Moja kolorowa terapia antystresowa 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja kolorowa terapia antystresowa 2

Post »

U mnie tez już jesień się zaczęła... marcinki oszalały....Czas kopania ziemiaków.... powinnam jakieś fotki pyknąć ale nie mam kiedy, a jak wrócę to padam na twarz i zdjęcia nie zrobione....wybaczcie....

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Grzybki jeszcze są....Takie małżeńskie zaleźliśmy :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

pw Ci wysłałam :D
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję ślicznie za lekturę ;:196 .Będę studiowała dokładnie :lol: .Ja też wysłałam Ci pw :wink:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu dużo macie tych ziemniaczków? :wink: U mnie cięcie kukurydzy, ale za wiele się przy nim nie udzielam nie licząc tego, że wczoraj sama wydoiłam 38 krów ;:224 Bo M gniótł pryzmę do 23. A dzisiaj ciąg dalszy. Mam taki świetny, stary obornik z dżdżownicami (dla kreta na pokuszenie :wink: ) ale nie ma mi czasu przywieźć to bym może jeszcze wrzosowisko poprawiła, ale coś ta pogoda niezbyt dobrze rokuje. ;:185
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, jakie ślicznotki kupiłaś, też bardzo lubię żurawki, ale chyba pozostanę przy tych co mam, no chyba, żeby mi jakaś przez przypadek wpadła w łapki, bo jak wiesz mnie z kolei dopadło szaleństwo różane i nic więcej nie upcham, a i tak będę miała problem z posadzeniem tych co zamówiłam, a i jeszcze lilie i tulipany ;:223. Ale cieszę się, że będę mogła te cudeńka podziwiać u Ciebie, bardzo ciekawa jestem tej nowej rabatki z nimi i trawkami. Marcinków nie mam dużo, bo w sumie tylko dwa rodzaje, ale właśnie jedne z nich (niskie jasno fioletowe) tak mi się rozrastają, jeśli chcesz, to mogę Ci wysłać ich kępkę i do tego trawkę brązową (turzycę buchanana), jeśli nie masz, a chciałabyś mieć.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Widzę że trawek przybywa :D
Ja je uwielbiam, a posadzone między żurawkami robią niesamowite wrażenie
Mysle, że jeśli dałaś radę nie wyjść z połową szkółki to i wiosną też byś nie wyszła ;:306
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ziemniaczków miałam nasadzone 70 arów, ale część wymiękał przez te ulewy wiosenne....Na tych arach mam 12 odmian ziemiaków, więc cała zabawa polega na segregowaniu i smakowaniu różnych smaków i kolorów.
Pod kwiatki,najbardziej pod żurawki podkaładam włąśnie taki stary obornik ze słomą.Kilkuletni, pachnący już ziemią swietnie się sprawdza do roślinek.
Aniu chyba ręcznie to tych panienek nie doisz prawda? :shock: Ręce by Ci odpadły :shock:
U mnie dziś nie padało, i było nawet cieplej niż wczoraj.

Ilonko coś mi chodzi po głowie odnośnie tej rabatki żrawkwo trawkowej, ale jeszcze żadnyk szczegółów nie znam.Z racji powiększenia terenu na którym mogę buszować zaczynają mi chodzic po głowie róze ;:224 ;:223

Gosiu ja bardzo uległa jestem i nie mogę się oprzeć wdziękom tych ślicznotek ;:224 Teraz wszędzie widze trawy i żurawki ;:224 i najgorsze jest to że wszystko mi się podoba i wszystko chciałabym mieć ;:223 .Czy opamiętanie sprzedają w aptece ? :;230

Wieczorową porą zrobiłam kilka zdjęć, bo jutro pewnie znowu nie będę miała czasu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ohoho... a ja kupuję ziemniaki na zimę co roku. ;:224 Jakie odmiany masz najsmaczniejsze?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Anka, jesteś niemożliwa.Przy Tobie wpadam w depresję. chciałabym mieć choć połowę tych sił, energii i radości co Ty. ;:196 Wyślij mi odrobinę. Nie dziwie się, że u ciebie nie ma selekcji naturalnej kwiatów, bo jak one na takiej dobrej odżywce rosną...Żurawki wspaniałe. Przepiękne kępy. Inne też. Ale słyszę, że jeszcze wkrótce pojawią się róże? I one pewnie u ciebie dobrze się zadomowią. ;:3
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, ty wulkanie energii ;:180 jesteś niesamowita ;:108 dzieci , gospodarka i piękny ogród ;:180
Czy ja dobrze widzę, masz świeże truskaweczki na krzaku ;:oj aż mi ślinka pociekła ;:152
Dalie masz cudne ;:138 do tej pory broniłam się przed nimi ze względu na konieczność wykopywania, ale chyba już dłużej nie dam rady się opierać ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu w zasadzie wszystkie sa smaczne.U nas wszyscy jedzą Irgę, ale nam nie smakuje.Znudziła nam się po prostu.Poza tym szukaliśmy dobrych ziemiaków na frytki.W chwili obecnej mamy takie odmiany:
Aruba
Irga ( redlinka 1 dla dziadków)
Bella Rosa (Czerwona skórka,żółte w środku)
Red Fantasy(czerwona skórka,żółte w środku)
Red Anna(czerwona skórka ,żółte w środku)
Tajfun
Owacja
Ametyst
Denar
Lord
Rosalind
Finezja

W poprzednich latach mieliśmy jeszcze
wineta
satina
fianna
ibis

Naszym zdaniem czerwone sa bardzo smaczne.Ja osobiście bardzo lubię Denara.Jest żółty w środku, ale nie jest bardzo suchy po ugotowaniu.Dobry na frytki i do kotleta.Zjadam bez popijania, nie zapycham się :;230 :;230

Lucynko, spokojnie.To wcale nie jest tak wszystko różowo...Naturalna selekcja odbywa się zazwyczaj zaraz poposadzeniu.Albo się coś przyjmuje i rośnie albo nie.I tak jest u wszystkich.Żurawki straciłam w tym roku już 2.Pożegnałam Ginger pech i Black Beauty.Szkoda mi ich strasznie.Czy te o sztywnych liściach sa bardziej podatne na takie "umarcia"?
Z tą energią i radością też różnie bywa :wink:
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tesiu, możesz się bronić ie chcesz, ale one drążą jak kropelka wody skałę.Jeszcze troszkę i ulegniesz ;:303 :;230 Nie pożałujesz ;:215 .
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Aniu ja nie znam dużo odmian ziemniaków ale Denary kupuje na działce od gospodarza - mnie też bardzo smakują ;:108 .
Tereniu wszystkiego trzeba sprobować, jak Ci się znudzą najwyżej zostawisz na zimę w gruncie ( ale akurat w to nie wierzę ;:306 )
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aniu masz dobrze z tymi własnymi ziemniaczkami. Wiesz co jesz. A ja niestety kupuję kota w worku ;:222
Gdybym jeszcze miała piwnicę nadającą się do przechowania ziemniaków kupiłabym odmianę jaką chcę i jaka mi smakuje,
ale niestety w mojej piwnicy to tylko "klamoty" mogą leżec. Za ciepło :evil:
Moi rodzice kupują winietę, bo ją lubią. A ja ostatnio trafiłam w warzywniaku na właśnie jakieś takie z czerwoną skórką.
Pyszne były ;:108 Tylko jak poszłam tam znowu to znów była jakaś inna odmiana. ;:14
No i tak mam przez całą zimę. :roll:
Śliczne kolorki z Twojego jesiennego ogródka. ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Aniu, ale piękne zdjęcia, ;:oj . A ilość odmian ziemniaków powalająca.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”