W wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W wiejskim ogrodzie

Post »

Haahaa i dobrze że niespodzianka się udała o to Mi właśnie chodziło! ;:306
Kochana powinny być tam kolorki ciemno fioletowych wysokich irysów,i może tam jeszcze jakiś się trafić kolor bo mi kępki urosły i się zmieszały troszki i sama nawet nie wiem jaki kolor jest tak na oko kopałam :;230 wiosną się okaże ! Te fioletowe irysy powinnam mieć zdjęcia u siebie w wątku :)
A ten doniczkowiec to jest aloes ościsty myślałam że mam więcej sadzonek a tu takie jakieś takie ;:219 na wiosnę jak będą mieć jakieś ładne sadzonki to Ci podeślę kochana!!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kochana do wiosny to moje też urosną ;:196 i całkiem spore są, a iryski też będą niespodzianką wiosenną :lol:
Od jakiegoś czasu cały czas leje ;:224
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Leje to znów tak słabiej kropi ale bynajmniej mokro i ponuro jest ;:222 jakoś nie lubię takiej pogody.
Starałam się wybrać najładniejsze! :)
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, przyszłam na brzoskwinie, a tu wszystko zebrane :) Ale gruszeczki też niczego sobie. Tych jabłonek historycznych zazdroszczę. Może te moje wsiowe dadzą się jakoś doprowadzić do stanu, który pozwalałby na spożytkowanie owoców, zanim opadną zgniłe. Życzę Ci pięknej pogody :D
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Reniu już nie leje dzisiaj pogoda urozmaicona :wit
Zuziu tak brzoskwinie spadały i ciągle wracałam do domu naszpikowana kuleczkami, no to potrząsnęłam parę razy drzewkami i 99 % pospadało. Teraz część w słoikach w syropie, a reszta w dżemowej konsystencji :D Uwielbiam moje stare jabłonki, przede wszystkim za to że są zdrowe i żyją ale mam na końcu ogrodu jeszcze trzy może 20 letnie jedna taka karłowa ( i ta rodzi ładne i dobre owoce) i dwie chimeryczne też je wyprowadzamy do stanu w jakim będą mogły rodzić owoce, a jak nie będą chciały to ;:14 No i mam parę zaszczepionych starych drzewek (Koszteli i Sztetyny) , które mają przed sobą pierwszą w swoim życiu zimę i zobaczymy jak sobie poradzą. No to Ci naopowiadałam o jabłonkach (znasz bajkę o jabłonce? ;:306 )
szybkiego dnia zarobkowego i pięknego weekendu ;:168
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Stare odmiany jabłek są pyszne .Mnie nawet nie przeszkadza ,że robaczywe .Teraz nie ma takich ,ale z tego co słyszę to zaczynają wracać do łask .Ludzie za szybko decydują się na zamiany ,często na gorsze .
Ja uwielbiam kosztele i malinówki ,smaki mojego dzieciństwa ;:162 :uszy
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Marysiu dzisiaj słoneczko do Nas zawitało ;:3 ciekawe czy na długo ?
Jak ja lubię szarlotkę z takich jabłek ohh... ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

A u mnie dzisiaj słoneczna i piękna pogoda, może złota polska jesień na dłużej zagości o nas :uszy
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

A u mnie od rana ładnie a od 10 pada , syn się wścieka bo mieliśmy pszenicę siać a tu nie ma jak w pole wjechać :evil:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu nie mam niestety malinówki i nie mogłam sobie zaszczepić bo nie miałam zrazów, ale jak w odpowiednim czasie zdobędę to na pewno zaszczepię.
Reniu a ja lubię też makaron z jabłkami taki przypieczony z wierzchu ;:138
Basiu nie każda pestka wykiełkuje - moje to są b. rakoniewickie. Wcześniej trzymałam w wilgotnym piasku w lodówce całą zimę. Na wiosnę wsadziłam do doniczki. Niestety nie wszystkie przetrwały z różnych względów :lol:
Iwonko rano przeszłam się po lesie, a potem ogród sadzenie, przesadzanie i koszenie. No i pełne zadowolenie ;:215
Rośnie mi ogromny Hubbard! i bardzo się z tego cieszę :heja

Pisałam już na wyspie ale nie wszyscy czytają wyspę . Na wiosnę na Al zamawiałam rośliny, po jakimś czasie okazało się że zamówiona krzewuszka jest wiciokrzewem. Napisałam do sprzedawcy, który z przykrością stwierdził, że skończyła mu się umowa i kurierem i dośle mi krzewuszkę w jesieni i wyobraźcie sobie że dostała dzisiaj krzewuszkę - jestem zachwycona sprzedawcą i na pewno nie tylko będę go polecać i ale i na wiosnę znowu zamówię u niego rośliny.
A oto bohaterka opowieści!
Obrazek

przy okazji zapraszam na spacer po skoszonej trawce ;:180
Obrazek

i takie tam
Obrazek

ciemiernik kwitnie jak szalony!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ostatnia malwa!
Obrazek

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, a to historia! Takich sprzedawców dziś ze świecą szukać... krzewuszka cudna, a on jeszcze cudniejszy - faktycznie, z pełnym spokojem można u niego zamawiać.
Wykoszona trawa wygląda lux - od razu milej na spacer wyjść... ja koszenie odłożyłam na jutro :roll:
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Witaj Marysiu, widoczki już jesienne, lato jakoś tak zawsze za szybko przemija, u mnie dziś dość ładnie i słonecznie momentami :D . Co do krzewuszek kupiłam cztery różne na FO u Stasi jakoś do tej pory nie miałam krzewuszek . Co do sprzedawcy fajnie ,że dba o klientów. Porządny handlowiec tak się musi zachowywać, żeby mieć stałych , zadowolonych klientów, a jak jeszcze klienci polecą go swoim znajomym :D to się mu opłaci. Też żyję z handlu. Pozdrawiam Cię weekendowo i czekam na Twoje fotki ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko u mnie się utrzymało i chociaż chmury groziły to jednak bez deszczu, a nawet ze słonkiem chwilami . Jeszcze posiejecie!
Agnieszko Weigela dziękuje ;:180 Tak jak zajrzałam w ofertę to będą mieć zysk z tego gestu ;:215, bo ja mięknę na uczciwość ludzką ;:131
Na trawie było dużo liści więc wygląda od razu lepiej ! ;:65
Witaj Asiu no to sama wiesz że takie gesty procentują, ale to trzeba być dobrym handlowcem żeby wiedzieć :lol:
Lato za krótkie a zima stanowczo za długa i potem to czekanie w nieskończoność na wyjście do ogrodu, ale nic nie zmienimy!
Zapraszam Cię serdecznie ;:180
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

To jest nas dwoje do makaronu z jabłkami.Mama zawsze to robiła.Ja skończyłem przesadzanie i sadzenia bo wreszcie deszcz odpłynął.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Janku to żeby Cię nie denerwować nie powiem Ci co koło mnie stoi! ;:306
A ja mam mnóstwo roślin do zadołowania , więc część sadzę :|
Basiu to było 7 lat temu i nie pamiętam ale mniej więcej koło 10 bo 6 drzewek wykiełkowało niektóre były marne, solidne zostały 3 dwa zostały stratowane bądź skoszone i zostało jedno największe, najsilniejsze!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”