcześniej podejrzewałam, że przesunęłaś miedzę z sąsiadem. Wiesz jak to się może skończyć?

Niektóre znam ale część muszę sobie obejrzeć w necie.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
Pobuuuudkaaaaa
Nie żartuję..
.jakos nie moge spać ...ale wy śpijcie sobie spijcie
Co z tego,że nie ma z kim kawy żłopnąć....ale spijcie
Helenko....powiem ci w tajemnicy...tak cichutko na uszko,ze jeszcze nad kilkoma myslę...ale musze sie dobrze zastanowić
Prawda jest taka,ze miałam w ogóle nie zamawiać...ale potrzebuje kilka stale kwitnących
A wiesz ,że chwilowo nie mam siatki miedzy sasiadami ,to mogłabym deczko przesunąć miedzę
tylko tam cienista rabata 

Nie żartuję..

Helenko....powiem ci w tajemnicy...tak cichutko na uszko,ze jeszcze nad kilkoma myslę...ale musze sie dobrze zastanowić

- survivor26
No i tak głośno krzyczałaś, że mnie obudziłaś
Też mnie zerwało z łóżka o 5.30...no i po co, jak mozna było jeszcze dobre 20 minut pospać? No ale dobrze, że jesteś, to się dołączam do kawy
Jak już będziesz mogła zdjęcia wklejać, to bardzo Cię proszę, pokaż całokształt ogrodu, bo jak najpierw czytam, ze masz mało zdjęcia, a potem czytam tę listę róż, to się zastanawiam co z nimi zrobisz?

Jak już będziesz mogła zdjęcia wklejać, to bardzo Cię proszę, pokaż całokształt ogrodu, bo jak najpierw czytam, ze masz mało zdjęcia, a potem czytam tę listę róż, to się zastanawiam co z nimi zrobisz?

-
No jestes Pat
juz wypiłam kawkę
Zaraz machnę nam drugą
Próbowałam cos poprawić w tych ustawieniach i nie wiem o co kaman ...fotosik sie nie rusza no
A nikt nie ma czasu dla mnie
Dryndne potem moze do mojego sasiada komputerowca
Pyknę ci pyknę...róże dla odmiany zamierzam posadzić
Potrzebowałam jeszcze kilka niezawodnych księżniczek...a teraz wydaje mi się ,ze potrzebuję jeszcze kilka
Przemyślę tylko czy dam radę zmieścić....

Próbowałam cos poprawić w tych ustawieniach i nie wiem o co kaman ...fotosik sie nie rusza no

Pyknę ci pyknę...róże dla odmiany zamierzam posadzić

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Jestem
ale coś ledwo na oczy widzę
tak mi się dobrze spało a tu trzeba się zbierać do pracy 

- survivor26
No mnie właśnie interesuje, jak i gdzie zamierzasz to posadzić, bo mimo rozległych areałów wydaje mi się czasem, że już miejsca nie mam, a tyle jeszcze róż zostało do kupienia 

Widzę, że różane plany nie znają granic
Kolejne księżniczki zaprosi do siebie Dorotka, ale to nie dziwota ;-)
Dzień dobry! I ja jestem z Wami na kawie, ale głowa mnie boli od rana, buu...

Dzień dobry! I ja jestem z Wami na kawie, ale głowa mnie boli od rana, buu...
-
Monia
dzwignij się kawunią co nieco a oczka się otworzą
Pat kto jak kto ,ale ty to masz areał do nasadzeń ...choć wszelakiego kwiecia w takim tempie do ciebie przybywa ,że tak..
.fakt może i miejsce u ciebie się kończyc
Za rok bedzie u ciebie nie do Poznania, do Lwówka
Zamierzam posadzic w pojenjikach na tarasie kilka ...to potem juz tylko kilka zostanie do ogródka
Pat a tak a propos, werbenę hastata masz
Agus hejka
osz ta głowa no....ija sie z nia zmagałam ostatnio
Róże rules 

Pat kto jak kto ,ale ty to masz areał do nasadzeń ...choć wszelakiego kwiecia w takim tempie do ciebie przybywa ,że tak..

Agus hejka