Marzenko moim zdaniem może to być piękna kompozycja

Już taką widziałam na Forum : rząd hortensji pod ścianą domu, a z przodu przed nimi rozplenice - widok wspaniały !
Musisz jednak uważać, bo trawy potrafią bardzo się rozrastać i pozbawić wody i składników pokarmowych sąsiadujące z nimi rośliny. Ponadto wiosną taka kompozycja jest jednak nieco mało efektowna, bo czas hortensji i traw to dopiero jesień. Więc pomyśl o dodatkowym wiosenno letnim towarzystwie na taką rabatę. Może cebulowe a potem aksamitki lub lilie ?
Grażynko bardzo dziękuję za radę
PW
Renatko nie sądzę kochana by było to możliwe, ale z wielką radością podzielę się zawsze nadwyżkami
Ewuś rozplenica to na pewno nie Moudry, bo ta nie sieje się u mnie - kwitnie bardzo późno i najłatwiej jest ją podzielić wiosną. Będzie okazja, bo muszę swoja przesadzić i od razu podzielę by rozmnożyć. Nie podpisałam siewki, bo nie wiedziałam dokładnie jaka to odmiana. Ostatnio coraz bardziej się skłaniam to tezy, ze to Herbstzauber, bo kwitnie dużo wcześniej niż Foxtrot. Chociaż obydwie bardzo podobne...
Kochani kocięta coraz bardziej zadomowione i rozbawione, urządzają dzikie harce po domu
Są też chwile spokoju, pieszczot i odpoczynku. W tej chwili Lucek jest na górze u dzieci, zaś pozostała trójka jest u mnie : jedno na kolanach, drugie okupuje miejsce na krześle za moimi plecami, a trzecie śpi snem sprawiedliwego na komputerze, tak, że ledwo mogę do Was pisać
Zdjęcie jak zwykle fatalne, bo nie mogę się ruszyć...Powiedzcie sami, jak można ich nie kochać ?