Wpłaciłam zaległą ratę za internet i już działa
u Asi-cz.2 :))
- asma
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: u Asi-cz.2 :))
Aguś-dziękuje za info:)
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moje serce jest przy tawułkach - są piękne i ślicznie kwitną - ale maj/czerwiec,
Podziela, zdanie Ewy - to co proponujesz żylistek, budleja to duże krzewy i siłą rzeczy nie dasz rady ich zminimalizować...
Podziela, zdanie Ewy - to co proponujesz żylistek, budleja to duże krzewy i siłą rzeczy nie dasz rady ich zminimalizować...
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeżeli już, to jestem za trzmieliną.
Ją można dowolnie formować i trzymać w ryzach
- asma

Dziękuję za podpowiedzi
....Tylko,że budleja jest rzadka i nie zasłoni siatki....Roslinki jako takiej już tam nie będę upychać
wybiłyście mi ten pomysł
Trzmielinka może być czy też
?
Jest przerwa między naszym i sąsiadki żywopłotem
Na tym zdjęciu widać najlepiej szpecącą siatkę
Już nie mówiąc o tym,że jest dziura ,przez którą każdy może zaglądać ,a to mi nie pasuje
Idę na ogródek-podumam,podrapie się po głowie ,pomyślę-może coś wymyślę
-- 24 wrz 2013, o 07:38 --
Miło,że jesteś
Chyba nasze wpisy się minęły w drodze:))
....Tylko,że budleja jest rzadka i nie zasłoni siatki....Roslinki jako takiej już tam nie będę upychać
Trzmielinka może być czy też
Jest przerwa między naszym i sąsiadki żywopłotem
Na tym zdjęciu widać najlepiej szpecącą siatkę
Idę na ogródek-podumam,podrapie się po głowie ,pomyślę-może coś wymyślę
-- 24 wrz 2013, o 07:38 --
Ewuśewa_tuli pisze:Jeżeli już, to jestem za trzmieliną.
Miło,że jesteś
Chyba nasze wpisy się minęły w drodze:))
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Asiu, jeśli to ma być trzmielina oskrzydlona to potrzebuje dużo miejsca. Jestem i podziwiam.
- asma

Nie Grażynko -taka zwykła pstrokata-żółto-zielona:)Ocięte z krzaka gałązki sąsiadka mi podrzuca,a ja je ukorzeniam i sadzę w różnych miejscach-np na siatkę,na murek,na drzewo(własciwie wysoki pień suchego drzewa),teraz na kompostownik z przodu no i w ten kąt ,na siatkę:)
Poszłam do ogródka i zamiast dumać nad kątem i budleją wzięłam się za wykopanie mieczyków abisyńskich,szczawików,rozsadzanie pierwiosnka.Lobelie z wiszących donic wylądowały na kompostowniku,podobnie przypołudniki.Domowe wróciły do domku:)
Mieczyki zaraz wykopię i przytnę do połowy,niech obeschną...
Przygotowałam ziemię i idę zrobić szczepki coleusa i fuksiajki...tylko muszę poszukać info jak to się robi?...Myślałam,że Majeczka mi odpisze,ale nie odzywa się na fo juz bardzo dłuuuugo
Poszłam do ogródka i zamiast dumać nad kątem i budleją wzięłam się za wykopanie mieczyków abisyńskich,szczawików,rozsadzanie pierwiosnka.Lobelie z wiszących donic wylądowały na kompostowniku,podobnie przypołudniki.Domowe wróciły do domku:)
Mieczyki zaraz wykopię i przytnę do połowy,niech obeschną...
Przygotowałam ziemię i idę zrobić szczepki coleusa i fuksiajki...tylko muszę poszukać info jak to się robi?...Myślałam,że Majeczka mi odpisze,ale nie odzywa się na fo juz bardzo dłuuuugo
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Asiu bardzo pracowity masz dzień
Koleuski najlepiej chyba ukorzeniają się w wodzie, w ziemi też nieźle, ale w wodzie błyskawicznie
Koleuski najlepiej chyba ukorzeniają się w wodzie, w ziemi też nieźle, ale w wodzie błyskawicznie
- asma

Witaj:))
Tylko czy sadzonki robić teraz czy na wiosnę?
Już doczytałam o fuksiajkach i zostawię ja na zimę tak jak jest -zniosę do piwnicy i sadzonki zrobię na wiosnę-troche póxno na robienie sadzonek,mogą się nie zdążyć ukorzenić i będa za słabe ,żeby przezimować...tak piszą
Co do coleuska to jeszcze nie znalazłam info;)a wyrósł mi wielki krzaczor:)ślicznie sie komponuje z fuksiajkami i szczawikami ,komarzycą:)
No właśnie -jeszcze potrzebne mi info o komarzycy-jak i kiedy robic sadzonki i jak zimować;)
Tylko czy sadzonki robić teraz czy na wiosnę?
Już doczytałam o fuksiajkach i zostawię ja na zimę tak jak jest -zniosę do piwnicy i sadzonki zrobię na wiosnę-troche póxno na robienie sadzonek,mogą się nie zdążyć ukorzenić i będa za słabe ,żeby przezimować...tak piszą
Co do coleuska to jeszcze nie znalazłam info;)a wyrósł mi wielki krzaczor:)ślicznie sie komponuje z fuksiajkami i szczawikami ,komarzycą:)
No właśnie -jeszcze potrzebne mi info o komarzycy-jak i kiedy robic sadzonki i jak zimować;)
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Asiu koleuski spokojnie możesz ukorzeniać i teraz i wiosną..... to zależy jak Ci wygodniej i ile masz miejsca na przechowywanie. Z komarzycą jest tak samo. Ja teraz ukorzeniałam koleuski, które skubnęłam od koleżanki, już mają korzonki, na dniach pójdą do ziemi, a ze swoich też chcę ukorzenić po kilka sadzonek, i po jednej roślinie matecznej zostawię na zimę na wszelki wypadek , tak samo ,, od zawsze,, robię z innymi roślinami balkonowymi 
A co do zimowania.... to dla większości roślin najlepsze warunki to jasno i chłodno...ale bardzo rzadko się takie zdarzają, więc musimy je przechowywać w takich jak mamy.... Ja robię to na parapetach , tam gdzie nie mam kaloryferów....a i niektóre skrzynki stoją nad kaloryferami....,,z braku laku....,,
A co do zimowania.... to dla większości roślin najlepsze warunki to jasno i chłodno...ale bardzo rzadko się takie zdarzają, więc musimy je przechowywać w takich jak mamy.... Ja robię to na parapetach , tam gdzie nie mam kaloryferów....a i niektóre skrzynki stoją nad kaloryferami....,,z braku laku....,,
- asma

Hmmm...ja mam ciemna piwnicę...doczytałam,że fuksiajki tak mogę,ale komarka i coleuska?na razie doczytałam,że coleuska na parapecie bez kaloryfera...to musze zrobic kilka sadzonek bo tak wielkiego parapetu to ja nie mam 
coleuski w wodzie,1 niechcący ułamana fuksiajka w ziemi,a komarzyca w ziemi
coleuski w wodzie,1 niechcący ułamana fuksiajka w ziemi,a komarzyca w ziemi
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja ukorzeniam koleuski bezpośrednio wtykając w ziemię idą jak burza .Niestety nie mam miejsca ,żeby parę doniczek przezimować .Chyba w tym roku dam moje Agapanty na ciemny korytarz, a w to miejsce pójdą koleuski i srebrzeń [złocień krzewiasty ], a także pelargonie i doniczkowe chryzki .Trochę tego dużo jak na jedno okno .Asiu masz trochę tych doniczkowców
.Moje domowe jeszcze siedzą na ogródku ,ale też chyba powoli zacznę je przynosić ,żeby potem nagłego szoku nie przeżyły
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ja identycznie rozmnażam koleusy bezpośrednio wtykając w ziemię
Ja już moje z ogrodu zielone przyniosłam.
- asma

Cześć dziewuszki
miło mi Was słyszeć 
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Cześć dziewuszko 
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Asiu przez przypadek trawiłam do twojego ogrodu ślicznie i kolorowo.